13 Ιουλίου 2009

Στοίχημα Β' Σουηδίας: Με απουσίες η Νόρκεπινγκ


ΑΝΓΚΕΛΧΟΛΜΣ – ΛΙΟΥΝΓΚΣΚΙΛΕ


ΑΝΓΚΕΛΧΟΛΜΣ:
Ηταν μπροστά με 0-2 μεχρι το 77’ στο παιχνίδι με τη Βάσμπι και όλα έδειχναν πως θα έφτανε σε μια εύκολη νίκη. Ξαφνικά όμως η ομάδα έπαθε μπλακ-άουτ και το σκορ γύρισε σε 3-2 μέσα σε 10 λεπτά. Απίστευτη καθίζηση για την ομάδα, σε ένα παιχνίδι που έδειχνε πως θα έφτανε άνετα στη νίκη. Είχε κι άλλες ευκαιρίες μετά το 0-2 και δεν έδειχνε η Βάσμπι πως θα ήταν ικανή έστω και να μειώσει. Στο 77’ τελικά μείωσε, ισοφάρισε στο 89’ και πήρε τη νίκη στις καθυστερήσεις.

«Αυτό που έκαναν οι παίκτες μου ήταν ανεπίτρεπτο και δεν θα περάσει έτσι. Θα συζητήσω μαζί τους και λογικά θα έχουμε πρόστιμα», είπε σοκαρισμένος ο Χάνσεν. Τελικά η διοίκηση δεν του έκανε το χατίρι και όλοι τη γλίτωσαν φθηνά. Ολα εν όψει του σημερινού κρίσιμου παιχνιδιού. Αν δεν τα καταφέρει η Ανγκελχολμς, τότε σίγουρα θα υπάρξουν εξελίξεις.

Συμπλήρωσε κάρτες ο μέσος Νίλσον (12/0) και θα απουσιάσει. Θα είναι η μοναδική απουσία σήμερα, αφού δεν υπάρχουν άλλα προβλήματα στην ομάδα.

ΛΙΟΥΝΓΚΣΚΙΛΕ:
Ηταν μέτρια στο εντός έδρας ματς με τη Σούντσβαλ, όμως αν ήταν λίγο πιο τυχερή θα μπορούσε να κερδίσει. Εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια των φιλοξενουμένων και μέσα σε ένα δεκάλεπτο είχε γυρίσει το 0-1 σε 2-1. Τελικά ισοφαρίστηκε με αμφισβητούμενο πέναλτι στο 87’, αλλά και πάλι θα πρέπει να είναι ευχαριστημένη. Περνάει μια από τις χειρότερες στιγμές της τα τελευταία χρόνια, καθώς βρίσκεται κάτω από τη γραμμή του υποβιβασμού έπειτα από πολύ καιρό. Τελευταία της νίκη ήταν στις 21 Μαϊου κι έκτοτε μετράει 3 ήττες και δύο ισοπαλίες.

Πήρε δανεικό τον μέσο της Ουάσινγκτον Γιουνάιτεντ Ράιαν Μίλερ, ο οποίος θα βοηθήσει στον ανασταλτικό τομέα και λογικά θα κάνει σήμερα το ντεμπούτο του. Εκτός αποστολής είναι ο Βόσνιος μέσος Αλεξάντερ Κίτιτς (13/0), που συμπλήρωσε κάρτες.

ΝΟΡΚΕΠΙΝΓΚ – ΦΑΛΚΕΝΜΠΕΡΓΚ

ΝΟΡΚΕΠΙΝΓΚ
: Ή του ύψους ή του βάθους τελικά η Νόρκεπινγκ. Παίζοντας για πολλή ώρα με παίκτη λιγότερο, λόγω αποβολής του τερματοφύλακά της, κατάφερε να προηγηθεί στην έδρα της Γιόνσεπινγκ. Ισοφαρίστηκε στο 53’ αλλά μόλις έμειναν και οι γηπεδούχοι με 10, επέβαλε το ρυθμό της κι έφτασε σε εύκολη νίκη.

«Η νίκη απέναντι στη Γιόνσεπινγκ σημαίνει πολλά για εμάς. Επικεντρωθήκαμε στην άμυνα αλλά είδα και μερικούς καλούς συνδυασμούς στην επίθεση. Η Φάλκενμπεργκ είναι μια καλή ομάδα και τη σεβόμαστε, αλλά αν κάνουμε το παιχνίδι μας, δεν θα έχει τύχη», δήλωσε ο προπονητής Μπέργκορτ.

Μετά τη φυγή του Βάζγκετς και την κόκκινη που δέχτηξε ο Μπακίου, η ομάδα έχει μείνει με ένα μόνο τερματοφύλακα, τον 17χρονο Νίλσον, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του την περασμένη εβδομάδα, όταν και αποβλήθηκε ο Μπακίου. Επέστρεψε και μπήκε ως αλλαγή ο φορ Καλίλι (7/4), ύστερα από σχεδόν δύο μήνες απουσίας αλλά δύσκολα να ξεκινήσει και πάλι. Πολύ πιθανό να φύγει ο Πολωνός μέσος Μπούρκαρντ (13/4), με τη διοίκηση να τον κοστολογεί στο 1 εκατομμύριο ευρώ για όποιον ενδιαφέρεται.

ΦΑΛΚΕΝΜΠΕΡΓΚ:
Παραδόθηκε και αυτή στις ορέξεις της Μιάλμπι και γνώρισε δίκαιη ήττα με 3-1. Δεν έπαιξε άσχημα και στο πρώτο μέρος είχε κλείσει τους φιλοξενούμενους στα καρέ τους. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως κουράστηκε κι εκεί η Μιάλμπι ανέλαβε δράση κι έφτασε σε εύκολη νίκη.

«Θα πρέπει να προσέξουμε πολύ τον Θόραρτσον, που είναι πολύ καλός παίκτης και επικίνδυνος μπροστά. Θα μας λείψει πολύ ο Γκούσταφσον, αλλά ο Ντάνε (Γιόχανσον) θα τον αντικαταστήσει επάξια. Θα έχει ευκαιρία να δείξει ότι αξίζει μια θέση στη βασική ενδεκάδα», δήλωσε ο Ασκεμπραντ.

Επιστρέφει από τιμωρία ο μέσος Γιόχανσον (3/0), που θα πάρει τη θέση του στο κέντρο της άμυνας, πρώτη φορά φέτος. Μπορεί να κάνει ντεμπούτο ο μέσος Νίλσον, που ήρθε από τη Χάκεν. Συμπλήρωσε κάρτες και θα απουσιάσει ο αναντικατάστατος μπακ Γκούσταφσον (13/0).

ΣΙΡΙΟΥΣ – ΣΙΡΙΑΝΣΚΑ

ΣΙΡΙΟΥΣ:
Δεν συνέχισε τις καλές εμφανίσεις και η ήττα με 5-2 από την Τρολχάταν είναι πισωγύρισμα. Προηγήθηκε αλλά αντί να το εκμεταλλευτεί, οπισθοχώρησε και μοιραία δέχτηκε τόσα γκολ, αφού η αντίπαλος ήταν ανώτερη. Επέστρεψε στην τελευταία θέση και με τέτοιες εμφανίσεις, λογικά μένει εκεί.

«Ισως υπερεκτιμήσαμε τις δυνατότητές μας. Με τέτοιες εμφανίσεις δεν έχουμε τύχη», δήλωσε ο Αντερσον. «Δεν είμαστε φυσικά ικανοποιημένοι από το τελευταίο παιχνίδι. Ολοι θέλουμε να δείξουμε στους οπαδούς μας ποιοι πραγματικά είμαστε. Ειχαμε μια συζήτηση κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που κύλησε καλά. Θα κάνουμε ένα πραγματικά καλό αγώνα», συμπλήρωσε. Αλλαγές ετοιμάζει στη βασική ενδεκάδα ο προπονητής, αφού η αποστολή είναι πλήρης κι έχει δυνατότητα να δοκιμάσει κάποια νέα σχήματα.

ΣΙΡΙΑΝΣΚΑ: Ανετη νίκη επί της Κβίντινγκ με 3-1 πέτυχε η Σιριάνσκα κι έδωσε τέλος στο αρνητικό της σερί. Εδειξε πως έβαλε πίσω την ήττα αποκλεισμό από τη Χέλσινγκμποργκ για το κύπελλο και με ωραία εμφάνιση, δεν άφησε περιθώρια στη φιλοξενούμενη. Βοήθησε βέβαια και το γεγονός πως η Κβίντινγκ αγωνίστηκε με 10 παίκτες από το 63’ και μετά.

«Η Σίριους είναι μια καλή ομάδα. Απλά δεν ξεκίνησε καλά και τώρα δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι. Επαιξε καλά στο τελευταίο παιχνίδι και το 5-2 ήταν πλασματικό. Είναι καλοί στο κέντρο και στην επίθεση κι εμείς πρέπει να είμαστε προσεκτικοί», δήλωσε ο Μελκεμίχελ.

Επιστρέφει από τιμωρία ο μέσος Χάγκερνας (10/1), δεν υπάρχουν άλλα προβλήματα στην αποστολή. Υπέγραψε στη Βάσμπι για τη νέα χρονιά ο Βόσνιος φόρ Κάτοβιτς (4/0), που έτσι κι αλλιώς δεν υπολογιζόταν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: