7 Ιουλίου 2009

ΣΤΟΙΧΗΜΑ Golden Cup: Ελ Σαλβαδόρ – Καναδάς, όταν η νίκη σημαίνει κορυφήo

ΕΛ ΣΑΛΒΑΔΟΡ (Νο 90): Παρά την απουσία του πολύ σημαντικού για την ομάδα μεσοεπιθετικού Κιντανίγια από το τουρνουά και την αρνητικήπρόσφατη παράδοση με την Κόστα Ρίκα (είχε 12 παιχνίδια να την νικήσει) η πολύ ανεβασμένη πλέον ψυχολογικά «αθούλ» απέδειξε πως ανήκει στις υπολογίσιμες δυνάμεις στο τρέχον Gold Cup. Στην πρεμιέρα κόντρα στην Κόστα Ρίκα, το θεωρητικό φαβορί της αναμέτρησης, μπήκε πολύ καλά, έχασε ευκαιρίες και άνοιξε το σκορ στο 20’.
Eχασε τον έλεγχο μόνο μετά το 35’, όταν και αισθάνθηκε την πίεση των Κοσταρικανών, έκανε πάντως και κάποιες φάσεις, όμως από τη στιγμή που ήρθε η ισοφάριση στο 64’ κλείστηκε στα καρέ της. Τελικά όμως, ψάχνοντας τις αντεπιθέσεις, ευτύχησε με τον MVP του αγώνα Ρομέρο να ξανασκοράρει στο 86’ και πήρε την υπερπολύτιμη νίκη, ενθουσιάζοντας τους οπαδούς της που είχαν κατακλείσει το «Home Depot Center» του Κάρσον.
Και να λοιπόν που στο «γκρουπ του θανάτου» οι «κουσκατλέκος» μπορούν να εξασφαλίσουν απόψε με νίκη (δεν έχουν πετύχει ποτέ δύο νίκες κατά τη διάρκεια ενός Gold Cup) την πρόκριση τους στα προημιτελικά της διοργάνωσης για τρίτη φορά στην ιστορία τους. Υπάρχουν πάντως προβλήματα για τη «σελέκτα» στα οποία καλείται να βρει λύσεις ο Κάρλος ντε λος Κόμπος. Κι αυτό γιατί ενώ τη δεύτερη αγωνιστική της ποινής τους εκτίουν ο χρήσιμος αμυντικός Ουμανσόρ, και ο φορ Σελάγια, νοκ άουτ τέθηκε ο βασικός δεξιός μέσος Μαρτίνες.
Δύο οι λύσεις για τον αντικαταστάτη του τελευταίου, είτε ο Γ.Τόρες, είτε ο Αλας, με τον πρώτο να δοκιμάζεται ως βασικός στο τελευταίο δίτερμα και το 4-1-4-1 να διατηρείται. Ο ντε λος Κόμπος τόνισε στους παίκτες του πως ο Καναδάς είναι μια ομάδα που βασίζεται στα φυσικά της προσόντα, μένει πιστή στην τακτική της και είναι καλή στις αντεπιθέσεις με μακρινές μπαλιές.

ΚΑΝΑΔΑΣ (Νο 92): Έκανε ποδαρικό με το δεξί καθώς επικράτησε της Τζαμάικα με 1-0 χάρη σε τέρμα του Γκρερμπά στο τελευταίο τέταρτο αλλά και λόγω στις επεμβάσεις του τερματοφύλακα Γκρεγκ Σάτον. Με νίκη κόντρα στο Ελ Σαλβαδόρ προκρίνεται στα προημιτελικά.

Ο προπονητής του Καναδά, Στέφεν Χαρτ δεν ήταν καθόλου ικανοποιημένος από την απόδοση της ομάδας του ενάντια στους «ρέγκε»: «Πιστεύω ότι μπορούσαμε να τα είχαμε πάει καλύτερα. Παίξαμε καλά στο πρώτο ημίχρονο, δημιουργήσαμε σημαντικές ευκαιρίες. Πρέπει να καθίσουμε και να συζητήσουμε ώστε να παρουσιαστούμε καλύτεροι στην συνέχεια. Οι παίκτες απολαμβάνουν τις προπονήσεις», όπως ανέφερε.

Δεν πονοκεφαλιάζει για απουσίες. Μοναδική απουσία ο Κέβιν Χάρμσε που αποχώρησε από το ρόστερ. Ο 25χρονος αμυντικός επέστρεψε στην Τσίβας καθώς δεν είναι 100% έτοιμος και γύρισε στο σπίτι του στο Λος Άντζελες.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-1-4-1): Μοντές – Σαλασάρ, Μ. Γκονζάλες, Εσκομπάρ, Πατσέκο – Καστίγιο - Τόρες, Ρομέρο, Κορέας, Ρ. Σάντσες - Ρέγες.


Δεν υπάρχουν σχόλια: