20 Αυγούστου 2009

ΑΕΚ: Με λίγη προσοχή περνάει

Με αρκετά προβλήματα ιδίως στην αμυντική λειτουργία η ΑΕΚ έχασε στο Βασλούι από την ρουμανική ομάδα με 2-1 στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση για τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ. Η ΑΕΚ καλείται να ανατρέψει αυτό το σκορ την άλλη Πέμπτη στο Ολυμπιακό Στάδιο. Ο Βραζιλιάνος Γουέσλι πέτυχε και τα δύο γκολ για τη Βασλούι στο 29΄ και στο 83’ με πέναλτι, ενώ με πέναλτι είχε ισοφαρίσει προσωρινά και ο Μπλάνκο στο 69'.
Αν και προβληματική η εικόνα της στο πρώτο ημίχρονο, η ΑΕΚ θα μπορούσε να πάρει το προβάδισμα σε δύο περιπτώσεις, λίγο μετά το 20λεπτο. Συγκεκριμένα, στο 20΄ ο Τζιμπούρ βρέθηκε σε θέση βολής μετά από έξοχο τακουνάκι του Μαντούκα και σούταρε άουτ, ενώ στο 23΄ ο Ισμαελ Μπλάνκο βγήκε στην πλάτη της άμυνας της Βασλούι, όμως δεν βρήκε καλά τη μπάλα κι έτσι αστόχησε, από μια θέση που συνήθως δεν "συγχωρεί".

Η ΑΕΚ βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 29΄ όταν η άμυνα της αδράνησε χαρακτηριστικά και ο Γουέσλι με κοντινή κεφαλιά παραβίασε την εστία του Σάχα. Το γκολ αυτό έφερε …μπλακ άουτ στην ομάδα της ΑΕΚ που έως το τέλος του ημιχρόνου δεν... υπήρχε στο γήπεδο.

Αρκετά βελτιωμένη στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ, απείλησε περισσότερο την εστία των Ρουμάνων. Στο 53΄ η κεφαλιά του Μάκου προ του εξουδετερωμένου Χαϊσάν έφυγε άουτ, στο 56΄ ο γκολκίπερ της Βασλούι απέκρουσε εντυπωσιακά τη βολίδα του Μπλάνκο έξω από την περιοχή και στο 69΄ έφτασε στο γκολ. Ο Τζιπούρ κέρδισε πέναλτι, το εκτέλεσε ο Μπλάνκο και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο 83' ο Μαϊστόροβιτς ανέτρεψε τον Τεμβανιέρα, και ο Γουέσλεϊ με πέναλτι νίκησε τον Σάχα από τα 11 μέτρα, δίνοντας εκ νέου το προβάδισμα στους Ρουμάνους (2-1).

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Μπάγεβιτς έκανε δυο αλλαγές, την πρώτη στο 89’ και τη δεύτερη στις καθυστερήσεις!

ΣΚΟΡΕΡ:
29’ 83’ πεν. Γουέσλει – 69’ πεν. Μπλάνκο
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σαϊντ Ενζιμί (Γαλλία)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ζουμπάρ, Ακάκπο - Μαϊστόροβιτς, Γεωργέας

ΒΑΣΛΟΥΪ: Χαϊσάν, Γκέντσεφ, Ζερλέμ (85΄ Ζμέου), Ακάκπο, Ζουμπάρ, Μπαλάτσε, Τεμβανιέρα (90΄ Γιοβάνοβιτς), Λιουμπίνκοβιτς, Πάβλοβιτς (75΄ Γκαντζιοβεάνου), Φάρκας, Γουέσλι

ΑΕΚ: Σάχα, Άλβες, Μαιστόροβιτς, Κουτρουμάνος, Γεωργέας, Ενσαλίβα, Μάκος, Λεονάρντο (90+2΄ Γκέντσογλου), Μαντούκα, Τζiμπούρ, Μπλάνκο (89΄ Ιορντάκε)

Δεν υπάρχουν σχόλια: