4 Αυγούστου 2009

Ζιλμπέρτο:«Κατάθεση ψυχής...»


Κατάθεση ψυχής. Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα έδωσε το στίγμα για το τι θα κάνουν ο ίδιος και οι συμπαίκτες του απόψε στο ΟΑΚΑ (21.45, απευθείας ΝΕΤ) στη ρεβάνς με τη Σπάρτα Πράγας για τα προκριματικά του Champions League.
Με δεδομένο το εις βάρος του Παναθηναϊκού 1-3 της πρώτης αναμέτρησης, ο Βραζιλιάνος μέσος υποστήριξε πως «όλοι μας και ιδιαίτερα οι πιο πεπειραμένοι παίκτες έχουμε καταλάβει τι σημαίνει αυτός ο αγώνας για όλους. Το βιώσαμε όλες τις προηγούμενες ημέρες, ακόμη και στο δρόμο που μας σταματούσε ο κόσμος. Δεν έχουμε αποδεχτεί την ήττα μας στην Πράγα και τον τρόπο που ήρθε. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Κατάθεση ψυχής μέσα στο γήπεδο για να έχουμε μια όμορφη νύχτα. Μπορεί το πρωτάθλημα να είναι ο πρώτος μας στόχος, αλλά όλοι οι αγώνες και όλες οι διοργανώσεις είναι σημαντικοί για τον Παναθηναϊκό».

Ο εκ των αρχηγών του Παναθηναϊκού υποστήριξε πως «πρέπει να αλλάξουμε την αγωνιστική μας συμπεριφορά. Οφείλουμε από το ξεκίνημα να παίξουμε επιθετικά για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε, αλλά ταυτόχρονα να είμαστε έξυπνοι. Εχουμε μεγάλη αυτοπεποίθηση και πίστη στις δυνατότητές μας, αλλά δεν πρέπει να αποπροσανατολιστούμε. Πρέπει να έχουμε πειθαρχία, να εφαρμόσουμε στο έπακρο τις εντολές του προπονητή στην τακτική και να μην ξεχαστούμε στιγμή».

Από τα τελευταία λόγια του Ζιλμπέρτο πιάστηκε ο Χενκ Τεν Κάτε κληθείς να πει τι πρέπει να κάνει η ομάδα του ώστε να προκριθεί στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. «Ακουσα τον Ζιλμπέρτο και συμφωνώ. Να παίξουμε έξυπνα και να κάνουμε ό,τι πρέπει στην τακτική. Να έχουμε τακτική πειθαρχία. Ο,τι δεν είχαμε στην Πράγα, όπου η ήττα μας δεν ήταν θέμα ποιότητας», είπε ο Ολλανδός, ο οποίος υποστήριξε πως «αυτός ήταν ο λόγος που φέραμε πέρυσι 25 εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία της ομάδας. Η πειθαρχία που είχαμε. Το να πάρεις τους καλύτερους παίκτες του κόσμου δεν σου εξασφαλίζει ότι θα κάνεις καλή ομάδα. Το να δουλεύουν όλοι αυτοί σκληρά για την ομάδα ασφαλώς θα στο εξασφαλίσει. Πρέπει η συμπεριφορά μας να είναι η σωστή».

Ο Τεν Κάτε είπε πως «το σημαντικό για εμένα είναι η πρόκριση, όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα», ερωτηθείς για το αν εκτιμά πως παίζεται η σχέση του με τη διοίκηση και τους φιλάθλους αν χάσει ο Παναθηναϊκός, δήλωσε αισιόδοξος και κατέληξε: «Οι νίκες έχουν πολλούς πατεράδες, οι ήττες είναι ορφανές». Εκλεισε δε τη συνέντευξη λέγοντας για το θέμα της απόκτησης άλλου αμυντικού, πως «έχουμε ικανή ποιότητα στην άμυνα, αλλά δεν θα πω όχι αν μου φέρουν τον... Τζον Τέρι!».

Ο Ολλανδός θα ξεκινήσει το ματς με τους Γκαλίνοβιτς, Μουν, Σπυρόπουλο, Βύντρα, Σαριέγκι, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Κατσουράνη, Καραγκούνη, Λέτο, Σαλπιγγίδη, Σισέ.

Οι Τσέχοι

Η αποστολή των Τσέχων έφτασε στην Αθήνα χθες το μεσημέρι δίχως δύο σημαντικά στελέχη. Τον αρχηγό της ομάδας, Τόμας Ρέπκα, που είναι τραυματίας, κάνει συνεχώς θεραπεία τις τελευταίες ημέρες και στη Σπάρτα ελπίζουν ότι θα προλάβει να παίξει σήμερα, σε αντίθεση με τον Χολέντα που θα απουσιάσει οριστικά. Ο δεύτερος ήταν ο Γιόζεφ Χόβανετς, ο προπονητής της, ο οποίος αναμενόταν στην Αθήνα μαζί με τον Ρέπκα, είτε αργά χθες το βράδυ είτε νωρίς σήμερα το πρωί, αφού έμεινε στην Τσεχία λόγω σοβαρού οικογενειακού προβλήματος. Ο βοηθός τού Χόβανετς, Μάρτιν Χάσεκ, υποστήριξε σε δηλώσεις του ότι «όπως λέγαμε και πριν από το ματς της Πράγας, φαβορί παραμένει ο Παναθηναϊκός, απλώς τώρα έχουμε κι εμείς περισσότερες πιθανότητες μετά τη νίκη μας, αλλά θα πρέπει να περιορίσουμε στο ελάχιστο τις δεδομένες και γνωστές σε όλους επιθετικές αρετές που έχουν οι Σισέ, Σαλπιγγίδης, Λέτο και Καραγκούνης». Για τη Σπάρτα αναμένεται να ξεκινήσουν οι Μπλάζεκ (γκολκίπερ), Κούσνιρ, Χούμπνικ, Χόχενταρ ή Ρέπκα, Πάμιτς (άμυνα), Ζόφτσακ, Χούσεκ, Βάτσεκ, Ζέμαν (χαφ), Μπέργκερ, Βιλφίντρ (επίθεση).

* Πάνω από 40.000 θεατές αναμένονται απόψε στο ΟΑΚΑ, οι οποίοι όμως θα πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί με τα καπνογόνα, τα οποία μπορεί να σημάνουν και τιμωρία έδρας για τον Παναθηναϊκό, αφού η UEFA είναι αυστηρή στο θέμα αυτό.

* Υπογράφτηκε από τους αρμόδιους υπουργούς η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων στον Βοτανικό, κάτι που σημαίνει ότι πλέον απομένει η αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ να προχωρήσει στην έκδοση της οικοδομικής άδειας του νέου γηπέδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: