18 Αυγούστου 2009

Ο Ζιλμπέρτο στην άμυνα


Και το όνομα του... εκλεκτού: Ζιλμπέρτο Σίλβα! Η απουσία του (τιμωρημένου) Γιόσου Σαριέγκι από τον αγώνα του Παναθηναϊκού με την Ατλέτικο Μαδρίτης για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ πονοκεφαλιάζει τον Χενκ Τεν Κάτε.

Ο Ολλανδός προπονητής χρησιμοποίησε στη χθεσινή προπόνηση τον Ζιλμπέρτο Σίλβα παρτενέρ του Λουκά Βύντρα στο κέντρο της άμυνας, ενώ προχθές είχε δοκιμάσει τον Κώστα Κατσουράνη. Τρίτη εναλλακτική λύση είναι ο Ματίας Μπίαρσμιρ, αλλά όλα δείχνουν ότι τελικά θα προτιμηθεί ο έμπειρος Βραζιλιάνος.

Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα έχει αγωνιστεί στο παρελθόν ως κεντρικός αμυντικός και ο προπονητής του Παναθηναϊκού ποντάρει στην εμπειρία του, αλλά μια τέτοια επιλογή έχει και μεγάλο ρίσκο, αφού ο 33χρονος ποδοσφαιριστής δεν είναι γρήγορος. Στα σχέδια του προπονητή τού «τριφυλλιού» είναι να ξεκινήσει το αυριανό ματς με σύστημα 4-3-2-1 το οποίο θα μετατρέπεται σε 3-4-2-1, με τον Σιμάο να γυρίζει πίσω. Πριν από την προπόνηση ο Τεν Κάτε είχε τετ α τετ με τον Ζιλμπέρτο και πιθανότατα τον ενημέρωσε για τον ειδικό ρόλο που θα έχει στον αγώνα με τους Ισπανούς.

Ο Ολλανδός τεχνικός χθες αιφνιδίασε και με άλλη μία επιλογή του. Με τους βασικούς στο οικογενειακό διπλό αγωνίστηκε ο Μαρσέλο Μάτος, ο οποίος στα ματς με τη Σπάρτα Πράγας ήταν εκτός αποστολής. Ο Βραζιλιάνος μέσος ήταν από τους καλύτερους παίκτες του «τριφυλλιού» στην προετοιμασία, όμως ο προπονητής του εισηγήθηκε να παραχωρηθεί, εφόσον κατατεθεί σοβαρή πρόταση. Πρόταση δεν ήρθε, ο Μάτος παρέμεινε στην Παιανία και φαίνεται πως διεκδικεί θέση στην εντεκάδα του κρίσιμου αγώνα με την Ατλέτικο.

Με τους βασικούς χθες αγωνίστηκαν οι Γκαλίνοβιτς, Μουν, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Σιμάο, Κατσουράνης, Μάτος, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης και Σισέ. Εκτός απροόπτου αυτή θα είναι και η εντεκάδα. Ο Γάλλος σταρ της ομάδας δεν θα παίξει στην κορυφή της επίθεσης, αλλά δεξιά, όπως και στη ρεβάνς με τους Τσέχους. Στην κορυφή θα αγωνιστεί ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, που βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και ήταν από τους καλύτερους παίκτες του Παναθηναϊκού στα παιχνίδια με τη Σπάρτα.

Εκτός αποστολής έμειναν και οι Καντέ (τραυματίας), Πετρόπουλος, Μελίσσης και Μαχλελής. Στους 20 παίκτες που επέλεξε ο Τεν Κάτε είναι και οι Ρουκάβινα, Δάρλας.

Από τα γκισέ της Λεωφόρου θα διατεθούν σήμερα 600 εισιτήρια για τον αυριανό αγώνα με την Ατλέτικο, τον οποίο θα διευθύνει ο Γερμανός διαιτητής Φέλιξ Μπριχ. Ο 34χρονος ρέφερι στις 21 Φεβρουαρίου του 2008 είχε σφυρίξει το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τους Ρέιντζερς (1-1) στη Λεωφόρο για τη φάση των «32» του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: