22 Αυγούστου 2009

Κολακευτικά λόγια Μπενίτεθ για Κυργιάκο στην επίσημη ανακοίνωση


Παίκτης της Λίβερπουλ με κάθε επισημότητα είναι πλέον ο Σωτήρης Κυργιάκος. Οι «κόκκινοι» ανακοίνωσαν την Παρασκευή την απόκτηση του διεθνούς Ελληνα μπακ και ο τεχνικός της ομάδας, Ράφα Μπενίτεθ έσταζε... μέλι για τον Sotis. O Κυργιάκος υπέγραψε διετές συμβόλαιο με οψιόν ανανέωσης για άλλον ένα.

«Είναι σκηρός αμυντικός και πολύ δυνατός στον αέρα. Εχει δυναμικό χαρακτήρα και αναζητάμε τέτοιους παίκτες. Επίσης μπορεί να σκοράρει και είναι πολύ επικίνδυνος στα στημένα. Στην αμυντική του συμπεριφορά είναι πολύ δυνατός, αλλά όπως είναι λογικό θα χρειαστεί χρόνο για να προσαρμοστεί στην premier league. Πρόκειται για μια πολύ καλή μεταγραφή», είπε αρχικά ο Ισπανός.

«Γνωρίζαμε τον παίκτη, από την εποχή που αγωνιζόταν στην Ρέιντζερς και είδαμε αρκετά βίντεο από την θητεία του στην Φρανκφούρτη και την Εθνική. Το τμήμα σκάουντινγκ μάζεψε πολλές πληροφορίες. Ξέρει τι θέλουμε και είναι έτοιμος να δουλέψει για μας».

Ο Κυργιάκος θα έχει και ρόλο μέντορα για τους νεαρούς Μάρτιν Κέλι και Ντάνιελ Αγιάλα: «Θα είναι πολύ θετικό στοιχείο. Μίλησα με τον Αγιάλα και συμφωνήσαμε ότι το να δουλέψει μαζί με τον Κυργιάκο θα του προσφέρει πολλές εμπειρίες», κατέληξε ο Ισπανός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: