21 Αυγούστου 2009

Μεταγραφές μετά την ΑΕΚ...

Συνάντηση με τον Τιμούρ Κετσπάγια είχε το απόγευμα της Παρασκευής (21/8) ο Σωκράτης Κόκκαλης. Το περιεχόμενο της κουβέντας, η οποία διήρκησε περίπου μία ώρα, είχε να κάνει με την μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού -ο οποίος δεν μίλησε στους παίκτες- έδωσε συγχαρητήρια στον Κετσπάγια για τη νίκη στην Μολδαβία, που φέρνει τους ερθρόλευκους ένα βήμα πριν τους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League και φυσικά ζήτησε τη νίκη στο ντέρμπι της πρεμιέρας με την ΑΕΚ. Στη συνέχεια άκουσε τον γεωργιανό τεχνικό να του τονίζει την ανάγκη απόκτησης δύο παικτών. Ενός αριστερού χαφ κι ενός επιθετικού, θέτοντας ως προτεραιότητα την κάλυψη της πρώτης θέσης.

Στην ουσία έγινε κάτι σαν καταμερισμός των "ευθυνών"... Η διοίκηση αναλαμβάνει να κινηθεί στο μεταγραφικό μέτωπο και ο Κετσπάγια να συγκεντρώσει τους παίκτες του στο ντέρμπι της πρεμιέρας με την ΑΕΚ (23/8, 21:15GR).

Αρα, εξελίξεις στα μεταγραφικά θέματα, τα οποία -αλήθεια είναι ότι- έχουν πάρει "φωτιά", με αφορμή την επιστροφή του Κόκκαλη, θα υπάρξουν από Δευτέρα (24/8), αφού και οι δύο συμφώνησαν ότι όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα πρέπει να μείνει προσηλωμένο στο παιχνίδι του ΟΑΚΑ.

Στην αποστολή Μπράβο, Ντουντού

Ευτυχώς για τον Κετσπάγια δεν προστέθηκε η απουσία του Ραούλ Μπράβο στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα (Τοροσίδης - Ντάρμπισαϊρ - Γ. Παπαδόπουλος - Στολτίδης: τραυματίες, Αβραάμ - Γκαλέτι: τιμωρημένοι). Ο ισπανός προπονήθηκε κανονικά με την ομάδα, ενώ ο Ντουντού ακολούθησε μέρος του προγράμματος της ομάδας και στη συνέχεια έκανε ατομικό πρόγραμμα στο γήπεδο. Οι Ντάρμπισιρ, Τοροσίδης και Γ. Παπαδόπουλος συνέχισαν τα προγράμματα αποκατάστασης που ακολουθούν.

Μετά το τέλος της προπόνησης, ο προπονητής της ομάδας μας Τιμούρ Κετσπάγια ανακοίνωσε τα ονόματα των 18 ποδοσφαιριστών που συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή και οι οποίοι είναι: Ρ. Μπράβο, Ντιόγκο, Ντομί, Ντουντού, Όσκαρ, Λεντέσμα, Λεονάρντο, Μαρέσκα, Μέλμπεργκ, Ζαϊρί, Ζεβλάκοφ, Γκαλίτσιος, Πάρντο, Μήτρογλου, Νικοπολίδης, Πάντος, Κ. Παπαδόπουλος, Σοϊλέδης. Ο Ολυμπιακός θα ολοκληρώσει την προετοιμασία του αύριο (22/8) με την προπόνηση που θα γίνει στις 19:30GR στο Αθλητικό Κέντρο του Ρέντη.

Νέα ονόματα στη λίστα...

Ο Τζιοβάνι Ντος Σάντος, γνωστός από τη θητεία του στην Μπαρτσελόνα, φέρεται να προτάθηκε στον Ολυμπιακό και θεωρείται μια εξαιρετική περίπτωση για να ασχοληθεί κάθε ομάδα μαζί του. Το καλοκαίρι του 2008 πήγε στην Τότεναμ (12 αγώνες - 1 γκολ), ενώ πέρυσι την άνοιξη δόθηκε δανεικός στην Ιπσουϊτς (8 αγώνες - 4 γκολ).

Το άλλο όνομα που είδε το φως της δημοσιότητας είναι αυτό του μεξικανού αριστερού χαφ της Λα Κορούνια, Αντρές Γκουρδάδο. Ο 23χρονος διεθνής άσος προτάθηκε στους νταμπλούχους Ελλάδας, οι οποίοι είχαν ενδιαφερθεί -μετά από εισήγηση του Τάκη Λεμονή- για τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή και το 2007.

Δεν υπάρχουν σχόλια: