2 Αυγούστου 2009

Στοίχημα Α Νορβηγίας: Δεν χάνει η Στάμπαεκ


ΛΙΛΕΣΤΡΟΜ-ΤΡΟΜΣΟ

ΛΙΛΕΣΤΡΟΜ: Μόλις μία νίκη στα έξι τελευταία παιχνίδια έχει σημειώσει η Λίλεστρομ. Τα “καναρίνια” πάλεψαν τον αγώνα στο Τρόντχαϊμ κόντρα στη Ρόζενμποργκ. Η ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ προηγήθηκε στο σκορ με τον Εζιογιοντάβε (10΄), όμως τελικά ηττήθηκε (2-1) με γκολ που δέχθηκε στο 86΄. “Ο διαιτητής θεώρησε πως ο Φρόντε Κίπε βρήκε τα πόδια του Τραορέ. Δεν έγινε αυτό και το επιβεβαίωσα δύο φορές. Τιμωρηθήκαμε, ήταν λάθος” τόνισε εμφανώς εκνευρισμένος ο τεχνικός, Χένινγκ Μπεργκ για τη φάση που έκρινε τη συνάντηση. Οριστικά στη Νυρεμβέργη θα συνεχίσει ο 20χρονος μπακ, Νόρντβαϊτ (17 συμ.), έπειτα από απόφαση της Αρσεναλ όπου ανήκει ο παίκτης. Εξέτισε ο επιθετικός, Ιγκιεμπόρ (11 συμ./1). Τραυματίες οι μπακ, Γιόνσεν (8 συμ./1) και Ερικσεν. Επέστρεψε μετά τον δανεισμό του στη Στρόμσγκοντσετ ο 34χρονος μπακ, Πέντερσεν (17 συμ.). Στην ΚΡ Ρέικιαβικ μεταπήδησε ο αναπληρωματικός γκολκίπερ, Χάνσεν.

TΡΟΜΣΟ: Ανοδική πορεία διαγράφει η Τρόμσο. Η ομάδα του Βορρά είναι αήττητη στα εφτά τελευταία ματς σε όλες τις διοργανώσεις. Το σύνολο του Περ-Ματίας Χέγκμο προέρχεται στο πρωτάθλημα από επικράτηση επί της Στρόμσγκοντσετ (2-1). Σημειώνεται ότι η TIL στο ημίχρονο βρισκόταν πίσω στο σκορ. Ο Ρούσφελντ αστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι (17΄), όμως σκόραρε στο 52΄. Την Πέμπτη η Τρόμσο σε αναμέτρηση για το Europa League επιβλήθηκε της Σλάβεν Μπελούπο 2-1. Από τεστ ετοιμότητας θα περάσει ο γκολκίπερ, Ράμοβιτς (16 συμ.). Ετοιμοπόλεμος ο Εσθονός μέσος, Λίντπερε (16 συμ./2). Στην Ερεμπρο συνεχίζει ο στράικερ, Αντριάνο.

ΜΠΟΝΤΟ ΓΚΛΙΜΤ-ΣΑΝΤΕΦΙΟΡΝΤ

ΜΠΟΝΤΟ ΓΚΛΙΜΤ: Μόλις μία νίκη σε 9 παιχνίδια έχει η Μπόντο Γκλιμτ. Παρωδική αποδείχθηκε η επιτυχία επί της Λιν (0-1) για την ομάδα του Κάρε Ινγκέμπριγκτσεν που δεν τα κατάφερε στο Μπέργκεν γνωρίζοντας την ήττα με 4-2 από τη Μπραν. Το κλίμα παραμένει βαρύ γιατον 43χρονο τεχνικό, που αμσφισβητείται συνεχώς. Δεν υπολογίζει λόγω τιμωρίας ο αμυντικός Χαμούντ (18 συμ./1), ενώ τραυματίστηκε στην αναμέτρηση με τη Μπραν ο 37χρονος επιθετικός, Σόρενσεν (16 συμ./1). Εκτός μάχης ο επιθετικός, Οντούρο (13 συμ.).

ΣΑΝΤΕΦΙΟΡΝΤ: Ο εξαιρετικός γκολκίπερ, Πέτερσεν με τις σωτήριες επεμβάσεις του κράτησε όρθια τη Σάντεφιορντ στον αγώνα με τη Μόλντε (1-1). Η ομάδα του Βέστφολντ προηγήθηκε στο 73΄, όμως ένα λεπτό αργότερα ισοφαρίστηκε. “Είναι ο καλύτερος τερματοφύλακας του πρωταθλήματος. Εχει απίστευτο ταλέντο και καλυτερεύει συνεχώς. Κάνει σπουδαία δουλειά. Εάν δεν κληθεί στην εθνική Νορβηγίας, θα πως στον Τραπατόνι να τον χρησιμοποιήσει στην Ιρλανδία” ήταν η ατάκα του τεχνικού της Σάντεφιορντ για τον Πέτερσεν που έχει εκτός των άλλων και ιρλανδικές ρίζες! Εκτός τίθενται λόγω καρτών οι μέσοι Σόνα (17 συμ./1) και Σαλσίνοβιτς (16 συμ./2). Τραυματίας ο μέσος Ισακσεν (9 συμ./1), Επανέρχεται από τιμωρία ο χαφ Μαρτσιάνο (17 συμ./1).

ΟΝΤ ΓΚΡΕΝΛΑΝΤ-ΡΟΖΕΝΜΠΟΡΓΚ

ΟΝΤ ΓΚΡΕΝΛΑΝΤ: Μόλις μία ήττα εδώ και εφτά αγωνιστικές έχει υποστεί η Οντ Γκρένλαντ που επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά τη δυναμική της. Η ομάδα του Σκίεν με τον Αρασον “φύλακα-άγγελο” κάτω από τα γκολπόστ και τον δίμετρο στράικερ Κόβατς σε μεγάλα κέφια (δύο γκολ) συνέτριψε μέσα στο “Ούλεβαλ” τη Βαλερένγκα (0-3). “Αφήσαμε στην άκρη το πλάνο που είχαμε -κάτι που δεν μου αρέσει να κάνω- αλλά προσπαθήσαμε να αγωνιστούμε πιο έξυπνα και τα καταφέραμε” αποκάλυψε ο τεχνικός των “Οddrane”, Νταγκ Αϊλεφ Φάγκερμο. Ετοιμοπόλεμοι είναι οι επιθετικοί Βαλέντσια (12 συμ.) και Σόρενσεν (16 συμ./2) που αγωνίστηκαν ως αλλαγή στο τελευταίο παιχνίδι. Κατάμεστο αναμένεται το γήπεδο με τους οπαδούς της Οντ Γκρένλαντ να ζητούν από την ομάδα τους να σπάσει η αρνητική παράδοση κόντρα στη Ρόζενμποργκ.

ΡΟΖΕΝΜΠΟΡΓΚ: Επανήλθε η ηρεμία στο στρατόπεδο της Ρόζενμποργκ μετά το “κάζο” του αποκλεισμού στο Europa League από την Καραμπάκ. Οι “Troillongan” επικράτησαν της Λίλεστρομ στο “Λέρκενταλ” (2-1) παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ. “Είμαι χαρούμενος για την αντίδραση μας. Την περυσινή σεζόν κάναμε περισσότερα λάθη και ήταν αδύνατο να γυρίσουμε τα παιχνίδια. Το ματς με τη Λίλεστρομ έδειξε πόσο διαφορετικοί είμαστε” τόνισε ο τεχνικός της RBK, Ερικ Χαμρέν. Ο επιθετικός Πρίτσα (17 συμ./9) επιστρέφει από τιμωρία. Αναμένεται να επανέλθει ο μπακ Ντορσίν (15 συμ.) που ταλαιπωρήθηκε από ίωση. Πουλήθηκε στη Ρεν ο μέσος Τέτει έναντι 4,5 εκατ. ευρώ. Γίνονται προσπάθειες για να αποκτηθεί ο Ουρουγουανός παικταράς της Λιν, Γκουσταβίνιο.Υπολογίζεται κανονικά ο Ιβερσεν καθώς επέστρεψε από τη Αγγλία μετά τη γέννηση του παιδιού του.

ΣΤΑΜΠΑΕΚ-ΑΑΛΕΣΟΥΝΤ

ΣΤΑΜΠΑΕΚ: Τα εύκολα δύσκολα έκανε η Στάμπαεκ στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Σταρτ. Η ομάδα του Μπάρουμ προηγήθηκε 2-0 μέσα στο Κρίστιανσαντ χάρη σε γκολ των Ρόνε και Πάλμασον, όμως δέχθηκε δύο γκολ στο τελευταίο τρίλεπτο. «Είχαμε πολλές ευκαιρίες για να κατακτήσουμε τη νίκη. Είναι σκληρό αυτό που έγινε» παραδέχθηκε ο Σουηδός τεχνικός, Γιαν Γιόνσον. Οι «De Blaa» την Τετάρτη δεν κατάφεραν στην Κοπεγχάγη γνωρίζοντας την ήττα με 3-1 από την ομώνυμη ομάδα σε αγώνα για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Προσωρινά μείωσε ο Πάλμασον 2-1 στο 58΄. Από τεστ ετοιμότητας θα περάσουνν οι στόπερ Χόιλαντ (16 συμ.) και Ολσεν (15 συμ.) που δε χρησιμοποιήθηκαν κόντρα στην Κοπεγχάγη.

ΑΑΛΕΣΟΥΝΤ: Τρεις αγωνιστικές δίχως ήττα συμπλήρωσε η Ααλεσουντ. Οι “tangoshirts” προέρχονται από ισοπαλία (1-1) απέναντι στην Φρέντρικσταντ. Η ομάδα του Γιέτιλ Ρέκνταλ προηγήθηκε στο 48΄ με τον Παρ, όμως ισοφαρίστηκε στο 77΄. “Ηταν το δεύτερο ματς στη σειρά που χάνουμε παρότι είχαμε την πρωτοπορία. Πρέπει να μαθαίνουμε να κερδίζουμε τα παιχνίδια. Ετσι χάνουμε ευκαιρίες να δημιουργήσουμε κάτι καλό” δήλωσε ο ιδιόρρυθμος τεχνικός που επιστρέφει στον πάγκο έπειτα από τιμωρία μίας αγωνιστικής. Επιστρέφει από τιμωρία ο μέσος, Φ. Κάρλσεν (10 συμ./1) που όμως αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού. Επέστρεψε ο επιθετικός, Σίλβα (15 συμ./1).

ΣΤΡΟΜΣΓΚΟΝΤΣΕΤ-ΒΑΛΕΡΕΝΓΚΑ

ΣΤΡΟΜΣΓΚΟΝΤΣΕΤ: Επιτείνεται ο προβληματισμός στις τάξεις της «Γκόντσετ» καθώς ο σύλλογος έχει συμπληρώσει πέντε αγωνιστικές δίχως το πολυπόθητο «τρίποντο». Η ομάδα του Ντράμεν προέρχεται από ήττα 2-1 από την Τρόμσο στο “Αλφχαϊμ”. “Δεν αξίζαμε κάτι καλύτερο, παίξαμε άσχημα. Χάνουμε συνεχώς με ένα γκολ και δεν μπορούμε να κρατήσουμε το προβάδισμα” επεσήμανε εμφανώς ενοχλημένος ο νεόκοπος τεχνικός, Ρόνια Ντέιλα. Επιστρέφει στη Λίλεστρομ ο μπακ Πέντερσεν (16 συμ). Επιστρέφει ο επιθετικός, Αντερσον (10 συμ./1). Απουσιάζει ο στράικερ, Νίστρεμ (11 συμ./1).

ΒΑΛΕΡΕΝΓΚΑ: Για ακόμη μία φορά η Βαλερένγκα έδειξε πόσο απρόβλεπτη ομάδα είναι γνωρίζοντας την ήττα μέσα στο “Ούλεβαλ” από την Οντ Γκρένλαντ (3-2-5). Είναι χαρακτηριστικό ότι οι “πρωτευουσιάνοι” προέρχονται από τέσσερις συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα, ενώ την Πέμπτη ηττήθηκαν από τον ΠΑΟΚ σε αγώνα για την Europa League (2-1). Ο Αντρεσεν στο ματς με την Οντ Γκρένλαντ χρησιμοποίησε κάτω από τα γκολπόστ τον 18χρονο Κόνγκσχαβν γεγονός που εξόργισε τον δεύτερο πορτιέρο Μπόλτοφ χαρακτηρίζοντας “γελοία” την επιλογή του! Πρόβλημα τραυματισμού αντιμετωπίζει ο μπακ Μούρι (18 συμ./4), αλλά και ο στόπερ Χάγκεν που αναμένεται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Επανήλθε στο βασικό σχήμα ο αξιόλογος Αμερικανός γκολκίπερ, Πέρκινς (16 συμ.). Τιμωρημένος ο μπακ, Στόρμπεκ (19 συμ./3), εκτός μάχης ο μέσος Ντος Σάντος (9 συμ./1) που υποβάλλεται σε εξετάσεις καθώς νιώθει ζαλάδες.

ΦΡΕΝΤΡΙΚΣΤΑΝΤ-ΒΙΚΙΝΓΚ

ΦΡΕΝΤΡΙΚΣΤΑΝΤ: Από τις 24 Ιουνίου παραμένει δίχως “τρίποντο” η Φρέντρικσταντ (τέσσερις αγωνιστικές). Οι “Αριστοκράτες” προέρχονται από εκτός έδρας ισοπαλία απέναντι στην Ααλεσουντ (1-1). Ο Εβέρτον στο 77΄ ήταν ο παίκτης που χάρισε τον βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του Τομφ Φρέντι Αουνε. “Είμαι χαρούμενος για την ισοπαλία. Δεν πιστεύαμε πως μπορούσαμε να παίξουμε τόσο καλά στον συνθετικόχλοοτάπητα. Είχαμε αντοχή και αγωνιστήκαμε σωστά στην άμυνα” υπογράμμισε ο τεχνικός της FFK. Την Πέμπτη η Φρέντρικσταντ σε παιχνίδι για τo Εuropa League διασύρθηκε με 6-1 από τη Λεχ Πόζναν! Επιστρέφει από τιμωρία ο αμυντικός, Πιρόγια. Δεν είναι έτοιμο ο αμυντικός Γουάλας (8 συμ.). Δεν προλαβάινουν οι μπακ, Τσβάρτεκ (7 συμ.), Σαμπάνι (4 συμ./1) και ο μέσος Ράμπεργκ (15 συμ./2). Ντεμπούτο αναμένεται να πραγματοποιήσει ο ικανότατος γκολκίπερ, Σταματόπουλος.

ΒΙΚΙΝΓΚ: Επιστροφή στις επιτυχίες για τη Βίκινγκ που έχει υποστεί μόλις μία ήττα στα εφτά τελευταία παιχνίδια. Η ομάδα του Στάβανγκερ συνέτριψε 5-2 την ουραγό Λιν, με τον μέσο Νίσια (18 συμ./4) να σκοράρει δύο γκολ Στο 26΄ το σκορ ήταν 1-1, όμως στη συνέχεια το σύνολο του Ούβε Ρόσλερ πάτησε γκάζι. “Ημασταν πολύ αποτελεσματικοί και σημειώσαμε ωραία γκολ. Είμαι πολύ ευχαριστημένος για τη νίκη που πετύχαμε. Είναι σημαντικό να κάνεις καλή αρχή στον δεύτερο γύρο” υπογράμμισε ο Γερμανός τεχνικός. Επιστρέφει από τιμωρία ο Τσέχος μεσοεπιθετικός Φίλο (17 συμ./2). Επανήλθε ο μέσος Σάμουελσεν (10 συμ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: