21 Ιουλίου 2009

Στοίχημα Champions League: Τυπική διαδικασία για το ΑΠΟΕΛ

Το ΑΠΟΕΛ υποδέχεται στον επαναληπτικό του 0-2 των Νήσων Φαρόε, την EB/Streymour στις 20:00 στο ΓΣΠ, ενώ μετά την πρόκριση, που φαντάζει σίγουρη, ο επόμενος αντίπαλος είναι η Partizan, που ουσιαστικά έχει επίσης προκριθεί.

Στο πρώτο παιχνίδι, παρότι οι Πρωταθλητές Κύπρου παραδέχθηκαν ότι δεν είναι έτοιμοι, στο γήπεδο έδειξαν ότι η διαφορά ποιότητας είναι τόσο μεγάλη, που το 0-2 ήρθε πολύ φυσιολογικά. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, παίρνοντας γρήγορα το προβάδισμα, στο 11ο λεπτό, με τον Νέναντ Μιροσάβλιεβιτς, ενώ τα τέρματα της ομάδα διπλασίασε το Μάρτσιν Ζεβλάκοφ στο 73'. Πριν το πρώτο γκολ, μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι είχαν και δοκάρι με τον Κωνσταντίνο Χαραλαμπίδη.

Ο Σέρβος προπονητής των Πρωταθλητών δήλωσε στη συνέντευξη τύπου: "ο σκορ του πρώτου αγώνα μας δίνει ξεκάθαρο πλεονέκτημα πρόκρισης για τον επόμενο γύρο. Από την κλήρωση ήταν φανερό πως το ΑΠΟΕΛ είναι καλύτερη ομάδα ποιοτικά και απλά μας προβλημάτιζε η αγωνιστική κατάσταση που θα βρισκόταν η ομάδα μετά την προετοιμασία στην Αυστρία. Με ικανοποίησε η σοβαρότητα που επέδειξαν οι ποδοσφαιριστές μου, και αυτό μας επέτρεψε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και να πάρουμε ένα ξεκάθαρο αποτέλεσμα. Πλέον θα παίξουμε στην έδρα μας και είμαστε υποχρεωμένοι να παίξουμε με την ίδια σοβαρότητα μπροστά στο κόσμο μας και να του χαρίσουμε μια ευρωπαίκή επιτυχία."

Στ΄ αγωνιστικά το ΑΠΟΕΛ δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα, καθώς και ο Νούνο Μοράις που έχασε κάποιες προπονήσεις, είναι διαθέσιμος, ενώ και ο Μόρφης συνεχίζει κανονικά τις προπονήσεις. Ο Γιοβάνοβιτς επιβεβαίωσε ότι θα κάνει αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα, καθώς το σκορ του πρώτου αγώνα τού δίνει αυτή τη δυνατότητα, ενώ αναφερόμενος στην ενίσχυση, τόνισε πως θ' αποκτηθούν παίκτες σύμφωνα με τις ανάγκες της ομάδας και όχι ανάλογα με τους αντιπάλους της.

Στην προπόνηση της ομάδας, ο κόσμος, που μαζεύτηκε στο ΓΣΠ είχε έντονο ενθουσιασμό και τα μάτια του ήταν στραμμένα στα τέσσερα μεταγραφικά αποκτήματα, που γνώρισαν την αποθέωση, τους Μπρέσκα, Πάολο Ζόρζε, Σίκορα και Γκιντσάροφ.

Διαιτητής: Cyril Zimmermann (Ελβετία)


Δεν υπάρχουν σχόλια: