5 Ιουλίου 2009

Στοίχημα Φινλανδία: Για την έκπληξη η Λάχτι


ΓΙΑΡΟ - ΕΛΣΙΝΚΙ

ΓΙΑΡΟ:
Εκανε αυτό που γνωρίζει καλύτερα σε εκτός έδρας ματς. Κράτησε απαραβίαστη την εστία της για τρίτο σερί ματς και έμεινε στο 0-0 με τη Χάκα. Εχασε αρκετές μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρει με πιο χαρακτηριστική ένα σουτ στο δοκάρι στις αρχές του αγώνα. Είναι ευχαριστημένη από το βαθμό της ισοπαλίας, αφού η αντίπαλος είχε την υπεροχή στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα αλλά και σημαντικές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ.

Ο κεντρικός αμυντικός Γενς Πόρτιν γνωρίζει πολύ καλά τη δυσκολία του αγώνα με την Ελσίνκι. «Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Πρέπει να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για τους βαθμούς, αλλά το ίδιο πρέπει να κάνει και η Ελσίνκι. Είναι μια έμπειρη ομάδα με καλούς παίκτες, αλλά είμαστε πολύ δυνατοί στην έδρα μας και η άμυνά μας λειτουργεί πολύ καλά», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ετοιμος είναι ο επιθετικός Κοϊβίστο (3/1), που αγωνίστηκε για λίγο εναντίον των πρωτοπόρων, ενώ μοναδική απουσία που δεν επηρεάζει είναι του μέσου Σάρα (0/0).

ΕΛΣΙΝΚΙ:
Δεν το έβαλε ποτέ κάτω ενάντια στη Βάασα και δικαιώθηκε. Αν και έχανε με 3-1 στο 49', κατάφερε να γυρίσει το ματς σε 4-3 και να πάρει τη νίκη σε μια δύσκολη έδρα. Με τους τρεις αυτούς βαθμούς πέρασε στην κορυφή της Βεϊκαουσλίγκα μαζί με τη Χάκα. Είδε το... χάρο με τα μάτια της όταν στο 20' βρισκόταν ήδη πίσω στο σκορ με 2-0. Βρήκε όμως τα ψυχικά αποθέματα και μείωσε πριν το ημίχρονο. Με την έναρξη της επανάληψης είδε την εστία της να παραβιάζεται και πάλι αλλά από εκεί και έπειτα έκανε ότι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο. Από το 55' ως το 69' σημείωσε τρία τέρματα και έκανε μια επική ανατροπή κόντρα στην πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος.

Ο μέσος της Ελσίνκι, Σέιν Φάουλερ, περιμένει ένα δυνατό ματς. «Πρέπει να πάρουμε τον έλεγχο του αγώνα και να προσέξουμε την άμυνά μας. Επίσης πρέπει να έχουμε περισσότερη κατοχή μπάλας από την αντίπαλό μας και να κάνουμε εμείς παιχνίδι. Πάντως δεν θα είναι εύκολο ματς», όπως ανέφερε.

Ελειψε και είναι αμφίβολος ο βασικός αμυντικός Σαουσό (11/0). Δεν μπόρεσαν να επιστρέψουν οι μέσοι Ταουλό (5/0) και Χάαπαλα (5/0), ενώ λείπει καιρό ο επιθετικός Ρόιχα (3/0).

ΜΑΡΙΕΧΑΜΝ - ΒΑΑΣΑ


ΜΑΡΙΕΧΑΜΝ:
Εμεινε για όγδοο σερί παιχνίδι χωρίς να γνωρίσει την ήττα αφού έμεινε στο 0-0 στην έδρα της Γιάρο. Θα μπορούσε να είχε πάρει τη νίκη αφού είχε πολύ καλές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ. Σε ένα μέτριο από πλευράς θεάματος παιχνίδι είναι ικανοποιημένη από την ισοπαλία που την κρατάει πολύ ψηλά στη βαθμολογία.

Επιστρέφει την δυνατή της έδρα όπου έχει παραχωρήσει μόλις δύο ισοπαλίες και έχει δεχτεί τρία γκολ. Ο προπονητής της Μάριεχαμν, Πέκα Λίσκι, στάθηκε στην καλή κατάσταση της ομάδας: «Οι παίκτες μου είναι σε πολύ καλή κατάσταση, ενώ έχουμε ελάχιστες απουσίες. Περιμένουμε το καλύτερο καθώς έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα».

Με προβλήματα έλειπαν τελευταία ο στράικερ Γκάσι (11/1), ο αμυντικός Βολοσίν (6/0) και ο μέσος Πρόβενιτς (2/0). Μοναδικοί αμφίβολοι οι επιθετικοί Αντιλάινεν (7/1) και Ινγκβες (11/1).

ΒΑΑΣΑ:
Ολα τα καλά έχουν και ένα τέλος. Η Βάασα, αν και βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, ηττήθηκε στην έδρα της έπειτα από ένα σερί έξι νικηφόρων αγώνων από την Ελσίνκι με 4-3. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πολύ δυνατά και σε ένα τρίλεπτο με προσωπικό σόου του Ινουτίλε προηγήθηκαν με 2-0 στο 20', αλλά οι φιλοξενούμενοι μείωσαν πριν το ημίχρονο. Στην επανάληψη η Βάασα μπήκε και πάλι πολύ δυνατά κάνοντας το 3-1 στο 49΄, αλλά από εκεί κει έπειτα έγινε έρμαιο στις διαθέσεις της Ελσίνκι.

Η ομάδα του Γιομπ Ντράχτσμα πραγματοποίησε ένα καταπληκτικό δεκαπεντάλεπτο και γύρισε το ματς χωρίς η Βάασα να καταλάβει τι της συνέβη. Πολύ σημαντικό ρόλο έπαιξε η απουσία του βασικού τερματοφύλακα Σιλανπάα (10/0) που είναι και πάλι αμφίβολος.

ΜΙΛΙΚΟΣΚΙ - ΧΑΚΑ


ΜΙΛΙΚΟΣΚΙ:
Δεν μπόρεσε να κάνει και πολλά πράγματα στην έδρα της Τούρκου και ηττήθηκε δίκαια με 3-1. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν πολύ νωρίς το σκορ, μόλις στο 8' και η Μιλικόσκι κυνηγούσε την ισοφάριση χωρίς όμως να κάνει την μεγάλη ευκαιρία. Λίγο πριν το ημίχρονο η Τούρκου έκανε και το 2-0 και κάπου εκεί όλα τελείωσαν. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 60' αλλά το τελικό... χτύπημα ήρθε στις καθυστερήσεις.

Ο τεχνικός της Μιλικόσκι, Γιάνε Λίντμπεργκ, προετοίμασε την ομάδα του επικεντρώνοντας στη Χάκα. «Ολη την εβδομάδα είχαμε το μυαλό μας μόνο στο ματς και περιμένω αυτό να βγει και στον αγωνιστικό χώρο. Εχουμε την επιθυμία και τη διάθεση. Ο αγωνιστικός χώρος είναι σε καλή κατάσταση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Λείπει εδώ και ένα μήνα ο αριστερός χαφ και ηγέτης, Αντι (9/2), ο οποίος δεν προλαβαίνει να επιστρέψει. Ο αμυντικός Τιμόσκα (5/0) θα είναι έτοιμος τον Αύγουστο. Δεν υπάρχουν άλλα αγωνιστικά προβλήματα.

ΧΑΚΑ:
Δεν κατάφερε να πετύχει ακόμα μια νίκη στην έδρα της καθώς έμεινε στο 0-0 με τη Γιάρο. Σε ένα παιχνίδι όπου η μπάλα πήγαινε πάνω κάτω και με τις δύο ομάδες να χάνουν τεράστιες ευκαιρίες, είναι ευχαριστημένη με το βαθμό της ισοπαλίας. Η Χάκα δεν σκόραρε για πρώτη φορά μπροστά στους οπαδούς της. Μπορεί να χαρακτηριστεί και τυχερή αφού οι φιλοξενούμενοι είχαν σουτ στο δοκάρι και αρκετά χαμένα τετ α τετ.

Ο προπονητής της Χάκα, Ολι Χουτούνεν, μίλησε για την παραδοσιακά δύσκολη αντίπαλο Μιλικόσκι: «Τα παιχνίδια κόντρα στη Μιλικόσκι ήταν πραγματικά δυνατά. Το στιλ παιχνιδιού της ταιριάζει με το δικό μας. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί».

Ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, Χολοπάινεν (10/5), ήταν στον πάγκο με τη Γιάρο αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε και αναμένεται να αγωνιστεί. Ο αμυντικός Κάλε Παρβιάινεν (0/0) θα είναι έτοιμος σε μερικές μέρες, ενώ εκτός παραμένει και ο μέσος Μίνκενεν (4/0).

ΙΝΤΕΡ ΤΟΥΡΚΟΥ - ΛΑΧΤΙ


ΙΝΤΕΡ Τ.:
Είναι άξια της μοίρας της αφού προηγήθηκε στην έδρα της Τάμπερε Γιουνάιτεντ με 2-0 και τελικά έχασε με 3-2. Αν και έπαιξε κατά διαστήματα πολύ καλό ποδόσφαιρο, στο τέλος λόγω και της αποβολής του τερματοφύλακα υπέκυψε. Πήρε ξεκάθαρο προβάδισμα στο 52', αλλά οι γηπεδούχοι αντέδρασαν άμεσα και μέσα σε έξι λεπτά ισοφάρισαν και είχαν και το αριθμητικό πλεονέκτημα. Ως φυσικό επακόλουθο ήρθε η ήττα στις καθυστερήσεις με τέρμα του Ραφίνια.

Ο τεχνικός της Ιντερ, Γιομπ Ντράχτσμα, δεν θέλει ούτε καν να σκέφτεται τον αγώνα με την Τάμπερε Γιουνάιτεντ. «Δεν υπάρχει χρόνος να στεναχωρηθούμε για το παρελθόν καθώς πρέπει να κοιτάξουμε το μέλλον. Πρέπει να δούμε μπροστά και να αφήσουμε τα αστεία λάθη στην άμυνά μας. Θα είναι ένα υψηλού επιπέδου ματς», όπως τόνισε.

Δύο αλλά πολύ σημαντικές οι απουσίες. Τιμωρημένοι είναι οι τερματοφύλακες Μονσάλβε (1/0) και Μπανταμόι (11/0) και οι πρωταθλητές θα παίξουν με τον τρίτο, τον 19χρονο Ρεπόνεν. Λείπει ένα μήνα και είναι αμφίβολος ο μεσοεπιθετικός Οϊάλα (10/2).

ΛΑΧΤΙ:
Αργησε αλλά τελικά κατάφερε να επιστρέψει στις νίκες. Η Λάχτι έπειτα από πέντε παιχνίδια χωρίς τρίποντο επικράτησε της Τάμπερε Γιουνάιτεντ με 2-1. Σε ένα παιχνίδι με πολλές φάσεις και με την μπάλα να πηγαίνει συνέχεια πάνω κάτω οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που πανηγύρισαν πρώτοι στο 54' από στημένη φάση. Ομως η χειρότερη ομάδα της Βεϊκαουσλίγκα εκτός έδρας ισοφάρισε τρία λεπτά αργότερα μετά από ένα ακόμα τραγικό λάθος στην άμυνα της Λάχτι. Τελικά η ομάδα του Ικα Μακέλα πήρε τους τρεις βαθμούς χάρη σε τέρμα πέντε λεπτά πριν από το φινάλε.

Την Πέμπτη είχε ευρωπαϊκό ματς όπου νίκησε την Ντιναμό Τιράνων με 4-1 εντός και όπως όλα δείχνουν δύσκολα θα χάσει την πρόκριση. Ο προπονητής της Λάχτι, Ικα Μακέλα, ανέφερε ότι το ματς με τους Αλβανούς ανήκει στο παρελθόν και στάθηκε στη θέση του τερματοφύλακα. «Πρέπει να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε πίεση στον τρίτο τερματοφύλακα της Ιντερ και να του κάνουμε φάσεις. Το παιχνίδι της Πέμπτης ανήκει στο παρελθόν», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μακροχρόνια απόντες ο αμυντικός Χάικινεν (2/0) και οι μέσοι Χάνινεν (0/0) και Βελτχέιμ (2/0). Δεν υπάρχουν αλλά σημαντικά προβλήματα.

Gif Banners

Δεν υπάρχουν σχόλια: