13 Ιουλίου 2009

Στοίχημα Α' Σουηδίας: "Όλα τα λεφτά" το ντέρμπι στο Γκέτεμποργκ


ΕΡΓΚΡΙΤΕ – ΓΚΕΦΛΕ

ΕΡΓΚΡΙΤΕ:
Δεν δικαίωσε όλους όσοι την περίμεναν μεταμορφωμένη μετά τη διακοπή. Παρουσίασε σχεδόν το ίδιο πρόσωπο στο ματς με την Ελφσμποργκ και ηττήθηκε δίκαια με 3-0. Απογοητευμένος δήλωσε ο Χαρέιντε, αφού οι παίκτες του δεν εκτέλεσαν τις εντολές του. Επιτακτική είναι η νίκη στο ματς με την Γκέφλε, αφού πλέον είναι θέμα καθαρά ψυχολογίας η κατάκτηση των τριών πρώτων βαθμών.

«Αν έρθει η πρώτη νίκη, θα έρθουν και οι υπόλοιπες. Είναι θέμα υπομονής και αγωνιστικής ηρεμίας», είπε ο προπονητής. Οσο για το ματς με την Ελφσμποργκ, δήλωσε, «Είμαι ικανοποιημένος από την εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο. Δημιουργήσαμε κάποιες ευκαιρίες στο 0-0 και γενικά παίξαμε καλά. Στο δεύτερο όμως δεχτήκαμε ένα τυχερό γκολ κι εκεί τα χάσαμε. Μπορεί να το γυρίσω και σε 4-4-1-1 αν καταφέρει και είναι έτοιμος ο Αλβάρο Σάντος για το ματς κόντρα στην Γκέφλε», δήλωσε στη συνέχεια, όταν ρωτήθηκε αν θα κρατήσει το 4-1-2-3 που κατέβασε με την Ελφσμποργκ.

Σε φιλικό παιχνίδι μεσοβδόμαδα, η Εργκριτε διέλυσε με 6-0 την ερασιτεχνική Γκρούνσταντς. Το παιχνίδι φυσικά δεν αντέχει κριτική και έγινε πιο πολύ ως τονωτική ένεση για τη συνέχεια.

Πρώτη εμφάνιση για τον μπακ Σιόμπεργκ, που ήρθε από την Ελφσμποργκ. Επιστρέφει από τιμωρία ο μέσος Καλάντερ (12/0), ενώ ξεπέρασε τον τραυματισμό του ο φορ Αντεμπεργκ (8/0) που ίσως ξεκινήσει βασικός.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-1-2-3): Αντερσον – Ρ. Γιόνσον, Ν. Γιόνσον, Λέιναρ, Ερικσον – Σιόμπεργκ – Μέλκβιστ, Ζαβαντίλ – Ανκλεφ, Αλμπακ, Αντεμπεργκ.

ΓΚΕΦΛΕ:
Φάνηκε να αντιμετωπίζει πρόβλημα με την αμυντική διάταξη της Χάκεν. Βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ αλλά ισοφάρισε με τον Μπεργκ σχεδόν αμέσως. Δεν μπόρεσε να κάνει το κάτι παραπάνω στη συνέχεια κι έμεινε στην ισοπαλία. Την Πέμπτη αντιμετώπισε για το κύπελλο την Γκέτεμποργκ και ηττήθηκε με 3-1, μένοντας εκτός των ημιτελικών. Στάθηκε καλά στο πρώτο μέρος αλλά στο δεύτερο κουράστηκε και ήρθε μοιραία η ήττα.

«Η Εργκριτε δεν έχει τίποτα να χάσει και αυτό την κάνει επικίνδυνη», έκρουσε το καμπανάκι στους παίκτες του ο Ολσον. Παρέμεινε στο Γκέτεμποργκ η ομάδα για να μην κουραστεί από τα συνεχόμενα ταξίδια.

Επιστρέφει ο Κογκολέζος αμυντικός Μπαπούπα, ο οποίος όμως δεν θα έχει θέση στην ενδεκάδα. Δεν υπάρχουν άλλα προβλήματα.


ΑΪΚ – ΓΚΕΤΕΜΠΟΡΓΚ

ΑΪΚ:
Μεγάλη εμφάνιση την Τετάρτη στην έδρα της Μιάλμπι, δίκαιη νίκη με 1-2 και πρόκριση σε ημιτελικά κυπέλλου ύστερα από 7 χρόνια! Βρέθηκε πίσω στο σκορ αλλά με ψυχή και φοβερή μπάλα, κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι. Τίτλο ονειρεύονται στη Στοκχόλμη, κάτι που είναι απόλυτα εφικτό, αφού στα ημιτελικά η ομάδα θα αντιμετωπίσει εντός έδρας τη Χάκεν και λογικά θα καταφέρει να περάσει στον τελικό. Προέρχεται από μέτρια εμφάνιση και ισοπαλία στην έδρα της Ερεμπρο με 1-1, σε ένα ματς που τραυματίστηκε ο μπακ Γιόνσον (13/0) και θα απουσιάσει σήμερα.

«Ενδεχόμενη ήττα μάς βγάζει εκτός από το παιχνίδι του πρωταθλήματος, οπότε δεν θέλουμε ούτε να τη σκεφτόμαστε», δήλωσε ο Στάρε. «Η Γκέτεμπορκ είναι πρωτοπόρος αλλά ουσιαστικά είμαστε της ίδιας δυναμικότητας. Η ενδεκάδα δεν θα αλλάξει και θα κατέβουμε ως συνήθως για τη νίκη».

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Ορλουντ – Πάβεϊ, Κάρλσον, Χόιβελντ, Γιόχανσον – Οζκάν, Γιόνσον, Ορτίζ, Μουτούμπα – Ζαν, Ομπολο.

ΓΚΕΤΕΜΠΟΡΓΚ:
Την Πέμπτη αντιμετώπισε για το κύπελλο την Γκέφλε εντός έδρας. Δυσκολεύτηκε πολύ στο πρώτο μέρος, αλλά στο δεύτερο ανέβασε στροφές και με ηγέτη ακόμα μία φορά τον Ισέν, πήρε τη νίκη πρόκριση με 3-1. Στα ημιτελικά τώρα θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τη Χέλσινγκμποργκ, με στόχο να προκριθεί στον τελικό δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Την περασμένη Δευτέρα έκανε μέτρια εμφάνιση και το τελικό 0-0 στην έδρα της Χάλμσταντ ήταν δίκαιο. Πάντως, ούτε οι υπόλοιπες ομάδες που την ακολουθούν κέρδισαν κι έτσι η Γκέτεμποργκ συνεχίζει να έχει διαφορά από τους διώκτες της.

Απορρίφθηκε αρχικά η πρόταση του Παναθηναϊκού για την απόκτηση του Μπίαρσμιρ, με τον παίκτη όμως να πιέζει την Γκέτεμποργκ και ίσως σήμερα να κάνει το τελευταίο του παιχνίδι με τους «μπλε». Το πρόβλημα είναι πως αν φύγει ο νεαρός αμυντικός, τότε η Γκέτεμποργκ θα πρέπει να κινηθεί άμεσα για αντικαταστάση. Και αυτό γιατί ο ενίοτε βασικός μπακ Κάρλσον (6/0), έπαθε ρήξη χιαστών στο παιχνίδι κυπέλλο με την Γκέφλε και θα απουσιάσει το λιγότερο 6 μήνες! Αν φύγει ο Μπίασμιρ, τότε ο βασικός Ισλανδός μπακ Γιόνσον (9/0) που ήταν να φύγει, σίγουρα θα μείνει.

Συμπλήρωσε κάρτες ο Ισλανδός μπακ Σίγκουρτσον (13/3) και θα απουσιάσει. Επιστρέφει όμως ο αμυντικός Ερικσον (10/0) για να τον αντικαταστήσει και δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Πέρα και του Κάρλσον, δεν υπάρχουν άλλα προβλήματα στην αποστολή.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-5-1): Κρίστενσεν – Α. Γιόχανσον, Γιόνσον, Μπίασμιρ, Λουντ – Σελάκοβιτς, Σβένσον, Ολσον, Τ. Γιόχανσον, Αλεξάντερσον – Ισέν.

ΤΡΕΛΕΜΠΟΡΓΚ – ΕΡΕΜΠΡΟ

*Σε 26 συνολικά αναμετρήσεις τους στην Allsvenskan, η Τρέλεμποργκ μετράει μόλις τρεις νίκες!

ΤΡΕΛΕΜΠΟΡΓΚ:
Κάκιστη εμφάνιση και δίκαιη ήττα από τη Χάμαρμπι με 2-1. Ισως ήταν η χειρότερη εμφάνιση της Τρέλεμποργκ φέτος, που έδειξε πιασμένη και αποσυντονισμένη από τη διακοπή. Αιφνιδιάστηκε από το γρήγορο γκολ των γηπεδούχων, δεν κατάφερε να πιάσει ρυθμό και το δεύτερο τέρμα στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου την αποτελείωσε. Ανέβασε στροφές μόνο μετά το 80’, όπου και κατάφερε να μειώσει.

«Δεν ήταν σωστή εμφάνιση αυτή. Ξέρετε πως οι δυνατότητες της ομάδας είναι περισσότερες και αυτό θα το δείτε σ’ αυτό το παιχνίδι» είπε ο προπονητής. «Εχω σίγουρα αποφασίσει για τους έντεκα που θα ξεκινήσουν και σίγουρα θα δείτε αρκετές εκπλήξεις», συμπλήρωσε.

Συμπλήρωσε κάρτες και θα λείψει ο μέσος Αντερσον (11/1), ενώ τραυματίστηκε την περασμένη εβδομάδα και θα απουσιάσει σήμερα ο μπακ Ράσμους Μπένγκστον (12/1). Αμφίβολος είναι ο μέσος Γιοβάνοβιτς (7/0) και ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός Ταβάρες (5/1), αμφότεροι αναμένονται στην αποστολή.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Νόρινγκ – Μελάντερ, Φάκρο, Αμπελσόν, Φούξμπεργκ – Γουίλμποργκ, Τιλάντερ, Χέινς, Μ. Μπένγκστον – Ντράγκε, Γιένσεν.

ΕΡΕΜΠΡΟ:
Εχασε μεγάλη ευκαιρία να διακριθεί μέσω κυπέλλου, αφού την Τετάρτη ηττήθηκε με 1-0 εκτός έδρας από τη Χάκεν. Ηταν σκληρό παιχνίδι όπου και οι δύο ομάδες έπαιξαν κλειστά, με τη Χάκεν να φαίνεται πιο τυχερή στο τέλος και να παίρνει τελικά την πρόκριση. Απογοήτευση στην Ερεμπρο, αφού αυτή ήταν η δεύτερη μέτρια εμφάνιση, μετά το παιχνίδι με την ΑΪΚ για το πρωτάθλημα.

«Τώρα επικεντρωνόμαστε στο πρωτάθλημα για να έχουμε ένα καλό πλασάρισμα και να βγούμε του χρόνου στην Ευρώπη», δήλώσε ο Μπόστρομ. Επιστρέφει στην ενδεκάδα ο κεντρικός αμυντικός Αντόνεν (11/0), καθώς και ο μέσος Γιόχανσον (4/0), αλλά δύσκολα θα ξεκινήσουν αφού θεωρήθηκαν ανέτοιμοι. Κατά τ’ άλλα, δεν υπάρχουν προβλήματα και η αποστολή είναι πλήρης.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-3-3):
Αλβμπάτζε – Βιρτάνεν, Αλμπεμπακ, Γουίκστρομ, Βοβόα – Νόρντμπακ, Κίλμπεργκ, Γκέρτζιτς – Μπασομπένγκ, Ολσεν, Πορόκαρα.



Δεν υπάρχουν σχόλια: