28 Ιουλίου 2009

Πως θα αγωνιστεί στην Πράγα ο Παναθηναϊκός

Με μια σύντομη ομιλία προς τους παίκτες ξεκίνησε την προπόνηση της Δευτέρας στο «Λέτνα» ο Χενκ Τεν Κάτε. Ο Ολλανδός μάζεψε όλους τους παίκτες στο κέντρο του γηπέδου και τους επανέλαβε πως θέλει απ' αυτούς να παλέψουν:

«Έχει αλλάξει το Champions League, έχει γίνει πιο δύσκολο. Πρέπει να δώσουμε μάχη. Θέλω από εσάς να παλεύετε, να παλεύετε, να παλεύετε και να δίνετε τον καλύτερο σας εαυτό», είπε ο 55χρονος κόουτς.

Οσον αφορά στα ερωτήματα αναφορικά με το σχήμα που θα παρατάξει την Τρίτη, αλλά και το ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του Μουν, ο Τεν Κάτε δεν θέλησε να ανοίξει τα χαρτιά του, καθώς δεν έγινε δίτερμα.

Ο Ολλανδός πάντως τις δύο τελευταίες μέρες στην Αθήνα δοκίμασε δύο σχήματα, το 4-4-2 και το 4-3-2-1, με το δεύτερο να μοιάζει να είναι και το πλέον επικρατέστερο.

Στην πρώτη περίπτωση το κεντρικό αμυντικό δίδυμο είναι οι Κατσουράνης και Βύντρα, με τον Σπυρόπουλο αριστερά. Σιμάο και Ζιλμπέρτο αμυντικά χαφ, δεξιά ο «Κάρα», αριστερά ο Λέτο και μπροστά οι Σισέ και «Σάλπι».

Στο 4-3-2-1 στο κέντρο της άμυνας θα είναι ο Βύντρα με έναν εκ των Καντέ ή Σαριέγκι και αριστερά πάντα ο Σπυρόπουλος. Αμυντικό χαφ ο Σιμάο, αριστερά ο Ζιλμπέρτο και δεξιά ο Γκάμπριελ.

Στην κορυφή ο Σισέ και από πίσω, δεξιά ο Σαλπιγγίδης και αριστερά ο Καραγκούνης. Ο «Κατσούρ» θα μείνει λοιπόν στον πάγκο, ενώ δεν αποκλείεται το σύστημα κατά τη διάρκεια του ματς να γίνεται «ρόμβος», με τον «Κάρα» σε ελεύθερο ρόλο και τους Σισέ-«Σάλπι» μπροστά.

Για τη θέση του δεξιού μπακ, ο Μπιέρσμιρ ίσως να μοιάζει ο επικρατέστερος, λίγες πιθανότητες στα δεξιά για να ξεκινήσει έχει και ο Βύντρα, ενώ θα είναι μεγάλη έκπληξη να είναι βασικός ο νεαρός Μαχλελής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: