11 Αυγούστου 2009

Στον Ολυμπιακό και με τη "βούλα" ο Κλέιζα

Παίκτης του Ολυμπιακού είναι από τα ξημερώματα της Δευτέρας ο Λίνας Κλέιζα (24, 2,03). Υπέγραψε διετές συμβόλαιο με αποδοχές 4 εκατομμύρια ευρώ και όχι 12,2 εκατομμύρια δολάρια, όπως διοχέτευσε σε αμερικανικά site ο Αμερικανός μάνατζέρ του.
Η ανακοίνωση της απόκτησής του τελικά θα γίνει σήμερα, καθώς χθες οι δύο πλευρές αντάλλασσαν τα απαραίτητα έγγραφα.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα είναι η πρώτη ευρωπαϊκή ομάδα του Αμερικανοαναθρεμμένου Λιθουανού πάουερ φόργουορντ, ο οποίος αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Μιζούρι, επιλέχθηκε στο νούμερο 27 του ντραφτ (2005) από το Πόρτλαντ και μετακινήθηκε στο Ντένβερ, όπου αγωνίστηκε τέσσερα συνεχόμενα χρόνια. Την τελευταία του σεζόν είχε μέσο όρο 9,9 πόντους (με 32,6% στα τρίποντα) και 4 ριμπάουντ σε 22,2 λεπτά συμμετοχής. Το ρεκόρ πόντων του είναι 41 (!), που σημείωσε στις 17 Ιανουαρίου του 2008 κόντρα στη Γιούτα. Φυσικά είναι βασικό στέλεχος της Εθνικής Λιθουανίας. Με την απόκτηση του Κλέιζα, που είναι ικανότατος σκόρερ και εντός και εκτός ρακέτας, πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα παραχωρηθεί δανεικός ο Ερτσεγκ γιατί περισσεύει από τη λίστα των ξένων.

Από εκεί και πέρα οι Πειραιώτες μπορούν ανά πάσα στιγμή να ολοκληρώσουν την απόκτηση και του Αμερικανού Βον Ουέιφερ, με τον οποίο έχουν ήδη συμφωνήσει και τον προορίζουν για αντικαταστάτη του τραυματία Τόμας Κελάτι. Επίσης, συνεχίζεται η προσπάθεια απόκτησης του Αμερικανού πλέι μέικερ Σι Τζέι Ουάτσον, εφόσον η Ρόμα ζητάει πολλά για τον Τζάαμπερ. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι αποκλείεται να προκύψει κάποια έκπληξη της τελευταίας στιγμής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: