4 Αυγούστου 2009

Καθυστερεί η απόφαση για μετάθεση της 1ης αγωνιστικής


Δεν αποφάσισε ούτε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΟ σχετικά με το ενδεχόμενο μετάθεσης της 1ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Η Ομοσπονδία θα περιμένει πρώτα τα αποτελέσματα της κλήρωσης για τις ελληνικές ομάδες στις διοργανώσεις της UEFA την προσεχή Παρασκευή και η Εκτελεστική Γραμματεία της ΕΠΟ θα κληθεί να λάβει απόφαση την ερχόμενη Τρίτη.
Ολα θα εξαρτηθούν από το αν ρεβάνς του Ολυμπιακού για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ θα γίνει Τρίτη ή Τετάρτη. Αν είναι Τρίτη, δεν είναι δυνατό να διεξαχθεί το ντέρμπι την Κυριακή 23/8, αλλά ούτε το Σάββατο 22/8, αφού η ΑΕΚ δίνει τον πρώτο της αγώνα για το Europa League την Πέμπτη 20/8.

Ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, Νίκος Θανόπουλος, παραδέχτηκε πως ήταν λάθος της διοργανώτριας Αρχής η μη πρόβλεψη τέτοιου ενδεχομένου: «Κάναμε ένα λάθος, το αναγνωρίζουμε και ζητάμε τη βοήθειά σας».

Υπενθυμίζεται πως η πρόταση για μετάθεση της πρώτης αγωνιστικής κατατέθηκε από τον εκπρόσωπο του ΠΑΟΚ, Βασίλη Γκαγκάτση, αλλά βρήκε αντίθετο τον Ότο Ρεχάγκελ. Ο Γερμανός προπονητής θέλει οι Έλληνες διεθνείς να έχουν όσο το δυνατόν περισσότερα ματς στα πόδια τους εν όψει του αγώνα με την Ελβετία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Εφόσον απορριφθεί το αίτημα, η πρεμιέρα που περιλαμβάνει το ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακός θα γίνει το Σαββατοκύριακο 22-23 Αυγούστου, ενώ αν αποφασιστεί η μετάθεση, η αυλαία της σεζόν θα ανοίξει στις 29-30 Αυγούστου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: