5 Ιουλίου 2009

Στοίχημα Β΄ Σουηδίας: Καθοριστικές απουσίες


ΑΤΒΙΝΤΑΜΠΕΡΓΚ – ΒΑΣΑΛΟΥΝΤ

ΑΤΒΙΝΤΑΜΠΕΡΓΚ:
Κακή εμφάνιση στην έδρα της Σίριους, ήταν τυχερή που πήρε έστω το βαθμό της ισοπαλίας. Προηγήθηκε στις αρχές του παιχνιδιού αλλά δέχτηκε γρήγορα την ισοφάριση και μετά παραδόθηκε στις ορέξεις των γηπεδούχων. Από τύχη κράτησε το ματς στο 1-1 και θα πρέπει να είναι ευχαριστημένη.

Δοκιμάζονται ένας Βραζιλιάνος φορ και δύο 19χρονοι μέσοι, που έχουν αφήσει καλές εντυπώσεις. Δύσκολα να γίνει κάτι τώρα όμως και αν αποκτηθούν, αυτό θα γίνει από τη νέα χρονιά. «Θα είναι ένας διασκεδαστικός αγώνας. Η Βάσαλουντ έχει ποιότητα στο παιχνίδι της και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο», δήλωσε ο Γουίκλουντ.

Σε ρυθμούς επιστροφής βρίσκεται ο μπακ Μόμπεργκ (1/0), που ξεπέρασε εντελώς τον τραυματισμό του. Συμπλήρωσε κάρτες ο μέσος Κάρλσον (11/0) και θα απουσιάσει. Ενοχλήσεις έχει ο μπακ Χάλινγκστρομ (11/0) και είναι αμφίβολος, ενώ λογικά δεν προλαβαίνει και ο Βραζιλιάνος μέσος Μαρίνιο (11/1).

ΒΑΣΑΛΟΥΝΤ: Δεν έπαιξε τόσο άσχημα ώστε να δικαιολογείται η εξάρα από τη Μιάλμπι. Τα τέσσερα γκολ τα δέχτηκε στο τελευταίο οχτάλεπτο, όταν έπαιζε και με παίκτη λιγότερο. Πάντως υπάρχει πρόβλημα στην άμυνα, που προσπαθεί να λύσει ο Λένελ. «Θα δοκιμαστούν κάποιοι παίκτες και θα αποκτηθεί τουλάχιστον ένας για να βοηθήσει πίσω», είπε.

Επιστρέφουν στην ενδεκάδα οι φορ Ιγκμπανανίκε (11/8) και Κάρλσον (11/1), που εξέτισαν τις τιμωρίες τους. Τιμωρημένος είναι ο βασικός τερματοφύλακας Βάιχο (10/0), που δέχθηκε κόκκινη στο ματς με τη Μιάλμπι και θα απουσιάσει, ενώ αμφίβολος είναι ο αναπληρωματικός Αμάμο, με τρίτη επιλογή να είναι ο Παύλος Ξανθόπουλος (0/0). Γι΄αυτό και αποκτήθηκε ως δανεικός, ο Σέρβος τερματοφύλακας της ΑΪΚ, Μίλος Πέτκοβιτς. Επιστρέφει στην ομάδα μετά τον τραυματισμό του ο μέσος Σίγκελ.

ΒΑΣΜΠΙ – ΑΝΓΚΕΛΧΟΛΜΣ

ΒΑΣΜΠΙ:
Προηγήθηκε με τον Ελβις στο 32’ στο ματς με τη Σούντσβαλ και γενικά στο πρώτο μέρος ήταν πολύ καλύτερη. Στο δεύτερο ημίχρονο έριξε τους ρυθμούς της, με συνέπεια οι φιλοξενούμενοι να μειώσουν και τελικά να πάρουν τη νίκη στο 82’.

«Ημασταν διαφορετική ομάδα στο δεύτερο μέρος και χάσαμε δίκαια», είπε ο Λάγκερλοφ. «Επειτα από τρεις εβδομάδες είναι συναρπαστικό να ξεκινάμε πάλι. Οι παίκτες ανυπομονούν», συμπλήρωσε.

Δέχτηκε κόκκινη στο παιχνίδι ο μέσος Λούντμπεργκ (3/0) και θα απουσιάσει, δεν υπάρχουν άλλα προβλήματα στην αποστολή. Εχει επιστρέψει σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων ο μέσος Ετιε (1/0) και λογικά ξεκινάει.

ΑΝΓΚΕΛΧΟΛΜΣ:
Εντυπωσιακή απέναντι στη Συριάνσκα, πέτυχε νίκη με 3-1, ενώ το σκορ θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο. Εκανε πάρτι και στα δύο ημίχρονα και έδειξε πως αρχίζει να βρίσκει τη φόρμα της.

«Θα προτιμούσα να μην υπήρχε η διακοπή, αλλά χρειαζόμασταν την ξεκούραση. Ελπίζω να συνεχίσουμε στους ίδιους ρυθμούς», είπε ο Χάνσεν. Ηττήθηκε σε φιλικό παιχνίδι από την ΓΚΑΪΣ, αλλά έδειξε και πάλι καλά στοιχεία.

Εντελώς έτοιμος είναι ο αμυντικός Ούκαρ (3/0) και είναι στην αποστολή. Επέστρεψε στις προπονήσεις ο μέσος Ρόχας (11/0) αλλά είναι αμφίβολος. Τον αμυντικό Φρίμπροκ ζήτησε πίσω η Χέλσινγκμποργκ και αν γίνει αυτό, θα είναι μεγάλη απώλεια για την Ανγκελχολμς.

ΛΑΝΤΣΚΡΟΝΑ – ΑΣΙΡΙΣΚΑ

ΛΑΝΤΣΚΡΟΝΑ:
Στο πρώτο μέρος δεν έπαιξε καθόλου καλά, αλλά κατάφερε να είναι ισόπαλη με τη Νόρκεπινγκ. Στο δεύτερο δέχθηκε νωρίς το γκολ και σαν να ξύπνησε, αφού στη συνέχεια πέτυχε τρία κι έχασε ευκαιρίες για άλλα τόσα. Ετσι έδειξε πως τελευταία είναι ομάδα των εκτός έδρας ματς, αφού μετράει 3 ήττες εντός και δύο νίκες εκτός. Σε φιλικό παιχνίδι την περασμένη εβδομάδα ηττήθηκε από τους αναπληρωματικούς της Χέλσινγκμποργκ με 1-0.

«Πρέπει να μάθουμε να κερδίζουμε εντός. Η διακοπή θα μας βοηθήσει, καθώς δουλέψαμε κάποια πράγματα, ειδικά στην άμυνα. Στο Νόρκεπινγκ δεν ήμασταν εμείς καλύτεροι, απλά ο αντίπαλος ήταν πολύ κακός», δήλωσε ο Λίντεροθ.

Ξεπέρασε τον τραυματισμό του ο βασικός τερματοφύλακας Κάρλσον (9/0) και θα είναι στην ενδεκάδα.

ΑΣΙΡΙΣΚΑ:
Επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις, επικρατώντας της Λιουνγκσκίλε με 2-1. Το παιχνίδι κρίθηκε στο πρώτο μισάωρο, όπου και μπήκαν όλα τα γκολ, ενώ στη συνέχεια η Ασιρίσκα είχε την κατοχή και δεν κινδύνεψε καθόλου. Δεν ξεκουράστηκαν καθόλου πάντως στην ομάδα, αφού οι προπονήσεις ήταν συνεχόμενες κι εξαντλητικές.

«Πρέπει να διατηρήσουμε τη φυσική μας κατάσταση και να μην γκρεμίσουμε ό,τι χτίζαμε στην προετοιμασία», είπε ο Γιόχανσον.

Ολοκληρώθηκε η μεταγραφή του Νορβηγού φορ Φούρουσεθ από τη Λιν. Αυτό επιβεβαιώνει τις φήμες που λένε πως ο Αλβανός Λούμνικα θα φύγει σύντομα με μεταγραφή.

ΛΙΟΥΝΓΚΣΚΙΛΕ – ΣΟΥΝΤΣΒΑΛ

ΛΙΟΥΝΓΚΣΚΙΛΕ:
Συνέχισε τις άσχημες εμφανίσεις και γνώρισε νέα ήττα από την Ασιρίσκα. Ήταν η τρίτη στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια και γενικά η διακοπή θα κάνει καλό στην ομάδα, που έδειχνε ντεφορμέ. Στο ματς με την Ασιρίσκα με το που δέχτηκε το 2-1 σαν να παράτησε το παιχνίδι και ουσιαστικά δεν απείλησε.

«Κρατάμε μόνο το πρώτο μισάωρο», είπε ο Νάβεργκαρντ. «Με τέτοιες εμφανίσεις δεν μπορούμε να ελπίζουμε σε νίκες».

Επέστρεψε από τιμωρία ο βασικός φορ Πάτρικσον (11/4), ενώ ξεπέρασε εντελώς τον τραυματισμό του ο Καμερουνέζος φορ Τάμπε. Συμπλήρωσε κάρτες και θα απουσιάσει ο βασικός αμυντικός Φίρι (11/0).

ΣΟΥΝΤΣΒΑΛ:
Με μπροστάρη τον Σίγκουρτσον κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι με τη Βάσμπι και να πετύχει τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της. Τώρα θα δώσει το τρίτο σερί εκτός έδρας ματς.

«Φαίνεται πως εκτός έδρας έχουμε βρει καλύτερο ρυθμό και σύστημα», είπε ο Ακεμπι. Συμπλήρωσε κάρτες ο Ισλανδός φορ Σίγκουρτσον (12/4) και θα απουσιάσει, ενώ επέστρεψε με μικροτραυματισμό ο Κενυάτης μέσος Μάμπο (7/1) και είναι αμφίβολος. Δοκιμάζεται ο αριστερός μέσος Ζαν (πρώην Βάσμπι) και λογικά θα αποκτηθεί, αφού έχει δείξει καλά στοιχεία.

ΣΥΡΙΑΝΣΚΑ – ΚΒΙΝΤΙΝΓΚ

ΣΥΡΙΑΝΣΚΑ:
Με δύο συνεχόμενες κακές εμφανίσεις μαύρισε την εικόνα που είχε δείξει ως τώρα στο πρωτάθλημα. Με τη Σούντσβαλ ήταν και λίγο άτυχη αλλά με την Ανγκελχολμς θα μπορούσε να χάσει με μεγαλύτερο σκορ και γενικά έκανε τη χειρότερη φετινή της εμφάνιση.

«Είχαμε χρόνο να δούμε τα λάθη μας και να τα διορθώσουμε», είπε ο Μελκεμίχελ. Την περασμένη Κυριακή αποκλείστηκε από τη Χέλσινγκμποργκ για το κύπελλο, χάνοντας στην παράταση με 1-3. Δεν ήταν βασικός στόχος της πάντως ο θεσμός, άσχετα αν κατέβηκε με βασική ενδεκάδα. «Ηταν μια καλή προετοιμασία εν όψει της επανέναρξης», είπε ο προπονητής.

Συμπλήρωσε κάρτες ο μέσος Χάγκερνας (10/1) και είναι εκτός αποστολής, δεν υπάρχουν άλλα προβλήματα.

ΚΒΙΝΤΙΝΓΚ:
Μάλλον υποτίμησε την Τρολχάταν και το πλήρωσε. Δέχτηκε ένα γρήγορο γκολ, δεν αντέδρασε καλά και δέχτηκε άλλα δύο. Κάκιστη εμφάνιση από την Κβίντινγκ, που ήρθε να συμπληρώσει τη συντριβή από την Ατβίνταμπεργκ.

«Σίγουρα μπορούσαμε να παίξουμε καλύτερα, αλλά δεν δικαιούμασταν τίποτα παραπάνω», είπε ο Βερόνα. Λογικά φεύγει ο αμυντικός Κονβέα (4/1), αφού εξεδήλωσαν ενδιαφέρον η Ααλμπορκ και η Ρόζενμποργκ. Εκτός αποστολής είναι ο ακραίος μέσος Γουικλάντερ (12/0), που συμπλήρωσε κάρτες. Πλήρης η αποστολή, δεν υπάρχουν άλλα προβλήματα.

ΤΡΟΛΧΑΤΑΝ – ΣΙΡΙΟΥΣ

ΤΡΟΛΧΑΤΑΝ:
Κατάφερε με πολύ καλή εμφάνιση και χτυπώντας στις αντεπιθέσεις, να κάνει την πρώτη φετινή της εκτός έδρας νίκη. Κλάσεις ανώτερη από τον αντίπαλό της, δεν κινδύνεψε σε κανένα σημείο του αγώνα και μπορούσε να πετύχει τουλάχιστον ένα ακόμη γκολ.

«Πιστεύω πως το επίπεδο της κατηγορίας δεν είναι τόσο μεγάλο ώστε να είμαστε φαβορί για υποβιβασμό. Μπορούμε να σωθούμε και θα το κάνουμε», είπε ο Μάτσον, ρίχνοντας καρφιά σε όσους θεωρούσαν την Τρολχάταν ως πρώτο φαβορί για την τελευταία θέση. Ουσιαστικά πλήρης η αποστολή, αφού δεν υπάρχουν προβλήματα.

ΣΙΡΙΟΥΣ: Φοβερή εμφάνιση απέναντι στην Ατβίνταμπεργκ και ουσιαστικά άδικη ισοπαλία. Βρέθηκε πίσω στο σκορ αλλά δεν πτοήθηκε, ισοφάρισε γρήγορα κι έχασε αρκετές ευκαιρίες να πάρει τη νίκη. Στο τέλος θα μπορούσε να χάσει αλλά η εικόνα που έδειξε αφήνει ελπίδες για τη συνέχεια. Σίγουρα συνέρχεται και δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος για κανέναν.

«Μας είχαν ξεγραμμένους αλλά τώρα είναι άλλοι κάτω από εμάς και η ψυχολογία μας έχει ανέβει», δήλωσε ο Αντερσον.
Εξέτισε την τιμωρία του ο μέσος Ολσον (9/0) κι επιστρέφει στην αποστολή, δεν υπάρχουν άλλα προβλήματα στην ομάδα.

ΦΑΛΚΕΝΜΠΕΡΓΚ – ΜΙΑΛΜΠΙ

ΦΑΛΚΕΝΜΠΕΡΓΚ:
Δείχνει να έχει πάρει μπρος για τα καλά. Τέταρτη σερί νίκη και πέμπτη στα τελευταία έξι ήταν αυτή επί της Γιόνσεπινγκ. Το σκορ μπορεί να είναι φτωχό αλλά η Φάλκενμπεργκ ήταν η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο και δίκαια πήρε τους τρεις βαθμούς.

«Θα είναι θαύμα αν μπορέσουμε να πάρουμε έστω και τον βαθμό. Η Μιάλμπι είναι σε τρελή φόρμα και ίσως η καλύτερη ομάδα της κατηγορίας», είπε ο Ασκεμπραντ. Συμπλήρωσε κάρτες ο μέσος Γιόχανσον (3/0) και θα απουσιάσει. Ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους οι φορ Γκάσι (2/0) και Γιουσούφ (2/0) κι έτσι ουσιαστικά η αποστολή είναι πλήρης.

ΜΙΑΛΜΠΙ: Δείχνει να μην έχει αντίπαλο στην κατηγορία. Τέταρτη σερί νίκη, επιβλητική και αυτή, με 6-0 επί της Βάσαλουντ. Είχε από την αρχή την κυριαρχία και την κατοχή αλλά τα τέσσερα γκολ τα πέτυχε στο τελευταίο δεκάλεπτο κι ενώ ο αντίπαλος τα είχε παρατήσει. Ανέβασε τη διαφορά από τη δεύτερη θέση και λογικά δεν θα έχει πρόβλημα για την άνοδο.

Εχει δεχθεί μόλις ένα τέρμα στα εξι τελευταία και έχει πετύχει 18. «Δεν είμαστε φαβορί για τίποτα ακόμα», δήλωσε ο Σουάρντ, που προσπαθεί να κρατήσει προσγειωμένους τους παίκτες του. Σε ακόμα ένα παιχνίδι η αποστολή είναι πλήρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: