18 Αυγούστου 2009

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ:Είναι πολλά τα λεφτά της πρόκρισης Τιμούρ...

Τα θεμέλια για την πρόκριση στους ομίλους του Champions League θέλει να βάλει απόψε (21:45 MEGA ) ο Ολυμπιακός απέναντι στη Σέριφ Τιρασπόλ στη Μολδαβία. Τα κίνητρα για να κάνει κάτι τέτοιο είναι πολλά. Πέραν του προφανούς, της επιστροφής δηλαδή στην κορυφαία διοργάνωση μετά από απουσία ενός χρόνου, υπάρχουν και οικονομικοί λόγοι που καθιστούν επιτακτική την παρουσία στους ομίλους. Τα 15-25 εκατ. ευρώ που θα μπουν στα ταμεία του συλλόγου θα «ανακουφίσουν» την ομάδα και θα επιτρέψουν την περαιτέρω ενίσχυση, τουλάχιστον με έναν αριστερό χαφ πρώτης γραμμής, ενδεχομένως και με έναν επιθετικό.

Το ιδανικό σενάριο για τους Πειραιώτες θα ήταν ένα σκορ πρόκρισης από το αποψινό ματς, προκειμένου να αφοσιωθούν ολοκληρωτικά τις επόμενες ημέρες στις μεταγραφές, αλλά και στο επερχόμενο ντέρμπι πρωταθλήματος απέναντι στην ΑΕΚ. Ασφαλώς όμως το ζητούμενο είναι η πρόκριση, έστω και αν αυτή «σφραγιστεί» στον επαναληπτικό.

Ο Τιμούρ Κετσπάγια ζήτησε σοβαρότητα και προσοχή στους επικίνδυνους Μολδαβούς, που αντιμετωπίζουν τα παιχνίδια αυτά ως τα σημαντικότερα της σύντομης ιστορίας τους. Ο Γεωργιανός τεχνικός θα παρατάξει την ομάδα του με 4-5-1 και μόνο δύο θέσεις στο βασικό σχήμα παραμένουν… ανοικτές. Αυτή του αριστερού χαφ, την οποία διεκδικούν Ζαϊρί και Λεονάρντο και αυτή του μοναδικού προωθημένου, που «παίζεται» μεταξύ Ντιόγο και Μήτρογλου. Στις υπόλοιπες θέσεις δεν αναμένονται εκπλήξεις. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Νικοπολίδης, στα άκρα της άμυνας οι Ζεβλάκοφ και Μπράβο και στο κέντρο της οι Παπαδόπουλος και Μέλμπεργκ. Η τριάδα των μέσων θα αποτελείται από τους Λεντέσμα, Ντουντού και Μαρέσκα, ενώ δεξί χαφ θα είναι ο Γκαλέτι. Στην αποστολή είναι πέραν των προαναφερθέντων οι Πάρντο, Κ. Παπαδόπουλος, Ντομί, Γκαλίτσιος, Όσκαρ, Σοϊλέδης και Πάντος.

Στον αντίποδα, ο Αντρέι Στατσίνσκι θα καθίσει στον πάγκο αντί του τιμωρημένου Λεονίντ Κουτσούκ. Οι γηπεδούχοι θα παραταχθούν με το συντηρητικό 4-5-1 και με σαφή πρόθεση να «χτυπήσει» στις αντεπιθέσεις.

* Διαιτητής του αποψινού αγώνα θα είναι ο Άγγλος Μάρτιν Άτκινσον. Διευθύνει από το 2003 στην Premier League και από το 2007 σε διεθνές επίπεδο στο παλμαρέ του έχει 20 ματς ΟΥΕΦΑ (ανάμεσά τους το Χετάφε – ΑΕΚ 3-0 το 2008) και μόλις ένα Champions League (ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ – Γιουβέντους). Είχε διευθύνει και το Κροατία – Ελλάδα 2-2 (Εθνική Νέων). Βοηθοί του θα είναι οι Μάικλ Μάλαρκι και Φίλιπ Σαρπ και τέταρτος ο Στιούαρτ Ατγουελ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: