21 Ιουλίου 2009

Στοίχημα προκριματικά Τσάμπιονς Ληγκ: Δύσκολα για την Ίντερ Τουρκού


Α’ ΜΑΤΣ (Ιντερ Τούρκου – Σερίφ 0-1): Ανώτερη ήταν στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα η Σέριφ που μπήκε δυνατά στο ματς και κατάφερε να ανοίξει το σκορ από το σημείο του πέναλτι στο 42'. Στην επανάληψη η Ιντερ πάλεψε έχοντας ένα σουτ στο δοκάρι και τίποτα παραπάνω.

ΣΕΡΙΦ ΤΙΡΑΣΠΟΛ (Μολδαβία, Νο. 234):
Το παιχνίδι της για τη δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος ενάντια στην Ντιναμό την Κυριακή αναβλήθηκε για να προετοιμαστεί για την Ευρώπη. Στην πρεμιέρα επικράτησε της ΤΣΣΚΑ – Ραπίντ με 6-0. Πέρσι απέκλεισε την Ακτόμπε από το Καζακστάν και στη συνέχεια αποκλείστηκε από τη Σπάρτα Πράγας με δύο ήττες.

Ο προπονητής της ομάδας, Λεοντίν Κουτσούκ δεν θεωρεί τίποτα τελειωμένο: «Υπάρχουν ακόμα ανοιχτοί λογαριασμοί. Τελείωσε μόνο το πρώτο ημίχρονο και είμαστε κοντά στην πρόκριση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο επιθετικός Ερόκιν είναι τραυματίας.

ΙΝΤΕΡ ΤΟΥΡΚΟΥ (Φινλανδία, Νο. 214):
Με την ψυχολογία στο ναδίρ ταξιδεύει στη Μολδαβία για να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση, στην πρώτη της συμμετοχή σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο αφού ηττήθηκε το Σάββατο από τη νεοφώτιστη στην Βεϊκαουσλίγκα, Γιβάσκιλα με 1-0 και έμεινε για έκτο παιχνίδι χωρίς νίκη.

Ο προπονητής της Ιντερ, Γιομπ Ντράχτσμα στάθηκε στην εμπειρία της Σέριφ: «Εχουν παίκτες με μεγάλη εμπειρία και τώρα πρέπει να πάρουμε ρίσκο. Είναι ικανοί να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις», όπως ανέφερε.

Μοναδικός αμφίβολος είναι ο μέσος Περτότ.

ΜΠΑΤΕ ΜΠΟΡΙΣΟΦ - ΣΚΟΠΙΑ

Α΄ ΜΑΤΣ (Σκόπια – ΜΠΑΤΕ 0-2):
Η ΜΠΑΤΕ δεν είχε κανένα πρόβλημα να ελέγξει το ρυθμό κόντρα σε έναν ανέτοιμο αντίπαλο. Σταθερή στα μετόπισθεν και κοντρολαρισμένη στην επίθεση, πήρε τη νίκη με δύο γκολ στο 40΄ και στο 49΄.

ΜΠΑΤΕ ΜΠΟΡΙΣΟΦ (Λευκορωσία, Νο 152): Ώριμη και πειθαρχημένη εμφάνιση μεγάλης ευρωπαϊκής ομάδας έκανε η ΜΠΑΤΕ στα Σκόπια. Ο προπονητής Γκοντσαρένκο είναι απόλυτα ικανοποιημένος από την εμφάνιση και το αποτέλεσμα: «Ελέγξαμε το ρυθμό και δεν επιτρέψαμε στον αντίπαλο να επιτεθεί. Τα γκολ του Σκάβις και του Κρίβετς μας επιτρέπουν να προετοιμάσουμε με ηρεμία τη ρεβάνς».

Το πρωτάθλημα Λευκορωσίας βρίσκεται σε διάλειμμα τριών εβδομάδων. Την τελευταία αγωνιστική η ΜΠΑΤΕ κέρδισε με 3-0 εκτός έδρας τη Γκόμελ και συμπλήρωσε 11 νίκες σε 13 αγωνιστικές σε ένα πρωτάθλημα όπου παίζει χωρίς αντίπαλο.

«Για να είμαστε ειλικρινείς μετά το πρώτο ματς είμαστε μια χαρά, δεν έχουμε προβλήματα να λύσουμε. Τα Σκόπια είχαν μόλις γυρίσει από τις διακοπές τους και δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν καλά. Να είστε σίγουροι βέβαια πως δεν υπάρχει περίπτωση οι παίκτες της ΜΠΑΤΕ να εμφανιστούν χωρίς κίνητρο. Πρέπει να ξεπεράσουμε τα Σκόπια για να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τη Βέντσπιλς. Οι Λετονοί δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος αλλά προέχει το σημερινό ματς. Δεν πρόκειται να κάνουμε πειράματα» προαναγγέλλει ο προπονητής .

ΣΚΟΠΙΑ (Σκόπια, Νο 239): Ηττήθηκε δίκαια με 2-0 από τους Λευκορώσους και οι πιθανότητες πρόκρισής της σχεδόν εξαλείφθηκαν. Ανέτοιμη έδειξε για ένα τέτοιο ματς αφού το πρωτάθλημά της ξεκινάει την 1η Αυγούστου. Αυτή δε ήταν η πρώτη της συμμετοχή σε προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ. Ο προπονητής Ιλτσο Ντορντέσκι δήλωσε για τον αγώνα: «Αυτό ήταν το πρώτο επίσημο ματς για φέτος. Σας ζητώ να μη μας κρίνεται αυστηρά. Είμαι ευχαριστημένος από τη προσπάθεια των παικτών μου και ευχαριστώ τον κόσμο που ήρθε να μας στηρίξει. Ωστόσο ο χρόνος που είχαμε στη διάθεσή μας δεν ήταν αρκετός για να διορθώσουμε τα λάθη μας. Ο αντίπαλος σκόραρε δύο γκολ και δίκαια κέρδισε».

Σε νέες δηλώσεις του ο Ντοντέρσκι ήταν ακόμα πιο ευθύς και ειλικρινής: «Είμαι στην ομάδα ενάμιση χρόνο και πιστέψτε με το παιχνίδι με τη ΜΠΑΤΕ ήταν το χειρότερο που έχουμε κάνει με εμένα στον πάγκο. Οι Λευκορώσοι βρίσκονται σε υψηλότερο επίπεδο από εμάς. Παίζουν στην έδρα τους και έχουν δύο γκολ πλεονέκτημα απ΄το πρώτο ματς και μάλιστα εκτός έδρας. Δεν είμαι ο Χάρι Πότερ! Θα ζητήσω από τα παιδιά να παίξουν το ποδόσφαιρο που μπορούν και θα δούμε τι θα βγάλουμε».

ΣΤΑΜΠΑΕΚ - ΤΙΡΑΝΑ

Α΄ ΜΑΤΣ (Τίρανα – Στάμπαεκ 1-1): Η Στάμπαεκ μπήκε πιο δυνατά και προηγήθηκε με 1-0 στο 35΄ αποδεικνύοντας πως είναι σε καλύτερη φυσική κατάσταση. Οι Αλβανοί ανέβηκαν λίγο στη συνέχεια και ισοφάρισαν σε 1-1 στο 50΄ αλλά εκείνη που έφθασε πιο κοντά στη νίκη ήταν η Στάμπαεκ με το Νάνσκογκ στο 76΄ σε ένα γενικά μοιρασμένο ματς.

ΣΤΑΜΠΑΕΚ (Νορβηγία, Νο. 191): Η σχετικά άπειρη από ευρωπαϊκές διοργανώσεις Στάμπαεκ έδειξε σθένος στα Τίρανα και πήρε ένα καλό αποτέλεσμα. «Είναι καλό το αποτέλεσμα αλλά θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει και τη νίκη αν ήμασταν πιο αποτελεσματικοί. Βάλαμε ένα γκολ σε ένα δύσκολο γήπεδο και μπορεί να αποδειχθεί πολύ σημαντικό για τη ρεβάνς» είπε ο προπονητής Γιόνσον.

Δεν άρεσε πολύ η κλήρωση με την Κοπεγχάγη με το Δανό εξτρέμ Κέλερ να δηλώνει: «Ήταν μία από τις ομάδες που θέλαμε να αποφύγουμε». Ο Δανός θα παίξει σήμερα το τελευταίο του παιχνίδι με τη φανέλα της Στάμπαεκ πριν μετακομίσει στην Τουρκία και την Κασίμπασα. Για το τελευταίο του παιχνίδι με τη Στάμπαεκ δηλώνει: «Πιστεύω πως ο συνθετικός χλοοτάπητας θα είναι σοκ για τους Αλβανούς. Υπάρχει μεγάλη διαφορά. Ακόμα και αν προπονηθούν μια μέρα εδώ, δεν θα είναι σε θέση να συνηθίσουν. Θα έχουμε μεγάλο πλεονέκτημα». Το ίδιο πιστεύει και ο φορμαρισμένος Σουηδός φορ Μπέργκλουντ που προσθέτει: «Δεν πρέπει να πάμε για το 0-0 αλλά να παίξουμε για τη νίκη σαν να παίζουμε ένα κοινό παιχνίδι στην Τιπελίγκεν».

Μεγάλο γεγονός για τη Στάμπαεκ και τη νεόκτιστη Τέλενορ Αρίνα το πρώτο εντός έδρας ματς για το Τσάμπιονς Λιγκ έστω και στα προκριματικά. Στο συγκεκριμένο γήπεδο έχει έξι συνεχόμενες νίκες με γκολ 19-2. Θυμίζουμε πως πέρσι πήρε το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας της. Σε παύση δύο βδομάδων η Τιπελίγκεν.

Τραυματίας ο βασικός διεθνής κεντρικός αμυντικός Χέιλαντ. Μακροχρόνια εκτός ο αριστερός μπακ Στένβολ.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Κνούντσεν – Σκιόνσμπεργκ, Ολσεν, Ρισπ, Χέντεσταντ – Κομπαγιάσι, Χάουγκερ, Φάρνερουντ, Κέλερ – Νάνσκογκ, Μπέργκλουντ.

ΤΙΡΑΝΑ (Αλβανία, Νο. 252): «Οι παίκτες μου σεβαστήκαν τον αντίπαλο περισσότερο από όσο έπρεπε και για αυτό ήμασταν στο πρώτο ημίχρονο αναστατωμένοι. Ανεβήκαμε στο δεύτερο μέρος, μπήκαμε πιο αποφασισμένοι, ισοφαρίσαμε και είμαι σίγουρος πως αν ο αγώνας κρατούσε περισσότερο θα είχαμε βάλει και δεύτερο γκολ» δήλωσε ο τεχνικός Λοντσάρεβιτς.

Τραυματίστηκε στο πρώτο παιχνίδι ο μέσος Μουζάκα (πέρασμα το 2004 από τον Ηρακλή) και χάνει τον αγώνα. Το πρωτάθλημα ξεκινά τέλη Αυγούστου.

ΜΠΑΚΟΥ - ΕΚΡΑΝΑΣ

Α΄ ΜΑΤΣ (Εκράνας – Μπακού 2-2): Μετά από ένα ήρεμο πρώτο ημίχρονο ακολούθησε ένα συγκλονιστικό δεύτερο μέρος. Οι Λιθουανοί προηγήθηκαν με πέναλτι στο 53΄ αλλά η Μπακού γύρισε το παιχνίδι σε 2-1 στο 89΄. Εκεί που φάνηκε οι Αζέροι να κλειδώνουν την πρόκριση, η Εκράνας ισοφάρισε σε 2-2 στο 93΄.

ΜΠΑΚΟΥ (Αζερμπαϊτζάν, Νο 247): Λίγη πικρία άφησε η ισοφάρισε σε 2-2 στο 93΄ αλλά σε γενικές γραμμές υπάρχει απόλυτη ικανοποίηση για το αποτέλεσμα και τα δύο εκτός έδρας γκολ. «Εχουμε το πλεονέκτημα παρότι υπάρχει διαφορά στη φυσική κατάσταση. Για εμάς ήταν το πρώτο επίσημο ματς. Ο επαναληπτικός θα είναι διαφορετικός, έχουμε μια βδομάδα για να είμαστε πιο έτοιμοι» λέει ο Σκοπιανός κόουτς Χατζιέφσκι.

«Η αντίπαλος ήταν πολύ τυχερή που πήρε την ισοπαλία. Μπορούσαμε να έχουμε κερδίσει στο Πανεβέζις αλλά τώρα έχουμε την ευκαιρία να εξασφαλίσουμε την πρόκριση στην επόμενη φάση μπροστά στο κοινό μας» δήλωσε ο μέσος Μουτζίρι (πέρασμα από Καλλιθέα το 2005).

Ο τερματοφύλακας Σισόκο άκουσε ουκ ολίγα ρατσιστικά συνθήματα από τους Λιθουανούς οπαδούς.

Ηδη άρχισαν οι δηλώσεις για τη Λέφσκι Σόφιας στην επόμενη φάση. «Δεν πρέπει να παρασυρθούμε και να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε την επόμενη φάση. Αν έρθουν στο γήπεδο 20.000 οπαδοί μας, η νίκη θα είναι δικιά μας. Σε αυτή την περίπτωση θα είναι πολύ δύσκολο για την Εκράνας να πάρει αποτέλεσμα. Παρόλα αυτά είναι καλή ομάδα και μπορεί να εκμεταλλεύεται τα αντίπαλα λάθη. Για αυτό πρέπει να είμαστε προσεκτικοί» λέει ο μέσος Σκούλιτς.

Ο πολιτογραφημένος Αζέρος βασικός μέσος Φάμπιο τραυματίστηκε στο πρώτο παιχνίδι και μένει εκτός.

ΕΚΡΑΝΑΣ (Λιθουανία, Νο. 220): Πάλι καλά που έσωσε την ισοπαλία στο 93΄. «Η Μπακού μας εξέπληξε. Ηταν πολύ καλύτερη από ό,τι περιμέναμε. Μετά το 1-2 στο 89΄ νόμιζα πως όλα τελείωσαν αλλά ευτυχώς ισοφαρίσαμε και στη ρεβάνς θα είμαστε καλύτεροι. Δεν μας απασχολεί η ζέστη και η θερμή ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι οπαδοί. Θα δώσουμε τη μάχη μας» πιστεύει ο αμυντικός Αντεμόλα.

«Αν η Μπακού έπαιξε τόσο καλά στη Λιθουανία, τότε δεν ξέρω τι μπορούν να κάνουν στην έδρα τους. Πάντως εμείς σκοράραμε δύο γκολ στο πρώτο παιχνίδι, γιατί να μη βάλουμε άλλο ένα στο Αζερμπαϊτζάν και να προκριθούμε; Αποστολή μας είναι η πρόκριση. Ένα γκολ θα είναι αρκετό» λέει ο αμυντικός Μάτοβιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: