21 Ιουλίου 2009

Στοίχημα (U19): Αγγλία - Ελβετία


ΑΓΓΛΙΑ: Η ομάδα κατέφθασε στο Ντόνετσκ την Παρασκευή, αφού πρώτα προετοιμάστηκε επί αγγλικού εδάφους τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Ο τεχνικός Μπράιαν Ιστικ έχει ήδη εκφράσει την άποψη ότι το υλικό που έχει στα χέρια του είναι ικανό να φτάσει τουλάχιστον μέχρι τον ημιτελικό της διοργάνωσης. «Διαθέτουμε μία ομάδα με αρκετό ταλέντο και θα είναι απογοητευτικό αν δεν καταφέρουμε να περάσουμε τον όμιλο», είχε τονίσει πριν την αναχώρηση.

Οι επιθετικοί Ρέιντζερ (Νιούκαστλ), Ντελφουνέσο (Αστον Βίλα) και ο χαφ Τζέιμς (Μάν. Γ.) ήταν αυτοί που κυρίως ξεχώρισαν στα προκριματικά, ενώ ο αρχηγός/κίπερ Στιλ (Μίντλεσμπρο), ο αμυντικός Μάτοκ (Λέστερ) και ο μέσος Γκόσλινγκ (Εβερτον) κρίνονται οι έμπειροι, αφού είχαν συμμετάσχει και στην περσινή διοργάνωση. Στο ρόστερ προστέθηκε και ο ταλαντούχος φορ Γουέλμπεκ (Μάν Γ.), που έχασε το πρόσφατο πρωτάθλημα Ελπίδων λόγω τραυματισμού. Τελευταία στιγμή τέθηκαν εκτός ο αναπληρωματικός κίπερ Εϊμος (Μάν. Γ.) και ο χαφ Ρόουζ (Τότεναμ).

Πέρυσι τα μικρά «λιοντάρια» ηττήθηκαν στο πρώτο ματς του ομίλου από τη διοργανώτρια Τσεχία και στη συνέχεια δεν κατάφεραν να καλύψουν το έδαφος, κάτι που ο Ιστικ τονίζει ότι πρέπει πάση θυσία να αποφευχθεί φέτος. «Είναι σημαντικό να ξεκινήσουμε με το δεξί. Μπορεί να ακούγεται αρνητικό, αλλά είναι σημαντικό να μη χάσουμε το πρώτο παιχνίδι. Πέρυσι ηττηθήκαμε και στη συνέχεια έγινε πολύ δύσκολο να προκριθούμε. Ολες οι ομάδες κοιτάζουν να μη χάσουν το πρώτο παιχνίδι, αλλά αν καταφέρουμε να κερδίσουμε όλα θα είναι καλύτερα, γιατί θα αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση», επεσήμανε.

ΕΛΒΕΤΙΑ: Εντυπωσίασε στα προκριματικά με τα πολύ καλά αποτελέσματα και την υψηλή επιθετική παραγωγικότητα. Στα δώδεκα ματς από τη μέρα που ανέλαβε τις τύχες της ο Κλοντ Ριφ έχει ρεκόρ 9-2-1, ενώ κρίνεται αξιοσημείωτο το ότι τα 32 γκολ που σημείωσε προήλθαν από 17 διαφορετικούς παίκτες. Μεταξύ των θυμάτων της συγκαταλέγονται η υπερδύναμη Ισπανία και το Βέλγιο, το οποίο απέκλεισε εκτός έδρας στον τελευταίο προκριματικό γύρο.

Από τις ομάδες που προκρίθηκαν στα τελικά είναι αυτή με τον μικρότερο μέσο όρο ηλικίας, αλλά αυτό είναι κάτι που δεν δείχνει να ανησυχεί τον 52χρονο τεχνικό. «Μπορεί να είμαστε οι νεαρότεροι, αλλά δεν φοβόμαστε κανέναν», επεσήμανε, ενώ έκανε και για τα πλεονεκτήματα της ομάδας του, λέγοντας ότι «το ατού μας είναι ότι αποτελούμε μία ισορροπημένη ομάδα και δεν θεωρώ ότι υστερούμε σε κανέναν τομέα. Διαθέτουμε καλούς παίκτες σε όλες τις γραμμές. Προερχόμαστε από μία μικρή χώρα και είναι επιτυχία και μόνο που βρισκόμαστε εδώ. Στόχος μας είναι το επόμενο παιχνίδι, αλλά απώτερος σκοπός μας είναι να γίνουν οι παίκτες καλύτεροι και να αποκτήσουν εμπειρίες».

«Αγκάθι» στις προσδοκίες η ανύπαρκτη προετοιμασία, αφού οι παίκτες συμμετείχαν με τους συλλόγους τους, μιας και το εγχώριο πρωτάθλημα έχει ήδη ξεκινήσει. Μάλιστα, οι αμυντικοί Αφόλτερ (Γιούνγκ Μπόις), Κοχ (Ζυρίχη), Φέλτσερ (Γκρασχόπερς) και ο μέσος Βούτριχ (Ξαμάξ) ενσωματώθηκαν αργότερα από τους υπόλοιπους επί ουκρανικού εδάφους, αφού πρώτα διεκπαιρέωσαν τις υποχρεώσεις με τις ομάδες τους.


Gif Banners

Δεν υπάρχουν σχόλια: