7 Ιουλίου 2009

Στοίχημα Champions League: Η τιμή της Real Madrid πέφτει καθώς παρουσιάζεται ο Ronaldo

Η τιμή της Real Madrid για το Champions League μικραίνει, καθώς ο κόσμος μαζεύεται για να καλωσορίσει τον Πορτογάλο σταρ...

Έκανε την άφιξη του David Beckham στο Λος Άντζελες, να μοιάζει μικρή και προσέλκυσε διπλάσιους φιλάθλους απ' ότι ο Thierry Henry στην παρουσίασή του στο Nou Camp πριν δύο χρόνια, και ουσιαστικά την τελευταία φορά που είδαμε τέτοια υστερία, o Barack Obama έδινε τον νικητήριο λόγο του μετά τις εκλογές στο Grant Park, στο Σικάγο.

Είναι πλέον το συνηθισμένο, στην Ισπανία τουλάχιστον, οι αστρονομικά ακριβές μεταγραφές να ακολουθούνται από τεράστιες παρουσιάσεις, αλλά η εμφάνιση του Cristiano Ronaldo, μπροστά σε 80.000 οπαδούς, στο Bernabeu χτες το βράδυ, έθεσε ένα σημείο αναφοράς για τις εισόδους των παικτών. Όπως σημείωσαν γρήγορα οι παρατηρητές, η Real Madrid θα μπορούσε να είχε βγάλει τη μεταγραφή αν χρέωνε €10 την είσοδο.

Ο Ronaldo πήρε το χειροκρότημα μπροστά στο θρύλο της Real Madrid, Alfredo di Stefano και τον Πορτογάλο αστέρα Eusebio, πριν πει στους οπαδούς ότι υπογράφοντας για τον Ισπανικό σύλλογο, εκπλήρωσε ένα παιδικό όνειρο.

Πώς θα τα πάει λοιπόν η νέα λευκή "dream team" τη νέα σεζόν;

Η τελευταία ομάδα "Galactco", με τους Figo, Zidane, Ronaldo κτλ, κατέκτησε το Champions League του 2003, αλλά έφθινε στην εποχή Beckham και η ομάδα έπρεπε να περιμένει μέχρι το 2007 για ένα τρόπαιο. Από τους νέοσύλλεκτους, ο Karim Benzema είναι ο πιο πρωτάρης και η φήμη του βασίζεται κυρίως σε μια σεζόν. Εν τω μεταξύ, η Real Madrid ακόμα δεν έχει προβεί σε αμυντικές ενισχύσεις, που τόσο πολύ χρειάζονται.

Ο Kaka αρνήθηκε την όποια αντιπαλότητα με τον Ronaldo, αλλά αν και αυτές οι παρουσιάσεις των μεγάλων παικτών είναι σχεδιασμένες για να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα στους αντίπαλους, αναρωτιέται κανείς τι επιρροή μπορεί να έχει στο ηθικό της ομάδας ένα τέτοιο star system. Θυμηθείτε ότι μετά την ήττα της Manchester United στον τελικό του Champions League από την Barcelona, μια συχνή κριτική στον Ronaldo ήταν ότι ο Πορτογάλος προσπάθησε να αποδείξει ότι είναι καλύτερος από τον Lionel Messi παρά να δουλέψει για την ομάδα.

Οι χρήστες της Betfair είναι πεπεισμένοι ότι αυτή η ομάδα μπορεί να κυνηγήσει τα μεγάλα τρόπαια.

Η τιμή της Real Madrid για να κατακτήσει το Champions League 2009/10 έχει πέσει κατακόρυφα από τη στιγμή, που ξεκίνησε το μεταγραφικό της παζάρι. Έχοντας ταιριαστεί στο 16,00, τώρα ανταλλάσσεται στο 5,80 με την πρωταθλήτρια Barcelona στο 5,50. Σε εγχώριο επίπεδο, η Real Madrid είναι στο 2,18 με την Barca στο 1,99.


Δεν υπάρχουν σχόλια: