28 Ιουλίου 2009

Ρεχάγκελ: "Θα μείνω στην Ελλάδα μέχρι να με... διώξουν"


Ο Ότο Ρεχάγκελ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραμείνει στον πάγκο της εθνικής Ελλάδας και μετά την ολοκλήρωση της προκριματικής φάσης του παγκοσμίου κυπέλλου. Με δηλώσεις του στη "Westdeutsche Allgemeine Zeitung" ο ομοσπονδιακός προπονητής έριξε το μπαλάκι στην ΕΠΟ.

"Είχα δύο τρεις πολύ καλές προσφορές τα προηγούμενα χρόνια από συλλόγους αλλά πάντα έλεγα ότι όσο είμαι στην Ελλάδα θα κρατάω τον λόγο που έχω δώσει και αυτό θα γίνεται μέχρι να μου πουν 'Ότο, αυτό ήταν'. Είμαι σε πολύ καλή κατάσταση. Μπορώ να φανταστώ πάρα πολλά πράγματα. Όπως είπε ο Καντ, η σημασία της ζωής είναι η δουλειά", δήλωσε ο Γερμανός για τα επαγγελματικά του δεδομένα των τελευταίων ετών.

Όσο για το μέλλον του; Θέλει να έχει ενεργό ρόλο στο ποδόσφαιρο και δεν σκέφτεται να αποσυρθεί. "Ο Κόνραντ Αντενάουερ έγινε καγκελάριος στα 72 χρόνια του. Έχω ήδη φανταστεί κάποια πράγματα για το μέλλον ίσως σε κάποιον ευρωπαϊκό, γιατί όχι γερμανικό, σύλλογο, στον οποίο όμως θα έχω συμβουλευτικό χαρακτήρα. Έχω πολύχρονη εμπειρία με καλές διασυνδέσεις στον χώρο και θεωρώ ότι μπορώ να προσφέρω από έναν τέτοιον ρόλο".

Ο Ρεχάγκελ κατά καιρούς κατηγορήθηκε από τον ελληνικό Τύπο για την επιμονή του να εμπιστεύεται περισσότερους τους μεγαλύτερους παίκτες σε ηλικία απ' ότι τους νεότερους. Ο ίδιος λέει γι' αυτό: "Νέος και παλιός, αυτά είναι βλακείες. Δεν υπάρχει νέος και παλιός. Υπάρχει αυτός που κάνει και αυτός που δεν κάνει. Ρίξτε μια ματιά στον μέσο όρο ηλικιών των ομάδων που κατεβαίνουν στο ευρωπαϊκό και το παγκόσμιο κύπελλο. Υπάρχει μόνο μια αλήθεια: η ικανότητα των ποδοσφαιριστών".

Τέλος, σε ερώτηση για τη σχέση τους με τους δημοσιογράφους, απάντησε: "Το μότο μου είναι πάντα ότι η κριτική είναι Ο.Κ., αρκεί να είναι εποικοδομητική αλλά υπάρχουν φορές που είναι άγρια και σε προσωπικό επίπεδο. Δεν λέω ότι είμαι υπεράνω κριτικής. Κανείς δεν είναι τέλειος αλλά ως δημοσιογράφος πρέπει να ξέρεις κάτι. Υπάρχει ένα συγκεκριμένο όριο και δεν πρέπει να το ξεπεράσεις".


Δεν υπάρχουν σχόλια: