8 Αυγούστου 2009

ΑΕΚ: Ήττα 0-2, γκρίνια, αλλά στο τέλος χειροκρότημα...


Μέσα σε εορταστικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η φιλική αναμέτρηση της ΑΕΚ με τη φημισμένη Μπόκα Τζούνιορς από την Αργεντινή, καθώς προηγήθηκε και η νέα ομάδα με τον Λεονάρντο να αποθεώνεται. Οι "κιτρινόμαυροι" δεν ικανοποίησαν και γνώρισαν την ήττα με 2-0 από τους φιλοξενούμενους.
Το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο είχε γενικά ήρεμο ρυθμό, όμως τόσο η Μπόκα, όσο και η ΑΕΚ έκαναν μερικές ευκαιρίες με τις οποίες θα μπορούσαν να είχαν σκοράρει. Οι φιλοξενούμενοι μάλιστα, ακούμπησαν το γκολ στο 29ο λεπτό, όταν ο Ιμπάρα δοκίμασε το σουτ, η μπάλα κόντραρε και σταμάτησε στο δοκάρι του Σάχα.

Το γκολ τελικά ήρθε για την Μπόκα λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 44ο λεπτό, όταν ο Μόουτσε πήρε τη μπάλα από τον Μπατάλια, ξέφυγε από την επιτήρηση των αμυντικών και σέντραρε στην καρδιά της μικρής περιοχής, όπου ο Παλέρμο δεν δυσκολεύτηκε να πιάσει την κεφαλιά και να στείλει τη μπάλα να αναπαυθεί στα δίχτυα.



Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με αλλαγή για την ΑΕΚ, όταν ο Περπαρίμ Χετεμάι πήρε τη θέση του νεοαποκτηθέντα Λεονάρντο. Η Μπόκα ξεκίνησε χωρίς αλλαγές και αυτή ήταν που μπήκε πιο δυνατά στην επανάληψη.

Η υπεροχή της μετουσιώθηκε σε γκολ στο 54', όταν ο Ρικέλμε πέρασε μια φανταστική κάθετη μπαλιά στον Μόουτσε, ο οποίος τη δέχτηκε εξαιρετικά και πλάσαρε τον συμπατριώτη του, Σάχα, με το αριστερό.

Από κει και πέρα το παιχνίδι δεν είχε ρυθμό καθώς στο 60ο λεπτό οι δύο προπονητές ξεκίνησαν τις αλλαγές, με αποτέλεσμα να χαθεί η ομοιογένεια στις ομάδες και αυτό οδήγησε σε παιχνίδι κέντρου χωρίς φάσεις.

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς παρέταξε την ομάδα του με 4-4-2, σύστημα το οποίο δεν καρποφόρησε για τους "κιτρινόμαυρους". Ο Σερβοέλληνας τεχνικός δεν ξεκίνησε τον Ίσμαελ Μπλάνκο και αυτό φάνηκε καθώς μέσα στην περιοχή οι γηπεδούχοι ήταν ακίνδυνοι. Το επιθετικό κομμάτι επωμίστηκαν ο Ρέφικ Τζιμπούρ με τον Νάτσο Σκόκο. Με εξαίρεση μερικές ενέργειες του Αργεντινού, η ΑΕΚ δεν είχε επιθετική δραστηριότητα. Περιορίστηκε σε μακρινά σουτ του Μάκου και μία "λόμπα" του Μαντούκα, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε λάθος της άμυνας.

Στην επανάληψη, ο Παυλής με τον Ιορντάκε δεν έκαναν τη διαφορά και η "Ένωση" έμεινε στάσιμη με αποτέλεσμα να δεχτεί την ήττα από την ομάδα του Άλφιο Μπαζίλε.

Από το goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: