3 Αυγούστου 2009

Στην τελική ευθεία για Γκονζάλες

Στην τελική του ευθεία μπαίνει το... σίριαλ Γκονζάλες του καλοκαιριού. Την Κυριακή (2/8) άνθρωπος του Ολυμπιακού στην Ισπανία έκανε κάποιες διερευνητικές επαφές με την Μπέτις και την Δευτέρα (3/8) αναμένεται να γίνει και η επίσημη πρόταση. Στο μεταξύ, δημοσίευμα της "ABC" της Σεβίλης αναφέρει πως ο Ερμίνιο Μενέντεζ που φέρεται να είναι ο... συνδετικός κρίκος μεταξύ Ολυμπιακού και Μπέτις δήλωσε ότι "δεν βλέπω να γίνεται εύκολα η μεταγραφή".
Στο οικονομικό βέβαια βρίσκεται και το "αγκάθι" της συγκεκριμένης υπόθεσης, η οποία έχει κρατήσει ήδη πολύ καιρό. Η Μπέτις ζητάει κοντά στα 7 εκατομμύρια ευρώ για να παραχωρήσει τον χιλιανό μέσο και ο Ολυμπιακός δεν είναι σε καμία περίπτωση διατεθειμένος να δώσει αυτά τα λεφτά. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως την Δευτέρα (3/8) οι ερυθρόλευκοι θα προτείνουν 4 εκατ. ευρώ στην Μπέτις για την απόκτηση του Γκοζάλες και δύσκολα θα ανεβούν περισσότερο.

Υπό αυτές τις προϋποθέσεις η μεταγραφή του Γκονζάλες στους ερυθρολεύκους μόνο εύκολη διαδικασία δεν είναι, καθώς για να ολοκληρωθεί θα πρέπει οι απαιτήσεις του Λοπέρα να μειωθούν τόσο ώστε να φτάσουν στο σημείο που θέλει ο Ολυμπιακός. Ο πρόεδρος της Μπέτις ωστόσο, τονίζει στον ισπανικό Τύπο πως "δεν έχουμε πρόβλημα να παραχωρήσουμε τον Μαρκ αλλά δεν πέφτουμε κάτω από τα έξι εκ. ευρώ".

Σύμμαχος των πρωταθλητών Ελλάδας είναι ο ίδιος ο Γκονζάλες, ο οποίος θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό, αλλά και το γεγονός πως δεν υπάρχει καμία επίσημη πρόταση στα χέρια του Λοπέρα από άλλο σύλλογο. Είχε κυκλοφορήσει φήμη πως η Φενέρμπαχτσε προσφέρει 7 εκ. ευρώ αλλά ο ατζέντης του χιλιανού, που είναι σε συνεχή επαφή με τους ιθύνοντες των πειραιωτών, διαβεβαιώνει πως δεν υπάρχει τέτοια πρόταση.

Σημερινό δημοσίευμα της "diariodesevilla" πάντως, αναφέρει πως την δεδομένη χρονική στιγμή περισσότερες είναι οι πιθανότητες να παραμείνει στην Μπέτις ο Γκονζάλες παρά να μεταπηδήσει σε άλλη ομάδα. Κι αυτό γιατί υπάρχει διαφορά στο οικονομικό.

Στον Ολυμπιακό αισιοδοξούν ότι τελικά θα καταφέρουν να πείσουν τον Λοπέρα και γι 'αυτό αναμένεται να θέσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τόσο την περίπτωση της συνιδιοκτησίας όσο και την περίπτωση του δανεισμού με την οψιόν αγοράς. Διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών θα υπάρξουν και την Δευτέρα (3/8) και απομένει να δούμε αν είναι εφικτή μία μέση λύση, ώστε να ντυθεί ο Γκονζάλες στα ερυθρόλευκα.

"Δεν είναι εύκολη υπόθεση"

Στο μεταξύ, ο Ερμίνιο Μενέντεζ που έχει διατελέσει στο παρελθόν γενικός διευθυντής της Σεβίλλης και πλέον απασχολείται ως μάνατζερ, είναι ο άνθρωπος που λειτουργεί εκ μέρους του Ολυμπιακού, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα της Σεβίλης "ABC".

Ο Μενέντεζ έκανε δηλώσεις στην εν λόγω εφημερίδα, τονίζοντας πως δύσκολα θα ολοκληρωθεί η μεταγραφή. "Εχω πολύ καλές σχέσεις με τον Ολυμπιακό εδώ και πολλά χρόνια. Το θέμα είναι απλό. Ο Ολυμπιακός μου είπε πως θέλει να αποκτήσει τον Μαρκ. Πρώτα έκανε μια πρόταση για δανεισμό, την οποία απέρριψε η Μπέτις.

Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός μου ζήτησε να ρωτήσω ποια είναι η τιμή του ποδοσφαιριστή. Η Μπέτις μου είπε ένα ποσό, το οποίο δεν είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν οι Έλληνες. Η υπόθεση δεν είναι εύκολη αλλά στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται...".

Δεν υπάρχουν σχόλια: