2 Αυγούστου 2009

Στοίχημα ποδόσφαιρο Championship: Clegg και Keane μπορεί να ταιριάξουν αφάνταστα

Ο Paul Moon αναρωτιέται εάν ο Roy Keane, δουλεύοντας μαζί με τον Simon Clegg, Πρόεδρο της Βρετανικής Ολυμπιακής Επιτροπής του 2008, μπορεί να επαναλάβει αυτό που έκανε με τη Sunderland και να πάει ξανά την Ipswich πίσω στα δυσθεώρατα ύψη του ποδοσφαίρου της Premier League.

Η Ipswich είναι μια επαρχιακή ποδοσφαιρική ομάδα από το Suffolk, ωστόσο έχει βλέψεις να μπει στην ελίτ της Premier League. Αν και αυτές οι ελπίδες έρχονται σε αντίθεση με τη μικρή βάση φιλάθλων της, ο Marcus Evans το έχει βάλει πραγματικό σκοπό. Μετά την εξαγορά του συλλόγου και των χρεών της ύψους €38 εκ. το 2007, έχει διαμορφώσει μια προπονητική ομάδα για να πιέσει για τον προβιβασμό από την Championship.

Υπό την επίβλεψή του, οι "Tractor Boys" είναι σχεδόν έτοιμοι να σαλπάρουν για την πιο συναρπαστική στιγμή στην ποδοσφαιρική τους ιστορία, με τις πρόσφατες υψηλού επιπέδου προσλήψεις των Simon Clegg και Roy Keane.

Πρώτον, ο ντροπαλός Evans προσέλαβε τον Simon Clegg ως γενικό διευθυντή και εκπρόσωπο Τύπου. Η πρωταρχική του δουλειά ήταν να του μεταβιβάσει το όραμά του. Αν και, παρ' όλ' αυτά, ο Clegg δεν είχε ποδοσφαιρικό παρελθόν, είχε την αντίστοιχη αθλητική εμπειρία ως αρχηγός της Βρετανικής Ολυμπιακής Επιτροπής του 2008 και των επιτυχιών της στο Πεκίνο. Αυτή η κρίση μοιάζει στέρεη, ειδικά υπό το πρίσμα του πώς τα κατάφερε με τη συμπεριφορά του απέναντι στον Τύπο αλλά και τους εγωισμούς εντός της Ομάδας της Μεγάλης Βρετανίας.

Αμέσως μετά, ο αμφιλεγόμενος θρύλος της Manchester United, Roy Keane, προσελήφθη ως προπονητής. Αυτή η συγκεκριμένη πρόσληψη εξέπληξε κόσμο στο χώρο του παιχνιδιού, καθώς πολλοί πίστευαν πως δεν θα επέστρεφε τόσο γρήγορα στο ποδόσφαιρο μετά την πικρή του αποχώρηση από τη Sunderland.

Δεδομένης της εκρηκτικής προσωπικότητάς του, αντιπροσωπεύει ένα γιγαντιαίο στοίχημα. Η ανυπομονησία του με τα ανθρώπινα λάθη είναι πολύ γνωστή και η πλειοψηφία λέει πως αυτό θα τον σταματήσει από το να γίνει ένας πλήρης προπονητής. Η πολεμική φύση του στο παιχνίδι δεν τον κάνει αγαπητό σε όλους και έχει ήδη χρησιμοποιήσει τη φράση "γηραιότερος και σοφότερος τώρα", προτού αναλάβει τη δουλειά στη Sunderland!

Είναι σημαντικό, στο Keane δόθηκε μόνο διετές συμβόλαιο. Ακούγοντάς τον στη συνέντευξη Τύπου, ήταν ξεκάθαρο από τον τόνο της φωνής του πως και οι δυο πλευρές έχουν συμφωνήσει σε αυτή τη χρονική κλίμακα για να διευκολυνθεί η άνοδος. Εάν αυτό δεν συμβεί, θα σημάνει λογικά αποτυχία και θα αποχωρήσει από το Portman Road. Ήταν φανερό πως ο Keane είχε επίτηδες βάλει τον εαυτό του υπό πίεση για να τα καταφέρει...

Η Ipswich είναι παραδοσιακά από τις ομάδες που δεν αποδίδουν στην Championship και πάντα της έλειπε η ατσάλινη θέληση, επομένως ο Keane ίσως είναι ο τέλειος για τη δουλειά, τουλάχιστον αρχικά. Είναι πιθανό πως η επιθυμία του θα είναι αποκλειστικά να αναπαράγει αυτό που έκανε στη Sunderland, γι' αυτό και το μικρής διάρκειας συμβόλαιό του.

Παραμένει αμφίβολο εάν ο Keane θα είναι πιστός στην Ipswich για ένα μακρύ χρονικό διάστημα. Σε καμία στιγμή δεν εξέφρασε όραμα για το μέλλον ή κάποιον δεσμό με την περιοχή, απλά μερικές τετριμμένες λέξεις σχετικά με το πώς θα γίνει η δουλειά. Η ανάγκη του δουλειά μπορεί να είναι ένα τεστ για τον ίδιο, ενώ προχωρεί σε εξαγνισμό των δαιμόνιών του.

Έτσι, κανείς αντιλαμβάνεται το σκεπτικό του Evans να φέρει μαζί στην ομάδα του Clegg και Keane, που έχουν τις δυνατότητες να είναι μια ονειρεμένη ομάδα από τη στιγμή που θα λυθούν τα προκαταρκτικά θέματα και συμφωνηθούν όλες οι παράμετροι. Η οικονομική ευρωστία του Evans και η φιλοδοξία του είναι πιθανό να σημάνουν πως ο Keane θα έχει σημαντικά κεφάλαια με τα οποία θα ενορχηστρώσει την προσπάθεια για άνοδο αυτή την περίοδο.

Οι τελευταίες αποδόσεις της Betfair για την κατάκτηση της Championship περιλαμβάνουν: West Brom 6,60, Middlesbrough 8,00, Newcastle 8,60, Ipswich 10,50, Sheff Utd 12,50, Reading 16,50, QPR 18,00.

Οι αποδόσεις για την άνοδο την περίοδο 2009/10 αξίζουν μια ματιά: West Brom 3,00, Middlesbrough 3,05, Newcastle 3,50, Ipswich 3,70, Sheff Utd 4,20, Reading 5,10, Nottm Forest 5,50.

Εάν οι Tractor Boys δεν επηρεαστούν σημαντικά από την τεράστια αλλαγή ποδοσφαιριστών αυτή τη σεζόν, τους βλέπω ως σοβαρούς παίκτες για την άνοδο μαζί με την Middlesbrough.

Από το blog της Betfair

Δεν υπάρχουν σχόλια: