11 Αυγούστου 2009

Μαζίνιο: «Επιθετικό ποδόσφαιρο με στόχο πάντα τη νίκη»


Συνέντευξη του Ιομάρ Μαζίνιο φιλοξενήθηκε από την ισπανική ιστοσελίδα του Βίγκο, «farodevigo.es». Ο Βραζιλιάνος τεχνικός του Άρη μίλησε για την προετοιμασία της ομάδας, το ποδοσφαιρικό στοίχημα της φετινή σεζόν και την αγωνιστική φιλοσοφία που θέλει να περάσει στους κίτρινους, κάνοντας ουσιαστικά το ντεμπούτο του ως τεχνικός στον κιτρινόμαυρο πάγκο.

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τη δουλειά και την προσπάθεια που κατέβαλαν οι παίκτες μου. Πριν από λίγες μέρες επιστρέψαμε από την Ιταλία, όπου αγωνιστήκαμε σε αρκετά φιλικά. Η τελευταία αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη κόντρα στην Μπόκα Τζούνιορς και έμεινα πολύ ικανοποιημένος. Φέτος το καλοκαίρι πραγματοποιήθηκαν αρκετές αλλαγές στο ρόστερ με τον ερχομό ορισμένων πολύ ποιοτικών παικτών. Εχουμε δημιουργήσει ένα πολύ ανταγωνιστικό σύνολο», τόνισε αρχικά ο Μαζίνιο, αναφερόμενος στα συμπεράσματά του από την προετοιμασία και στην προσπάθεια αναγέννησης του φετινού Άρη.

Ποδόσφαιρο μιας επαφής

Ερωτηθείς για το αγωνιστικό στυλ που θέλει να περάσει στους παίκτες του, ο Βραζιλιάνος τεχνικός είπε: «Έχω μια συγκεκριμένη άποψη για το ποδόσφαιρο. Θέλω να παίζουμε ποδόσφαιρο μιας επαφής με κατοχή της μπάλας και επιθετικό παιχνίδι. Δεν μου αρέσει το παθητικό ποδόσφαιρο, να ταξιδεύει η μπάλα στον αέρα ή το απόλυτα κάθετο παιχνίδι. Προτιμούμε να έχουμε την μπάλα πολύ ώρα στα πόδια μας, να ελέγχουμε το ρυθμό και να στοχεύουμε στη νίκη».

Ακόμη, ζητήθηκε από τον Βραζιλιάνο να σχολιάσει τη νέα σελίδα της ποδοσφαιρικής του καριέρας, όπως αυτή γράφεται με την “κιτρινόμαυρη” πένα καθώς και τις συνθήκες που επικρατούν πλέον στην ομάδα του Άρη: «Δε νομίζω ότι είναι δύσκολο να είσαι προπονητής. Είναι μια καλή εμπειρία και με βοηθάει πολύ το γεγονός ότι ήξερα την ομάδα από το 2007, όταν ήμουν τεχνικός διευθυντής. Δεν νιώθω ότι είμαι στο εξωτερικό και νομίζω ότι έχω προσαρμοστεί σχετικά γρήγορα. Πιστεύω πως έχουμε βελτιώσει πολλά πράγματα από τον Ιανουάριο που ανέλαβα τον πάγκο της ομάδας, κάτι που αντικατοπτρίστηκε και στα παιχνίδια των τελευταίων αγωνιστικών του πρωταθλήματος, όταν ανέβηκε κατακόρυφα η απόδοσή μας».

Φίλοι και συνεργάτες

Οι Ισπανοί δεν παρέλειψαν να ρωτήσουν για τη συνεργασία του Μαζίνιο με τον Ντονάτο και τις ρίζες αυτής, με τον Βραζιλιάνο να αναφέρει: «Είμαστε καλοί φίλοι από το 1985, όταν ξεκινήσαμε να παίζουμε μαζί. Πριν μερικούς μήνες τελειώσαμε μαζί τα μαθήματα προπονητικής στη Μαδρίτη και μια μέρα εκεί που μιλούσαμε στη Βαρκελώνη, ήρθε η πρόταση από τον Αρη. Φυσικά την δεχθήκαμε, αφού ήταν μια τεράστια ευκαιρία για εμάς».

Πεντάδα και Κύπελλο Ελλάδας

Ολοκληρώνοντας, ο τεχνικός των “κιτρίνων’ αναφέρθηκε στους στόχους και το στοίχημα του Άρη για την ερχόμενη αγωνιστική σεζόν: «Να είναι μέσα στην πρώτη πεντάδα, έτσι ώστε να προκριθούμε στην Ευρώπη. Και φυσικά η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: