26 Αυγούστου 2009

Μέσα στους στόχους του ο Παναθηναϊκός και με Τεν Κάτε


Μετά τον αποκλεισμό από τους ομίλους του Champions League ο Νίκος Πατέρας μίλησε για την επόμενη μέρα του Παναθηναϊκού.

Με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανέλυσε τα αίτια της ήττας στην Μαδρίτη και στη συνέχεια έθεσε τους στόχους της ομάδας του, που δεν είναι άλλοι από την κατάκτηση των εγχώριων τίτλων, αλλά και ένα... μπάσιμο στην οκτάδα του Europa League.

Ο Νίκος Πατέρας τόνισε επίσης πως οι πράσινοι δεν θα κάνουν άλλη μεταγραφή, ενώ ευχήθηκε το νέο πρωτάθλημα να διεξαχθεί επί ίσοις όροις, αφήνοντας αιχμές για τον 'αιώνιο' αντίπαλο, Ολυμπιακό.

«Αδικήσαμε τους εαυτούς μας»

Αναφερόμενος στην εξέλιξη του ματς με την Ατλέτικο Μαδρίτης ο Νίκος Πατέρας θεωρεί πως οι παίκτες αδίκησαν τους εαυτούς τους, καθώς επηρεάστηκαν από το γρήγορο γκολ που δέχθηκαν:

«Oταν μια ομάδα κάνει μια γκέλα στα πρώτα λεπτά είναι δύσκολο να το ξεπεράσει. Μπήκαμε δυνατά στο ματς για να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα, αλλά το γρήγορο γκολ έκανε τα πράγματα δύσκολα. Θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκός αδίκησε τον εαυτό του. Ηθελε μεγάλη ψυχή να γυρίσεις ένα ματς στην Μαδρίτη. Οι παίκτες έκαναν ό,τι μπορούσαν, αλλά δεν καταφέραμε να σκοράρουμε. Δεν χάσαμε από καμία ομάδα δεύτερης διαλογής. Το συμπέρασμα που μπορούμε να βγάλουμε είναι ότι ο Παναθηναϊκός έχει εξαιρετικό ρόστερ, αλλά χρειάζεται χρόνο για να βρει η ομάδα τα πατήματά της».

«Δεν κάνουμε άλλη μεταγραφή»

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν θα μπορούσε να αναφερθεί στα μεταγραφικά της ομάδας και κυρίως στο θέμα της απόκτησης ενός κεντρικού αμυντικού. «Στο ματς με την Ατλέτικο ο Σαριέγκι ήταν από τους κορυφαίους. Ακόμη δεν έχουμε δει τον Μπιέρσμιρ και τον Καντέ να αγωνίζονται. Παρόλα αυτά ο κόσμος ζητάει έναν πιο βαρβάτο αμυντικό. Το ακούμε αυτό καθημερινά', τόνισε ο Πατέρας και συμπλήρωσε:

«Θέλαμε να κρατήσουμε μια ισορροπία στην ομάδα. Εχουμε δύο νέους παίκτες οι οποίοι ακόμη δεν έχουν δοκιμαστεί. Ο Παναθηναϊκός έχει λύσεις για όλες τις θέσεις. Το παζλ μέσα στο γήπεδο είναι θέμα προπονητή. Ο προπονητής δεν μας έχει ζητήσει μεταγραφή. Κι εγώ και οι υπόλοιποι μέτοχοι έχουμε πάρει κατά καιρούς πρωτοβουλίες, αλλά είναι λάθος να επεμβαίνουμε σε τεχνικά θέματα.Οι Αντωνίου, Tεν Κάτε θα πρέπει να κοιτάξουν να λύσουν τα προβλήματα που έχουν στη συνεργασία τους. Τον τελευταίο καιρό λειτουργούν άψογα. Υπάρχει ταύτιση απόψεων. Ηρθαν μαζί, θα φύγουν μαζί. Ο Παναθηναϊκός έχει πάντα την αρρώστια της ενδοπαναθηναϊκής κριτικής. Πάντα συνέβαινε και συμβαίνει και τώρα».

Ο Πατέρας τόνισε ακόμη πως δεν θεωρεί πιθανό να γίνει άλλη μεταγραφή: «Εχουμε δαπανήσει 20 εκατ. ευρώ αυτό το καλοκαίρι. Αν ο προπονητής το ζητούσε θα παίρναμε έναν ακόμη παίκτη. Δεν είναι εμπόδιο το οικονομικό. Προσωπικά, όμως, θα εκπλαγώ αν μας ζητήσει κι άλλη μεταγραφή, καθώς μέχρι στιγμής έχει δείξει πως είναι ικανοποιημένος με το υλικό που έχει στα χέρια του και δεν θέλει να χαλάσει την ισορροπία της ομάδας».




Δεν υπάρχουν σχόλια: