5 Αυγούστου 2009

Οι μετεγγραφές της ημέρας στην Ευρώπη

Την ώρα που η Ρεάλ Μαδρίτης αποκτούσε τον Τσάμπι Αλόνσο, ολοκληρώθηκαν οι μετεγγραφές του Τετέι στη Ρεν, ο Ντελφ έκλεισε στην Άστον Βίλα, ενώ Τζένοα και Παλέρμο ανταλλάσσουν τερματοφύλακες.

Στη Ρεν ο Τετέι

Ολοκληρώθηκε η μετεγγραφή του Αλεξάντερ Μπάνορ Τετέι από τη Ρόζενμποργκ στη Ρεν. Ο πολιτογραφημένος Νορβηγός, Γκανέζος ποδοσφαιριστής, για καιρό μετεγγραφικός στόχος του Ολυμπιακού, μετά από έξι χρόνια στους “τρολ” μετακομίζει στη Γαλλία, αφού υπέγραψε για τέσσερα χρόνια στη Ρεν. Ο 23χρονος αμυντικός χαφ είναι 5 φορές διεθνής με την εθνικής Νορβηγίας.

“Χωριάτης” ο Ντελφ

Παίκτης της Άστον Βίλα είναι πλέον ο Φάμπιαν Ντελφ. Ο προπονητής των “χωριατών”, Μάρτιν Ο'Νιλ, πιστεύει πολύ στο ταλέντο του 20χρονου μέσου, ο οποίος έκανε εξαιρετική σεζόν με τη Λιντς. Ο νεαρός παίκτης είναι μέλος της εθνικής ομάδας των Ελπίδων της Αγγλίας.

Ανταλλάσσουν πορτιέρο Τζένοα και Παλέρμο

Σε συμφωνία για ανταλλαγή των τερματοφυλάκων τους ήρθαν Τζένοα και Παλέρμο. Ο 26χρονος Βραζιλιάνος Ρουμπίνιο, που επέρσι ήταν από τους κορυφαίους πορτιέρο της Serie A θα αφήσει τη Γένοβα για να μετακομίσει στη Σικελία. Το αντίθετο δρομολόγιο θα κάνει ο 27χρονος διεθνής Ιταλός Μάρκο Αμέλια.

Πήρε Λαγιούν και κράτησε Γκουαρέντε η Αταλάντα

Την απόκτηση του 21χρονου Μεξικανού Μιγκέλ Αρτούρο Λαγιούν ανακοίνωσε η Αταλάντα. Ο σύλλογος του Μπέργκαμο ήθελε εδώ και καιρό να αγοράσει τον νεαρό μέσο από τη Βερακρούς, αφού ο Άντζελο Γκρεγκούτσι πιστεύει πολύ στο ταλέντο του. Ταυτόχρονα, ο 24χρονος Τιμπέριο Γκουαρέντε, στόχος πολλών κορυφαίων ευρωπαϊκών ομάδων έβαλε τέλος στα σενάρια μετεγγραφής του, αφού ανανέωσε το συμβόλαιό του με την ομάδα μέχρι το καλοκαίρι του 2014.

Όλο και πιο κοντά στον Σεντέρος η Έβερτον


Μπορεί τελικά η Έβερτον να κρατά -καθώς φαίνεται- στο δυναμικό της τον Τζολέον Λέσκοτ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα αποκτήσει τον Φιλίπ Σεντέρος. Ο Ντέιβιντ Μόγες πιστεύει ότι ο 24χρονος Ελβετός είναι ιδανικός για την άμυνα των “ζαχαρωτών” και από μέρα σε μέρα θα υπογράψει τετραετές συμβόλαιο. Ο Σεντέρος ανήκει από το 2003 στην Άρσεναλ, αλλά δεν υπολογίζεται από τον Αρσέν Βενγκέρ, ακόμα και μετά την αποχώρηση του Κόλο Τουρέ, που ανήκει πλέον στην Μάντσεστερ Σίτι.

Κοντά στη Μαρσέιγ ο Νούνιες

Να δοκιμάσει για δεύτερη φορά την τύχη του στην Ευρώπη είναι έτοιμος ο Λιονέλ Νούνιες. Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού έκανε αρκετά καλή σεζόν με την Ιντεπεντιέντε. Ωστόσο, η ομάδα αντιμετωπίζει μεγάλα οικονομικά προβλήματα και είναι έτοιμος να πουλήσει τον παίκτη. Πιο έντονο έχει εκφράσει η Μαρσέιγ, η οποία ήδη βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τον Αργεντινό επιθετικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: