2 Αυγούστου 2009

Στοίχημα Ολλανδία: Δυσκολίες για Άγιαξ


ΓΚΡΟΝΙΝΓΚΕΝ-ΑΓΙΑΞ

ΓΚΡΟΝΙΓΚΕΝ
: Αποτυχημένη κρίνεται η περσινή χρονιά, καθώς έμεινε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά εκτός Ευρώπης. Στη μετά-Μπεργκ εποχή μπήκαν οι «πράσινοι», καθώς ο υψηλόσωμος επιθετικός και ηγέτης της Γκρόνινγκεν τα τελευταία χρονιά συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στο Αμβούργο. Το κενό του δεν καλύφθηκε για την ώρα, οπότε ο προπονητής-φαινόμενο Γιανς (συμπληρώνει αισίως οκτώ συναπτά έτη στον πάγκο της ομάδας), θα στηριχτεί κατά κόρον στο περσινό υλικό. «Η προετοιμασία κύλησε ιδανικά, ενώ και το κλίμα μέσα στην ομάδα είναι εξαιρετικό. Υπάρχει προσμονή από όλους για το πρώτο ματς κόντρα στον Αγιαξ. Σε κάθε περίπτωση πάντως είναι νωρίς για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα», σχολίασε ο προπονητής της Γκρόνινγκεν. Ο πιτσιρικάς Κοτς θα αντικαταστήσει το κενό που αφήνει ο Μπεργκ στο αρχικό σχήμα. Μακροχρόνια και ασήμαντα τα υπόλοιπα προβλήματα δεν επηρεάζουν ιδιαίτερα τα πλάνα του Γιανς.

ΑΓΙΑΞ: Το μεγάλο ερώτημα που υπάρχει στους κύκλους του «Αίαντα» είναι το αν ο Μάρτιν Γιολ θα είναι τελικά ο προπονητής που θα οδηγήσει την ομάδα του Ρότερνταμ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος έπειτα από πέντε ολόκληρα χρόνια. Για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν ο Αγιαξ έχει με διαφορά το πιο πλήρες υλικό στην κατηγορία το οποίο μάλιστα εμπλούτισε ακόμη παραπάνω με την προσθήκη του εξαιρετικού χαφ Ντε Ζέου. «Δε μας επηρεάζει η φυγή του Μπεργκ. Αλλωστε η Γκρόνινγκεν και χωρίς αυτόν στη σύνθεση της πήρε ορισμένες σημαντικές νίκες πέρυσι. Είναι μία δυνατή ομάδα και μέσα στην έδρα της παίζει αποκλειστικά για τη νίκη», τόνισε ο Γιολ. Στα τελευταία και πιο αξιόπιστα φιλικά που έδωσε, ηττήθηκε με 3-2 από τη Μπενφίκα και αναδείχτηκε ισόπαλος 3-3 με την Ατλέτικο Μαδρίτης. Εκτός αποστολής από το σημερινό ματς έμειναν ο άνθρωπος που στη φορολογική του δήλωση εξακολουθεί να δηλώνει ποδοσφαιριστής, το «κριάρι» που ακούει στο όνομα Ολεγκέρ, καθώς και οι αμυντικοί μέσοι Λίντγκρεν και Γκάμπρι. Ο νεοφερμένος Ντε Ζέου είναι πιθανό να πάρει θέση στο αρχικό σχήμα.

ΝΤΕΝ ΧΑΑΓΚ-ΜΠΡΕΝΤΑ

ΝΤΕΝ ΧΑΑΓΚ
: Εξασφάλισε την παραμονή της στην Eredivisie την τελευταία αγωνιστική αλλά αυτό δεν επηρέασε ιδιαίτερα τους ιθύνοντες της ομάδας που με εξαίρεση την απόκτηση του ικανού μεσοεπιθετικού Βαν Ντεν Μπεργκ-έλειπε ένας τέτοιος ποδοσφαιριστής από την ADO- δεν προέβησαν σε καμία άλλη προσθήκη. «Το ρόστερ της ομάδας είναι δεν είναι για να βρίσκεται στα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας. Είμαστε έτοιμοι για την πρεμιέρα» σχολίασε σε δηλώσεις του ο προπονητής Ατεφελντ που είδε πάντως την ομάδα του, στο πιο πρόσφατο φιλικό, να τρώει μία ξεγυρισμένη τεσσάρα από τη Λίτεξ Λόβετς. Ανέτοιμος ο βασικός αριστερός μπακ Πικέ, τραυματίας ο πολύτιμος μέσος Κνόπερ (πρώτος σκόρερ πέρυσι με 10 γκολ), ενώ προέκυψε θέμα στη θέση του τερματοφύλακα, καθώς ο βασικός Ζβίνκελς είναι τραυματίας, ενώ αμφίβολη δίνεται η συμμετοχή τόσο του δεύτερου τερματοφύλακα (Βάτερμαν), όσο και του τρίτου (Κουτίνιο).

ΜΠΡΕΝΤΑ: Εδώ και λίγες μέρες γεύεται τους καρπούς της περσινής άκρως επιτυχημένης χρονιάς με τη συμμετοχή της στο Europa League. Την Πέμπτη το βράδυ επικράτησε με 1-0 εκτός έδρας της Πολόνια Βαρσοβίας, για τον τρίτο προκριματικό γύρο του συγκεκριμένου θεσμού και έκανε ένα τεράστιο βήμα για την πρόκριση της στα πλέι-οφ της διοργάνωσης. Ο προπονητής Μάασκαντ έδειξε πέρυσι καλά δείγματα δουλειάς και παρέμεινε στην ομάδα, ενώ δεν υπήρξαν ιδιαίτερες προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ της από τη στιγμή που τα κενά τα κενά των Μτλίγκα και Μπουκαρί αντικαταστάθηκαν επάξια από τους Σνουλ και Σχίλντερ. «Θεωρώ ότι βρισκόμαστε σε πολύ καλή κατάσταση. Ελπίζω αυτό να φανεί και μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Παρά το ματς που δώσαμε μεσοβδόμαδα, έχουμε την εμπειρία ως ομάδα να το ξεχάσουμε και συγκεντρωθούμε στον αγώνα με τη Ντεν Χάαγκ», σχολίασε ο Μάασκαντ. Παραμένουν εκτός ο βασικός κεντρικός αμυντικός Πέντερς και ο αναπληρωματικός χαφ Φαν ντερ Λέιχτε, αμφίβολος ο πολύτιμος επιθετικός Λούρλινγκ, που αποκόμισε ένα μικροτραυματισμό από το ματς της Πέμπτης.

ΦΕΓΕΝΟΡΝΤ-ΝΑΪΜΕΓΚΕΝ

ΦΕΓΕΝΟΡΝΤ: Μετά την τραγική περσινή χρονιά, πνέει πλέον άνεμος αισιοδοξίας στην ομάδας του Ρότερνταμ (για τον αγωνιστικό τομέα γίνεται η αναφορά, γιατί στον οικονομικό η κατάσταση είναι δραματική με τα δυσβάσταχτα χρέη που έχουν συσσωρευτεί) που πηγάζει σχεδόν αποκλειστικά από την έλευση του ικανότατου τεχνικού Μάριο Μπέιν, ενός ανθρώπου που δεν έκρυψε ποτέ τα οπαδικά του αισθήματα για τη Φέγενορντ. Εγινε ξεσκαρτάρισμα στο ρόστερ με τη φυγή αρκετών «παλιοσειρών» και την έλευση ταλαντούχων ποδοσφαιριστών, ενώ στα φιλικά ικανοποίησε με την εν γένει παρουσία της. «Για πρώτη φορά στην καριέρα μου δουλεύω με μια τόσο ποιοτική ομάδα», ήταν η ατάκα που ξεχώρισε περισσότερο από τις δηλώσεις που έκανε ο Μπέιν ενόψει της νέας χρονιάς. Θα απουσιάσει ο βασικός στόπερ Χόφλαντ. Πολλές εκπλήξεις αναμένονται στην ενδεκάδα, καθώς την εστία θα υπερασπιστεί ο 19χρονος Νταρλέι, ενώ σε αυτήν θα βρεθούν οι νεοαποκτηθέντες Σισέ και Φερνάντεζ, αλλά και ο στόπερ Φλααρ που ταλαιπωρήθηκε από σοβαρούς τραυματισμός τα τελευταία χρόνια.

ΝΑΪΜΕΓΚΕΝ: Σε νέα μονοπάτια βαδίζει η NEC καθώς το κεφάλαιο του τεχνικού Μπέιν έκλεισε οριστικά με το Λόντεβεχες (πρώην PSV) να τον αντικαθιστά. Μεταγραφικά αξίζει να τονιστεί η πολυδάπανη απόκτηση του καλού επιθετικού Βλέμινξ και όπως όλα δείχνουν για ακόμη μία χρονιά θα στηριχτεί στην ομοιογένεια και στον αγωνιστικό τσαμπουκά που παραδοσιακά διαθέτει ως ομάδα. «Η προετοιμασία κύλησε όπως την είχα στο μυαλό μου. Διαπίστωσα αρκετά θετικά στοιχεία. Η Φέγενορντ όπως και εμείς θέλουμε να ξεκινήσουμε με νίκη το πρωτάθλημα. Θα προσπαθήσουμε να επιβάλλουμε το δικό μας ρυθμό στο παιχνίδι. Οι μεταγραφές ισχύουν μέχρι το τέλος Αυγούστου, οπότε όλα είναι ανοιχτά τόσο για την απόκτηση όσο και για την αποχώρηση κάποιων ποδοσφαιριστών», σχολίασε ο προπονητής Λόντεβεχες. Πρόβλημα παρουσιάστηκε με τον εξτρέμ Σαιντί που απείλησε ότι δε θα αγωνιστεί στο σημερινό ματς αν δε του γίνει πρώτα επέκταση συμβολαίου. Τραυματίας ο πολύτιμος μέσος Σίμπουμ, ενώ εκτός αποστολής έμεινε και ο επιθετικός Φαν Μπέουκερινχ που βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με σύλλογο του εξωτερικού.

ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ-ΦΕΝΛΟ

ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ: Δεινοπάθησε η PSV το βράδυ της Πέμπτης μέχρι να καταβάλει την αντίσταση της βουλγάρικης Τσέρνο Μόρε, κερδίζοντας την τελικά, δίκαια πάντως, με γκολ στο 90’ (1-0). Ο επαναπληπτικός θα διεξαχθεί στη Βουλγαρία την επόμενη Πέμπτη στη έδρα των Βούλγαρων. Περνώντας στα εγχώρια, η Αϊντχόφεν έπειτα από 10 ολόκληρα χρόνια, έμεινε εκτός Ch. League και αυτό όπως ήταν λογικό δραστηριοποίησε τους ιθύνοντες της ομάδας. Ο γνωστός στις τάξεις της ομάδας Φρεντ Ρούτεν (διετέλεσε την περίοδο 2002-2006, βοηθός του τότε τεχνικού της PSV Γκους Χίντινκ) επαναπατρίστηκε και ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Αϊντχόφεν, ενώ μεταγραφικά, ενισχύθηκε κατά κύριο λόγο μεσοαμυντικά, αποκτώντας τους «έμπειρους» Ενχελααρ (αμυντικός χαφ), Οϊερ (στόπερ), αλλά και τον ταλαντούχο Βούλγαρο Μανόλεφ (δεξί μπακ). Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Δεν είναι λίγες οι φορές που νεοφώτιστες ομάδες κάνουν ζημιές. Ο ευρωπαϊκός αγώνας ανήκει στο παρελθόν. Θα ασχοληθούμε ξανά αφού τελειώσει το ματς με τη Φένλο», τόνισε σε δηλώσεις του ο Ρούτεν.

ΦΕΝΛΟ: Η πρωταθλήτρια της δεύτερης κατηγορίας Φένλο, με τον έμπειρο Φαν Ντάικ στον πάγκο, εξασφάλισε τη συμμετοχή της στα μεγάλα σαλόνια, για 2η φορά στην τελευταία 3ετία. Δεν είχε ιδιαίτερα πολλά χρήματα να διαθέσει για τη μεταγραφική της ενίσχυση, όμως είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι διατήρησε σχεδόν στο απόλυτο, το βασικό κορμό της (είναι χαρακτηριστικό ότι για τον επιθετικό Χόντα ενδιαφέρθηκαν PSV και Τβέντε).

«Είναι νωρίς ακόμη για εμάς. Ισως δεν είναι κακό ότι θα αντιμετωπίσουμε εκτός έδρας μία τόσο δυνατή ομάδα όπως είναι η PSV. Θα έχουμε έτσι τη δυνατότητα να δούμε τις αδυναμίες μας και να δουλέψουμε επάνω σε αυτές», σχολίασε σε δηλώσεις του ο Φαν Ντάικ. Οι νεοαποκτηθέντες Γκεντενναρ και Πάουβε παίρνουν θέση στο αρχικό σχήμα, από το οποίο θα απουσιάσει λόγω τραυματισμού ο ταλαντούχος φορ Μπάουμανς (7 γκολ πέρυσι), που θα επιστρέψει στην ενεργό δράση μετά από περίπου δύο μήνες.


Από την Kingbet

Δεν υπάρχουν σχόλια: