13 Ιουλίου 2009

Στοίχημα Φινλανδία: Θα το παλέψει η Γιβάσκιλα

ΓΙΒΑΣΚΙΛΑ - ΜΙΛΙΚΟΣΚΙ


ΓΙΒΑΣΚΙΛΑ:
Γνώρισε την ήττα στην έδρα της Τάμπερε Γιουνάιτεντ με 1-0 αν και θα μπορούσε να αποσπάσει την ισοπαλία. Φαίνεται ότι της λείπει η εμπειρία καθώς δώρισε το γκολ στους κατόχους του Λιγκ Καπ. Αμυντικός και τερματοφύλακας δεν συνεννοήθηκαν και ο Ραφίνια που καιροφυλακτούσε απλά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο προπονητής της Γιβάσκιλα, Βάλε Πρίχα θέλει η ομάδα του να συνεχίσει τα νικηφόρα αποτελέσματα μετά την επικράτησή της στο Κύπελλο: «Πρέπει να συνεχίσουμε με νίκες. Η άμυνά μας έκανε τεράστια λάθη και πρέπει να τα διορθώσουμε. Η Μιλικόσκι δεν είναι σε καλή κατάσταση και είναι ευκαιρία για μας να πάρουμε τους τρεις βαθμούς», όπως ανέφερε.

Δοκιμάζει τον Νιγηριανό μέσο Ράφαελ Ούνταχ και τον 33χρονο Σκοπιανό επιθετικό Χριστόφ. Αμφίβολος είναι ο αμυντικός Πάιγα (5/0) ενώ αποβλήθηκε και θα απουσιάσει ο βασικός αμυντικός Σινισάλο (11/0). Ο μέσος Κιμ Χουν - Κβαν (4/0) έφυγε από την ομάδα και αναμένεται να ακολουθήσει και άλλος Ασιάτης.

ΜΙΛΙΚΟΣΚΙ:
Δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση και το απέδειξε και ενάντια στη Χάκα όπου ηττήθηκε με 2-0. Εχει μια νίκη στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια και μεγάλο πρόβλημα στην επίθεση. Κόντρα στη Χάκα όλα τελείωσαν στο ημίχρονο καθώς δέχτηκε δύο τέρματα στο 25' και το 41' και δεν απείλησε σχεδόν καθόλου. Υπέστη ήττα που την έφερε εκτός Κυπέλλου την Τετάρτη από την Κουόπιο. Αν και προηγήθηκε στην έδρα της στη συνέχεια έχασε με 3-1.

Ο τεχνικός της Μιλικόσκι, Γιάνε Λίντμπεργκ δεν ξεχωρίζει αντιπάλους: «Ολα τα παιχνίδια είναι πολύ δύσκολα, όποιος και αν είναι ο αντίπαλος. Δεν κοιτάμε ποιον έχουμε απέναντί μας αλλά πάμε πάντα για τη νίκη», τόνισε χαρακτηριστικά.

Της έλειψε πολύ τον τελευταίο μήνα κι επιστρέφει ο αριστερός χαφ και ηγέτης, Αντι (9/2) που έπαιξε 55 λεπτά ενάντια στην Κουόπιο.

ΧΑΚΑ - ΤΟΥΡΚΟΥ


ΧΑΚΑ:
Παίζει πολύ καλύτερα εκτός έδρας πάρα μέσα στο σπίτι της. Νίκησε τη Μιλικόσκι με 2-0 και παρέμεινε στην κορυφή της Βεϊκαουσλίγκα με συγκάτοικο την Ελσίνκι. Εξασφάλισε τη νίκη από το πρώτο ημίχρονο αφού άνοιξε το σκορ στο 25΄ και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στο 41'. Από εκεί και έπειτα δεν ανησύχησε καθώς η άμυνά της, η δεύτερη καλύτερη του πρωταθλήματος, έκανε καλά τη δουλειά της.

Ο προπονητής της Χάκα, Ολι Χουτούνεν έπλεξε το εγκώμιο της αντιπάλου του: «Η Τούρκου είναι ομάδα με πολύ καλή φυσική κατάσταση και νωρίτερα στη σεζόν είχε δυσκολίες λόγω ότι οι νέοι παίκτες δεν είχαν βρει τους ρόλους της. Είναι πολύ επικίνδυνη ομάδα κι έχει να χάσει πολύ καιρό», όπως ανέφερε.

Αμφίβολος είναι ο αμυντικός Γιάρι Νίκιλα (12/0) που έχει στρατιωτικές υποχρεώσεις.

ΤΟΥΡΚΟΥ:
Πήρε το θετικό αποτέλεσμα σε μια δύσκολη έδρα. Πήρε το 0-0 από τη Χόνκα με τους γηπεδούχους να είναι λίγο καλύτεροι αλλά καμία από τις δύο ομάδες να μην τα καταφέρνει στην τελική προσπάθεια. Εμεινε λίγο πίσω στη διεκδίκηση της πρωτιάς αν και μπορεί να καλύψει το χαμένο έδαφος με νίκη κόντρα στη Χάκα που βρίσκεται στην κορυφή.

Ο προπονητής της Τούρκου, Πάσι Ραουτιάινεν στάθηκε στην άθλια εμφάνιση που έκανε η ομάδα του στο Κύπελλο παρά τη νίκη με 2-0: «Το παιχνίδι με την Πόξιτ και η εμφάνισή μας ήταν καταστροφική. Υπήρχαν παίκτες μας στον αγωνιστικό χώρο που δεν έκαναν τίποτα σωστό. Αν παίξουμε έτσι ενάντια στη Χάκα θα μας συντρίψει», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Δεν έχει κανένα αγωνιστικό πρόβλημα και θα αγωνιστεί πλήρης.



Δεν υπάρχουν σχόλια: