24 Ιουλίου 2009

Τα (νέα) δεδομένα της υπόθεσης Σεϊταρίδη


Ο Γιούρκας Σεϊταρίδης αντιμετωπίζει θετικά το ενδεχόμενο ένταξής του στον Παναθηναϊκό και τα σενάρια για τη μεγάλη επιστροφή του διεθνούς αμυντικού στην Παιανία πληθαίνουν.

Η υπόθεση επαναπατρισμού του Γιούρκα άνοιξε πριν από περίπου δυο μήνες. Τότε οι υπεύθυνοι των «πρασίνων» βολιδοσκόπησαν τις προθέσεις του παίκτη, ο οποίος στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία εμφανίστηκε αρνητικός: "δεν με ενδιαφέρει να επιστρέψω, θέλω να παραμείνω στο εξωτερικό", απάντησε και έκτοτε δεν υπήρξε άλλη επαφή μεταξύ των δύο πλευρών.

Τα δεδομένα φαίνεται να αλλάζουν τώρα για τον 28χρονο διεθνή, ο οποίος φέρεται να είπε σε φίλους του "τριφυλλιού": "με μια καλή πρόταση γυρίζω". Με αυτή του την κίνηση θέλησε ουσιαστικά να (ξαν)ανοίξει την πόρτα που ο ίδιος έκλεισε τον περασμένο Μάιο.

Ο Παναθηναϊκός εξετάζει την περίπτωση ενίσχυσης της αμυντικής του γραμμής με ένα δεξιό ή έναν αριστερό μπακ και, όσο ο Σεϊταρίδης δεν κλείνει σε άλλη ομάδα, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Η χρονιά με τους Μουν - Σπυρόπουλο μοναδικές επιλογές στα άκρα δεν είναι εύκολο να βγει - ο νοτιοαφρικανός μάλιστα θα λείψει για ένα μήνα τον Φεβρουάριο στο Κόπα Αφρικα. Ο Χενκ Τεν Κάτε, πάντως, θεωρεί εναλλακτικές λύσεις για τη δεξιά πλευρά τους Βύντρα - Γκάμπριελ και τον Καντέ για την αριστερή.

Στην Παιανία δεν αμφισβητούν την αγωνιστική αξία του Γιούρκα Σεϊταρίδη, απλώς είναι επιφυλακτικοί λόγω της φθίνουσας πορείας του τα τελευταία χρόνια. Στα συν της περίπτωσής του προσμετράται το γεγονός ότι είναι ελεύθερος.

Μπορεί οι "πράσινοι" να τονίζουν ότι στην παρούσα φάση δεν υπάρχει θέμα μεταγραφής και να ασχολούναι μόνο με τις παραχωρήσεις των ποδοσφαιριστών του δεύτερου γκρουπ, ωστόσο μετά το "άνοιγμα" που έκανε ο Σεϊταρίδης, τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί. Οι όποιες εξελίξεις αναμένονται μετά την κρίσιμη αναμέτρηση της Τρίτης με τη Σπάρτα στην Πράγα για τον γ’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: