21 Αυγούστου 2009

Κυριάκος: "Κόκκινος" και με τη βούλα

Η πιο ηχηρή μεταγραφή έλληνα παίκτη στο εξωτερικό επισημοποιήθηκε την Παρασκευή (21/08). Η Λίβερπουλ ανακοίνωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της την απόκτηση του Σωτήρη Κυργιάκου για τα επόμενα δύο χρόνια.

Ο έλληνας κεντρικός μπακ υπέγραψε συμβόλαιο με τους κόκκινους για τα επόμενα δύο χρόνια με οψιόν επέκτασης για έναν επιπλέον χρόνο.

Ο Ράφα Μπενίτεθ, μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας, μίλησε για ακόμα μία φορά με τα καλύτερα λόγια για τον Κυργιάκο: "Είναι ένας δυνατός αμυντικός και είναι καλός στο παιχνίδι στον αέρα, ενώ έχει και δυναμικό χαρακτήρα, προσόντα που αναζητούσαμε.

Μπορεί να σκοράρει και θα αποτελεί απειλή για τα κόρνερ και τα φάουλ. Είναι πολύ δυνατός στην άμυνα αλλά θα χρειαστεί χρόνο να ενταχθεί στην Premier League, όπως συμβαίνει πάντα. Θα αποτελέσει μία πολύ καλή μεταγραφή για εμάς", σχολίασε ο προπονητής της Λίβερπουλ.

Το τμήμα των μεταγραφών στην ομάδα είχε παρακολουθήσει πολλά βίντεο του Κυργιάκου από τις εμφανίσεις του με την Ρέιντζερς, την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, αλλά και με το εθνόσημο στο στήθος: "Γνωρίζαμε τον παίκτη από την θητεία του στην Ρέιντζερς και είδαμε βίντεο από τα παιχνίδια του με την Αϊντραχτ και την εθνική ομάδα. Οι σκάουτερς μας είχαν πολλές πληροφορίες".

Ο Μπενίτεθ εμφανίστηκε ικανοποιημένος και από τη συζήτηση που έκανε με τον πρώην άσο της ΑΕΚ, βλέποντας την όρεξή του για να αγωνιστεί: "Μιλήσαμε για όσα έχει κάνει στο παρελθόν και για αυτά που θέλουμε να κάνει για εμάς. Ηταν καλά. Γνωρίζει τι θέλουμε και είναι έτοιμος για δουλειά".

Καταλήγοντας, ο ισπανός τεχνικός επεσήμανε τη σπουδαιότητα της άφιξης του Κυργιάκου και για τους νεότερους παίκτες της ομάδας, όπως είναι οι Κέλι και Αγιάλα: "Θα είναι θετικό. Μίλησα με τον Αγιάλα σχετικά με αυτό το θέμα. Οταν οι νέοι ποδοσφαιριστές βλέπουν κάποιον έμπειρο παίκτη μπορούν να μάθουν από αυτόν και αυτό είναι θετικό σημείο".

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΗΣ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ!!