26 Αυγούστου 2009

Έχασε 2-0 και συνεχίζει στο Γιουρόπα Λιγκ

Πλήρωσε τα λάθη του ο Παναθηναϊκός που έχασε φυσιολογικά με 2-0 στη Μαδρίτη από την Ατλέτικο και αποκλείστηκε από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.
Οι «πράσινοι» δεν δημιούργησαν ποτέ τις προϋποθέσει για να κάνουν το «θαύμα» και να ανατρέψουν το 2-3 της Αθήνας. Με αυτογκόλ του Βύντρα (4’) βρέθηκαν νωρίς πίσω στο σκορ, στο 72’ αποβλήθηκε ο Σισέ και στο 83’ ο Αγουέρο με καταπληκτικό γκολ έδωσε την χαριστική βολή. Ο Παναθηναϊκός θα συνεχίσει σε όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ, η κλήρωση του οποίου θα γίνει το μεσημέρι της Παρασκευής.
Η μοίρα του Παναθηναϊκού ήταν ουσιαστικά προδιαγεγραμμένη, μετά την ήττα στο ΟΑΚΑ και οι όποιες ελπίδες για το «θαύμα» εξανεμίστηκαν μόλις στο 4ο λεπτό, όταν ο Λουκάς Βύντρα, στην προσπάθειά του να απομακρύνει τη μπάλα από γύρισμα του Φορλάν, την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του (1-0).

Η Ατλέτικο έδειξε να βολεύεται μ’ αυτό το 1-0 και έσβησε τις μηχανές της κάτι που προσπάθησε να εκμεταλλευτεί ο Παναθηναϊκός. Στο 20΄ ο Σισέ έφυγε στην "πλάτη" της άμυνας των Ισπανών, όμως τον πρόλαβε ο Χουανίτο. Στο 45΄ μετά από εκτέλεση φάουλ του Λέτο, ο Βύντρα βρέθηκε εντελώς μόνος στη μικρή περιοχή, όμως η κεφαλιά του έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ, χάνοντας μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσει.

Το θέαμα ήταν κακό, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο όταν η Ατλέτικο συνέχισε να παίζει σε ρυθμό "ρελαντί". Ο Παναθηναϊκός έδειξε ότι δεν μπορούσε να πιέσει για να ανατρέψει την κατάσταση και το κακό ολοκληρώθηκε στο 71’ όταν ο Σισέ αντίκρισε απευθείας κόκκινη κάρτα, για μαρκάρισμα με τα δύο πόδια στον Πάουλο Ασουνσάο. Σίγουρα αδικαιολόγητος ο εκνευρισμός του Γάλλου, αλλά και των υπόλοιπων "πρασίνων", που δέχθηκαν ακόμα πέντε κίτρινες κάρτες, όλες στο β΄ ημίχρονο.

Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 83΄ ο Σέρχιο Αγουέρο με καταπληκτική ατομική προσπάθεια και τη μπάλα να φεύγει μέσα από τα χέρια του Γκαλίνοβιτς.

ΣΚΟΡΕΡ:
4’ αυτογκόλ Βύντρα, 83’ Αγουέρο
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Πίτερ Φινκ (Ολλανδία)
ΚΟΚΚΙΝΗ: Σισέ (72΄)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κατσουράνης, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Σαλπιγγίδης, Χριστοδουλόπουλος, Σαριέγκι

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Άμπελ Ρεσίνο): Ασένχο, Αντόνιο Λόπεθ, Χάιτινχα, Ασουνσάο, Χουανίτο, Ουιφαλούσι, Σιμάο Σαμπρόσα (86΄ Ρέγες), Ραούλ Γκαρθία (61΄ Κλέμπερ Σαντάνα), Μάξι Ροντρίγκες, Αγουέρο, Φορλάν (82΄ Χουράδο),

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
(Χενκ Τεν Κάτε): Γκαλίνοβιτς, Μουν (52΄ Σαλπιγγίδης), Δάρλας, Βύντρα, Σαριέγκι, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Κατσουράνης (87΄ Σιμάο), Γκάμπριελ, Νίνης (63΄ Χριστοδουλόπουλος), Λέτο, Σισέ

Από το www.enet.gr

Click here for your Free £20

Δεν υπάρχουν σχόλια: