7 Αυγούστου 2009

Μας... αρρώστησε ο ΠΑΟΚ στον εφιάλτη της Τούμπας...

Μπορεί να είχε 30.000 φίλους στο πλευρό του. Μπορεί να είχε το 2-1 από το Όσλο. Μπορεί να ήταν σαφώς ανώτερος. Ο ΠΑΟΚ, όμως, έκλεισε τα μάτια σε όλα αυτά, μετατρέποντας σε ρουλέτα μια σίγουρη πρόκριση. Αυτή εν τέλει ήρθε, αλλά η ήττα με 0-1 προβληματίζει...
Οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος αποδείχθηκαν περισσότερο νωθροί απ' όσο τους επέτρεπε το σκορ του πρώτου αγώνα, με αποτέλεσμα να αγχωθούν στο τέλος, όταν οι Νορβηγοί βρέθηκαν να προηγούνται σε μια γκρα-γκινιόλ φάση, όπου τα λάθη διαδέχθηκαν το ένα τ' άλλο.

Συνολικά η εικόνα του "δικεφάλου" κάθε άλλο παρά ικανοποιητική ήταν σε μια αναμέτρηση, όπου όλα συνηγορούσαν υπέρ του.

Και μόνο η ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι 30.000 φίλοι της ομάδας, που γέμισαν κατακαλόκαιρο το γήπεδο της Τούμπας θα έπρεπε να κάνει τα πράγματα πολύ πιο εύκολα. Χωρίς, όμως, καθαρό μυαλό και με υπερβολική εμπιστοσύνη στον εαυτό τους οι παίκτες του ΠΑΟΚ πέταξαν στα σκουπίδια μια ευκαιρία να προσφέρουν γκολ και θέαμα.

Έτσι, αν και αρχικά οι γηπεδούχοι έδειχναν να ελέγχουν πλήρως τον αγώνα, σε σημείο που το 1-0 να μοιάζει θέμα χρόνου, από ένα σημείο και ύστερα έχασαν τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο, δίνοντας την ευκαιρία στην Βαλερένγκα να βγει μπροστά και να απειλήσει.

Οι Νορβηγοί κάθε άλλο παρά αρνήθηκαν αυτό το δώρο και σε δυο περιπτώσεις έφτασαν κοντά στο γκολ. Και στις δυο περιπτώσεις πρωταγωνιστής ήταν ο Ζάγκιτς, ο οποίος αρχικά στο 33' είχε δοκάρι σε απευθείας εκτέλεση φάουλ, ενώ στο 39' έφτασε και πάλι κοντά σε ένα τέρμα, το δυνατό σουτ όμως που επιχείρησε, έφυγε λίγο άουτ.

Μ' αυτά και μ' αυτά, όμως, φαινόταν πως η ζημία θα μπορούσε να γίνει, όπως και έγινε...

Στο 59' συνεχόμενα λάθη της άμυνας του ΠΑΟΚ και η κακή έξοδος του Χαλκιά έδωσαν το δικαίωμα στον Μπερέ να ανοίξει το σκορ, αγχώνοντας κόσμο και παίκτες.

Πάντως, το 1-0 σα να ξύπνησε κάπως τον "δικέφαλο", που πίεσε στη συνέχεια και φάνηκε να είναι πιο σοβαρός. Μάλιστα, θα μπορούσε να φτάσει και στην ισοφάριση στο 88' αν ο Παπάζογλου ήταν πιο ψύχραιμος στο τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα των Νορβηγών, Πέρκινς.

Παρόλα αυτά, με το σκορ να μην αλλάζει περαιτέρω, ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που πανηγύρισε στο τέλος την πρόκριση για τον επόμενο γύρο του Europa League.

Από το goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: