25 Ιουλίου 2009

Νέα δεδομένα για Μαρκ Γκονζάλες


Μια καταγγελία που κατατέθηκε στο Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο της Ισπανίας ίσως προκαλέσει ένα άνευ προηγουμένου ντόμινο, το οποίο θα μπορούσε να επαναφέρει την Μπέτις στην Πριμέρα και να στερήσει από τον Ολυμπιακό την πιθανότητα να αποκτήσει τον Μαρκ Γκονζάλες! Στην υπόθεση βρίσκονται ανακατεμένες με διάφορους τρόπους η Χερέθ, η Μπέτις και η Αλαβές.

Και εκεί που όλα έδειχναν ότι θα υπήρχαν εξελίξεις στο θέμα του Μαρκ Γκονζάλες με την άφιξη του μάνατζέρ του στη Σεβίλλη για συνομιλίες με τον Λοπέρα, μια άλλη εξέλιξη – κάθε άλλο παρά ευχάριστη για τον Ολυμπιακό – ήρθε να αλλάξει τα δεδομένα όχι μόνο στην υπόθεση του Χιλιανού εξτρέμ, αλλά και σε ολόκληρη την ομάδα του. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Χθες έφτασε στο Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο της Ισπανίας μια καταγγελία, η οποία κάνει αναφορά για παρατυπίες που έγιναν στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου από την ομάδα της Χερέθ το 2002. Για την ίδια αιτία την περίοδο 2002-03 είχε υποβιβαστεί η Κομποστέλα. Για το θέμα έχει ενημερωθεί και η LFP (η διοργανώτρια αρχή του Ισπανικού πρωταθλήματος), η οποία είναι και η μοναδική υπεύθυνη για την έκδοση άδειας στους συμμετέχοντες συλλόγους.

3 οι ενδιαφερόμενοι

Με αυτή την εξέλιξη, το φάσμα ενός πιθανού υποβιβασμού στην Segunda B (Γ’ Εθνική) έχει κάνει την εμφάνισή του στη νεοφώτιστη ομάδα του Χερέθ, πράγμα που αν τελικά συμβεί, θα προκαλέσει το εξής ντόμινο: η Χερέθ θα αγωνίζεται του χρόνου στην Γ’ κατηγορία, η Μπέτις θα επανέλθει στην Πριμέρα Ντιβισιόν και η Αλαβές θα ανέβει στην Σεγούντα Ντιβισιόν. Το θέμα είναι κατά πόσο έχει πιθανότητες αυτή η καταγγελία να πετύχει το στόχο της.

Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από μέλη της LFP και τις οποίες επικαλείται η ισπανική εφημερίδα «Marca», το Comité Superior de Deportes πολύ δύσκολα θα εκδώσει καταδικαστική απόφαση. Βέβαια το ανώτατο δικαστικό αθλητικό όργανο του κράτους θα εξετάσει όλα τα στοιχεία που θα προσκομίσουν οι ενδιαφερόμενοι πριν ανακοινώσει το τελικό του πόρισμα.

Αναμένεται ότι οι διαδικασίες θα κινηθούν από τη Δευτέρα το πρωί και μάλιστα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, αφού το πρωτάθλημα αρχίζει σε περίπου ένα μήνα. Η 31η Ιουλίου πάντως – καταληκτική ημερομηνία για την αποπληρωμή όλων των χρεών των συλλόγων προς τρίτους – δεν είναι δεσμευτική, αφού εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με χρέη, αλλά με κατηγορία απάτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: