3 Ιουλίου 2009

Πανιώνιος: "Έδεσε" Εστογιανόφ για τέσσερα χρόνια

Παίκτης του Πανιωνίου για τα επόμενα τέσσερα χρόνια θα παραμείνει ο Φαμπιάν Εστογιανόφ καθώς η ΠΑΕ ανακοίνωσε την Παρασκευή την συμφωνία της με τον Ουρουγουανού άσο.
Παράλληλα όμως οι Νεοσμυρνιώτες απέκτησαν και το 100% των δικαιωμάτων μεταγραφής του ποδοσφαιριστή (από 50% που ήταν πριν).Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση ανέφερε:

"O Πανιώνιος ΓΣΣ ΠΑΕ ανακοινώνει την κατ’ αρχάς συμφωνία με τον Φαμπιάν «Λόλο» Εστογιάνοφ για ανανέωση του συμβολαίου του μέχρι τον Ιούνιο του 2013 (από τον Ιούνιο του 2010 που ήταν πριν). Επιπρόσθετα ο Πανιώνιος ΓΣΣ ΠΑΕ απέκτησε πλέον το 100% των δικαιωμάτων μεταγραφής του ποδοσφαιριστή (από 50% που ήταν πριν).

Ο 26χρονος άσος αποκτήθηκε πέρυσι τον Σεπτέμβριο από τους "κυανέρυθρους" μετά την έλευση του Αλβάρο Ρεκόμπα και στην πρώτη του σεζόν στην Ελλάδα εντυπωσίασε καθώς σε 24 συμμετοχές πέτυχε επτά γκολ.

Από το 2005 έως το 2008 άνηκε στην Βαλένθια από την οποία αγωνίστηκε ως δανεικός στην Κάντιθ, την Λα Κορούνια, την Βαγιαδολίδ και την Πενιαρόλ. Ακόμα είναι διεθνής 41 φορές με την Εθνική Ουρουγουάης και έχει πετύχει οκτώ τέρματα.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Πανιώνιος είχε γνωστοποιήσει στο περιθώριο της παρουσίασης των εισιτηρίων διαρκείας για την νέα χρονιά ότι υπήρξε προφορική συμφωνία με τον παίκτη για την ανανέωση του συμβολαίου του η οποία επισημοποιήθηκε πλέον και έτσι ο Φαμπιάν Εστογιανόφ που στα τέλη του περασμένου χρόνου είχε ανανεώσει για ένα ακόμη χρόνο και ενώ η αρχική συμφωνία των δύο πλευρών ήταν για μονοετές συμβόλαιο, θα συνεχίσει να είναι κάτοικος Νέας Σμύρνης έως το 2013.

Μετά την ανανέωση λοιπόν των συμβολαίων των Αλβάρο Ρεκόμπα και Γιάννη Μανιάτη, ο Πανιώνιος κατάφερε να διατηρήσει στο ρόστερ του, ένα παίκτη-"κλειδί" και μάλιστα η απόκτηση του 100% των δικαιωμάτων του, συνιστά μία μεγάλη επιτυχία καθώς ο Φαμπιάν Εστογιανόφ αποτέλεσε έναν από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές στην Σούπερ Λίγκα την προηγούμενη σεζόν.

Στο μεταξύ η ΠΑΕ εξέδωσε διευκρινιστική ανακοίνωση για την πολιτική ανακοινώσεων μεταγραφών, αναφέροντας πιο αναλυτικά:"Διευκρινίζουμε προς τους φιλάθλους μας, ότι προχωράμε στην ανακοίνωση της «κατ' αρχάς» συμφωνίας με κάποιον ποδοσφαιριστή από τη στιγμή που υπογράφει κάποιο συμφωνητικό (επίσημο ή ιδιωτικό) και ότι η τελική ανακοίνωση θα γίνεται αφού ολοκληρωθεί και το τυπικό σκέλος, δηλαδή όχι απλά μετά την κατάθεση του συμβολαίου αλλά και την έγκριση του από την αρμόδια επιτροπή.

Επιλέξαμε να ακολουθούμε εφεξής αυτή την πολιτική επειδή θέλουμε αφενός οι ανακοινώσεις της ΠΑΕ να είναι πάντα 100% ακριβείς και αφετέρου να αποφευχθούν λάθη του παρελθόντος με συμβόλαια που είχαν κατατεθεί, είχαν ανακοινωθεί, αλλά τελικά δεν είχαν ολοκληρωθεί σωστά".

Δεν υπάρχουν σχόλια: