5 Ιουλίου 2009

Στοίχημα Α' Σουηδίας: Έκανε καλό η διακοπή

ΓΚΕΦΛΕ – ΧΑΚΕΝ


ΓΚΕΦΛΕ: Σε καλό χρονικό σημείο ήρθε η διακοπή, αφού οι παίκτες της Γκέφλε εμφάνισαν σημάδια κούρασης. Τέλος στα σενάρια για πώληση του Γκανέζου μέσου Τσίμπσα (9/3) έβαλε με δηλώσεις του ο πρόεδρος της ομάδας. «Τον πουλάμε με 8 εκατομμύρια κορώνες», δήλωσε αστειευόμενος. Στη διακοπή είχε δύο νίκες σε φιλικά με τη Σούντσβαλ (2-0) και την Τζουργκάρντεν (1-0) και έδειξε πως δεν έχει χάσει το ρυθμό της.

«Αρχίζουμε με δύο δύσκολα παιχνίδια», ανέφερε ο Ολσον, εννοώντας και το παιχνίδι της Τετάρτης με την Γκέτεμποργκ για το κύπελλο. «Δεν με τρομάζει η παράδοση με τη Χάκεν (Σ.σ. στα τελευταία 10 παιχνίδια η Γκέφλε έχει μόλις μια νίκη), γιατί δεν παίζουν οι παραδόσεις ποδόσφαιρο. Θα κάνουμε το παιχνίδι μας και πιστεύω θα κερδίσουμε».

Πρόβλημα προέκυψε με τον Κονγκολέζο αμυντικό Μπαπούπα (11/0), όπου με ένα χτύπημα στο γόνατο μένει εκτός αποστολής. Τραυματίας είναι και ο ενίοτε βασικός μπακ Χέλστρομ (6/0), ο οποίος λογικά επιστρέφει την επόμενη εβδομάδα.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Χιούγκοσον – Μπέρναρτσον, Ο. Τζαβό, Τεορίν, Νταλέν – Μπεργκ, Ερικσον, Τσίμπσα, Λαντό – Α. Τζαβό, Μπέργκρεν.

ΧΑΚΕΝ: Η διακοπή θα κάνει καλό στην ομάδα, αλλά αν δεν γίνουν γρήγορα 2-3 μεταγραφές σε καίριες θέσεις, τότε η Χάκεν σίγουρα θα κινδυνέψει. Η βασική ενδεκάδα είναι πάντα η ίδια και οι παίκτες έκαναν παράπονα για κούραση. Φήμες για πιθανή αποχώρηση του φορ Ράνεγκι αναστάτωσαν το ήρεμο κλίμα που επικρατεί στην ομάδα. Το Σάββατο επιβλήθηκε με 3-1 της Εργκρίτε σε φιλικό παιχνίδι και έδειξε έτοιμη για την επανέναρξη.

Αναχώρησε για τη Φάλκενμπεργκ ο μέσος Νίλσον (0/0). Φέτος δεν βοήθησε καθόλου, μιας και δεν ήταν στα πλάνα του προπονητή. «Η Γκέφλε έχει πολύ καλή άμυνα και είναι φοβεροί στις μεταβιβάσεις τους. Θα πρέπει να προσέξουμε πολύ», δήλωσε ο Γκέραρτσον.

Ξεπέρασε τον τραυματισμό του ο μέσος Κάρλσον (10/1) και θα ξεκινήσει βασικός. Συμπλήρωσε κάρτες και είναι εκτός αποστολής ο πολύτιμος μπακ Οστμπεργκ (9/0), μακροχρόνια εκτός είναι ο μέσος Καν (2/0), ενώ πρόβλημα προέκυψε με τον επίσης μπακ Φόρσελ (7/0), ο οποίος είναι αμφίβολος.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Κάλκβιστ – Λιντ, Σόντεμπεργκ, Νίστρομ, Γουίκμαν – Σααρίνεν, Τσιμπουικε, Φριμπεργκ , Γιόχανσον – Ράνεγκι, Βινίσιους.

ΕΡΕΜΠΡΟ – ΑΪΚ

ΕΡΕΜΠΡΟ: Ηταν σε μεγάλη φόρμα πριν τη διακοπή και έδειξε πως δεν την έχει χάσει, αφού στα φιλικά κέρδισε την ερασιτεχνική Φόργουορντ με 2-0 και την Ασιρίσκα με 2-1. Σίγουρα, ειδικά η πρώτη, δεν ήταν σοβαρή αντίπαλος, αλλά και στα δύο ματς οι παίκτες της Ερεμπρο έδειξαν όρεξη για μπάλα και όχι πως κάνουν αγγαρεία. Ευχαριστημένος έμεινε ο Μπόστρομ που τους αντάμειψε με διήμερο ρεπό αμέσως μετά το τέλος του ματς με την Ασιρίσκα.

Τελείωσε ο δανεισμός του Ταΐροβιτς που επιστρέφει στη Ζυρίχη και έτσι άνοιξε η πόρτα για την επιστροφή του Βαλκέρ, που είχε δοθεί δανεικός στην Ατβίνταμπεργκ.

«Δοξάζω το Θεό που δεν έχουμε τραυματισμούς. Είναι σημαντικό για την ομάδα να μη γίνονται πολλές αλλαγές, για να υπάρχει ομοιογένεια», δήλωσε ο Μπόστρομ. Το περσινό παιχνίδι θυμήθηκε ο προπονητής των γηπεδούχων, τότε που για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος η ΑΪΚ είχε επικρατήσει της Ερεμπρο με 4-1. «Τότε ήταν τυχεροί. Είχαν 5 προσπάθειες για γκολ και έβαλαν τα τέσσερα. Τώρα τα πράγματα θα είναι διαφορετικά».

Τελευταία στιγμή θα αποφασιστεί η συμμετοχή του Φινλανδού φορ Νόρντμπακ (11/3), που αντιμετωπίζει πρόβλημα στο γόνατο. Αμφίβολος επίσης είναι ο κεντρικός αμυντικός Αντόνεν (11/0), ενώ ανέτοιμος κρίθηκε ο μέσος Γιόχανσον (4/0).

ΑΪΚ: Βάλσαμο ήταν η διακοπή για την ΑΪΚ, αφού υπήρχε κούραση στους παίκτες. Μπορεί γενικά να μην προσφέρει θέαμα στα παιχνίδια της αλλά δείχνει πως όταν θέλει ένα ματς, ξέρει πώς να το παίρνει. Σε φιλικά που έδωσε στη διακοπή έχασε από την Ιντερ Τούρκου με 2-0 και έφερε ισοπαλία με τη Νόρκεπινγκ 1-1. Στο ματς με τους Φινλανδούς ο Στάρε ανακάτεψε τις ενδεκάδες και έτσι η ΑΪΚ δεν μπόρεσε να πιάσει ρυθμό, ενώ στο παιχνίδι με τη Νόρκεπινγκ η ομάδα ήταν καλύτερη αλλά άτυχη στην τελική προσπάθεια.

Επέστρεψε από το δανεισμό του στη Μακάμπι ο Λιβεριανός μέσος Τζόνσον και τέθηκε στη διάθεση του Στάρε. Επίσης, ο προπονητής ζήτησε και τον Ντάνιελ Γκούσταφσον (μέσος, 7/0 φέτος) που έκανε καλές εμφανίσεις με τη Βάσμπι, όπου είχε δοθεί δανεικός.

Αμφίβολοι είναι ο μπακ Γιόνσον (12/0) και ο μέσος Μουτούμπα (10/0), αλλά οι πιθανότητες να παίξουν είναι με το μέρος τους. Τιμωρημένος είναι ο Αγγλος μέσος Πάβεϊ (9/1) και θα απουσιάσει.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Ορλουντ – Γιόνσον, Κάρλσον, Χόιβελντ, Γιόχανσον – Μουτούμπα, Ορτίζ, Γιόνσον, Οζκάν – Ζαν, Ομπολο.

ΤΖΟΥΡΓΚΑΡΝΤΕΝ – ΧΕΛΣΙΝΓΚΜΠΟΡΓΚ

ΤΖΟΥΡΓΚΑΡΝΤΕΝ: Βάρος στον ψυχολογικό τομέα δόθηκε στη διάρκεια της διακοπής, αφού το ρόστερ της ομάδας κρίνεται ικανοποιητικό για την κατηγορία. Σε φιλικά παιχνίδια επικράτησε με 4-0 της ερασιτεχνικής Σκελεφτέα και έχασε 1-0 από την Γκέφλε.

Επιστρέφει στην ομάδα η παλιά δόξα του συλλόγου, ο Αγγλος Στιβ Γκάλαγουεϊ, ως δεύτερος προπονητής, στη θέση του Λούκιτς. Ο Γκάλαγουεϊ έπαιξε την περίοδο 1987-1990 στην Τζουργκάρντεν, έχοντας 45 εμφανίσεις και πετυχαίνοντας 17 γκολ. Εκλεισε την καριέρα του στην Ουμέα και την ανέλαβε ως προπονητής, πριν έρθει στην Τζουργκάρντεν. «Είμαι χαρούμενος και φοβισμένος μαζί. Η ομάδα δεν είναι για τόσο χαμηλά και θα βγούμε από αυτό το τέλμα, αργά ή γρήγορα», δήλωσε.

Εκτός αποστολής είναι ο αμυντικός Σισάι (12/0) που συμπλήρωσε κάρτες. Ενοχλήσεις αντιμετωπίζει ο φορ Ορεμο (11/0) και λογικά θα είναι εκτός αποστολής. Αποδεσμεύτηκε ο Σλοβένος μέσος Κόματς (7/0), μετά από 3 χρόνια παρουσίας στην ομάδα. Το ίδιο ισχύει και για τον Φινλανδό μέσο Ριιχιλάχτι που δεν υπολογιζόταν φέτος, ενώ αποκτήθηκε ο μέσος της Βάσαλουντ, Αγιούμπα (11/0 φέτος στη Σουπερετάν).

ΧΕΛΣΙΝΓΚΜΠΟΡΓΚ: Την Πέμπτη έδωσε το πρώτο παιχνίδι της για το Γιουρόπα Λιγκ, με αντίπαλο τη Μίκα από την Αρμενία. Υποτονική στο πρώτο μέρος, δεν κατάφερε να διασπάσει την άμυνα των φιλοξενούμενων, οι οποίο έπαιζαν και σκληρά. Στο δεύτερο ημίχρονο η Χέλσινγκμποργκ ανέβασε στροφές και το τελικό 3-1 της δίνει μεγάλο προβάδισμα για τον επαναληπτικό της Πέμπτης. Οι υποχρεώσεις της ξεκίνησαν νωρίτερα, αφού την περασμένη εβδομάδα απέκλεισε την Συριάνσκα για το κύπελλο, επικρατώντας στην παράταση με 3-1. Προβλέπεται κούραση για τη Χέλσινγκμποργκ, αφού τρία παιχνίδια είναι πολλά για μια εβδομάδα.

«Είναι πάντα δύσκολο να αντιμετωπίζεις μια ομάδα που έχει αλλάξει προπονητή και φιλοσοφία. Μπορεί η Τζουργκάρντεν να κατέβει με το γνωστό 4-3-3, μπορεί και με 4-4-2. Οπως και να ΄χει, εμείς θα τους αντιμετωπίσουμε», είπε ο Νίλσον.

Εκτός αποστολής έμεινε ο πολύτιμος μπακ Νίλσον (12/0) που συμπλήρωσε κάρτες, ενώ αμφίβολος είναι ο επίσης μπακ Αντερσον (12/2). Μακροχρόνιες οι υπόλοιπες απουσίες.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Χάνσον – Χόλγκερσον, Εκστραντ, Πατρόνεν, Ταμπούρα – Σουντέν, Λαντζ, Λάντγκρεν, Μακοντέλε – Λάρσον, Γιόνσον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: