20 Αυγούστου 2009

ΠΑΟΚ: Δύσκολος επαναληπτικός

Δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το αβαντάζ της έδρας ο ΠΑΟΚ που στο πρώτο ματς με την Χέρενφεν έμεινε στο 1-1 στην Τούμπα. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ο «δικέφαλος» για να προκριθεί σε όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ, θα πρέπει να νικήσει την άλλη Πέμπτη επί ολλανδικού εδάφους ή να περάσει με ισοπαλία που θα έχει γκολ. Η Χέρενεφεν αιφνιδίασε τον ΠΑΟΚ στο 43’ με τον Πάουλο Ενρίκε και ισοφάρισε με κεφαλιά στο 55’ ο Ίβιτς.
Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ χωρίς να ρισκάρει ιδιαίτερα, διατήρησε τον έλεγχο χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα αφού δεν έγινε ποτέ απειλητικός παρά μόνο με δυο μικροευκαιρίες με τον Βιεϊρίνια στο 7' και το 40'.

Η Χέρενφεν με καλή οργάνωση στην άμυνα και χωρίς ιδιαίτερη επιθετικότητα πλησίασε μια και μοναδική φορά στην εστία του Χαλκιά, στο 42' με τον ομογενή Παπαδόπουλο το σουτ του οποίου μπλόκαρε ο Χαλκιάς. Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου όμως ήρθε το γκολ για τους Ολλανδούς, με σκόρερ τον Ενρίκε, που είχε περάσει σαν αλλαγή από το 20' στην θέση του τραυματία Μπίρενς. Ο μέσος της Χέρενφεν ακάλυπτος πλάσαρε την εστία του Χαλκιά για να γράψει το 0-1.

Ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε νωρίς στο β’ ημίχρονο. Ο Βιεϊρίνια έβγαλε στο 55’ πολύ καλή σέντρα και ο Ιβιτς με καρφωτή κεφαλιά πέτυχε το 1-1. Στην
συνέχεια ο ΠΑΟΚ πίεσε και η καλή ευκαιρία ήρθε στο 86' αλλά αρχικά το σουτ του Ιβιτς μπλόκαρε ο Λεϊσάλ και στην συνέχεια ο Φιλομένο από καλή θέση δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Ευκαιρία όμως για γκολ έχασαν και οι Ολλανδοί στο 87' όταν από πλάγια ο Καλού σημάδεψε την εστία του ΠΑΟΚ, αλλά ο Χαλκιάς και πάλι σε κατάσταση ετοιμότητας έδιωξε σε κόρνερ.

ΣΚΟΡΕΡ:
55’ Ίβιτς – 43’ Ενρίκε
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κόλιουμ (Σκωτία)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Βιεϊρίνια - Ενρίκε, Γκρίντχαϊμ

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Σαβίνι, Λίνο, Μαλεζάς, Τσιρίλο, Γκαρσία, Βιτόλο, Κονσεϊσάο (66' Κουτσιανικούλης), Ιβιτς, Μουσλίμοβιτς (65' Φιλομένο), Βιεϊρίνια (86' Αναστασάκος).

ΧΕΡΕΝΦΕΝ: Λεϊσάλ, Μπρέερ, Κένινγκ, Ντίνγκσταγκ, Ποπόφ, Σβετς, Μπίρενς (20΄ Ενρίκε), Γκρίντχαϊμ, Καλού, Λοσάντα (90' + Γιανμάατ), Παπαδόπουλος (82' Σίμπον).

Δεν υπάρχουν σχόλια: