18 Ιουλίου 2009

Στοίχημα Φινλανδία: Αμφίρροπες αναμετρήσεις


ΓΙΒΑΣΚΙΛΑ - ΙΝΤΕΡ ΤΟΥΡΚΟΥ

ΓΙΒΑΣΚΙΛΑ:
Βρίσκεται σε πάρα πολύ κακή αγωνιστική κατάσταση και αυτό φάνηκε και από τη ήττα στην έδρα της από τη Μιλικόσκι με 1-0. Το σκορ άνοιξε στο 40' ο Λίντμπεργκ ενώ οι γηπεδούχοι ήταν τυχεροί που δεν δέχτηκαν περισσότερα γκολ στο πρώτο ημίχρονο με τον τερματοφύλακα, Σεροβάι να κρατάει σε πολλές περιπτώσεις ανέπαφη την εστία του. Οσο περνάει ο καιρός τόσο... βυθίζεται αγωνιστικά ενώ θυμίζει και ομάδα υπό διάλυση.

Ο προπονητής της Γιβάσκιλα, Βίλε Πρίχα διέκρινε πρόβλημα στο κέντρο της ομάδας του: «Η μεσαία μας γραμμή δεν έβγαλε τις κατάλληλες μπαλιές και δεν είχαμε τις ευκαιρίες να σκοράρουμε κόντρα στη Μιλικόσκι. Η κίνησή μας χωρίς την μπάλα ήταν φτωχή και ήταν αδύνατο για τους μέσους να προωθήσουν την μπάλα. Κόντρα στην Ιντερ Τούρκου θέλουμε να βγάλουμε μπαλιές πίσω από την άμυνά τους και οι επιθετικοί μας να βγουν αντιμέτωποι με τον τερματοφύλακα. Δεν θα έχουμε καμία τύχη αν τους αφήσουμε από την αρχή να παίξουν με το δικό τους στιλ που είναι οι κοντινές πάσες», τόνισε χαρακτηριστικά.

Δεν έχει προβλήματα τραυματισμών παρά μόνο νέο παίκτη. Απέκτησε τον Σκοπιανό επιθετικό, Γκεόργκι Χριστόφ που αναμένεται να πάρει θέση στη βασική ενδεκάδα. Αποχώρησε από την ομάδα ο μέσος Κιμ Χουν - Κβαν (4/0) ενώ αναμένεται να ακολουθήσει ο Λι Χο Ζιν (1/0). Δοκιμάζονται οι Νιγηριανοί μέσοι Σαμουέλ Κεχίντε και Σόλ Ογινόγιε, ο Σκοπιανός επιθετικός Αρσλάν και ο Αλβανός αμυντικός Λίντον Λεκ.

ΙΝΤΕΡ ΤΟΥΡΚΟΥ:
Ικανοποιημένη είναι με το βαθμό της ισοπαλίας, 1-1, που πήρε στο Τούρκου από τη Μάριεχαμν. Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα αφού προηγήθηκαν και είχαν δοκάρι. Στη συνέχεια οι πρωταθλητές πίεσαν και χάρη σε ένα λάθος στην άμυνα των νησιωτών ισοφάρισαν. Μετέπειτα είχαν τις ευκαιρίες αλλά αισθάνονται τυχεροί που δεν ηττήθηκαν αφού οι φιλοξενούμενοι είχαν και δεύτερο δοκάρι.

Την Τετάρτη έχασε στη Φινλανδία από τη Σερίφ με 1-0 στον πρώτο της αγώνα για το Τσάμπιονς Λιγκ. Ο προπονητής της Ιντερ, Γιομπ Ντράχτσμα είναι αισιόδοξος για τη νίκη: «Είμαι λίγο χαρούμενος με τα τελευταία μας αποτελέσματα αλλά οι εμφανίσεις μας ήταν καλές. Το μόνο που λείπει είναι το γκολ. Η Γιβάσκιλα δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος αλλά πιστεύω ότι θα πάρουμε τους τρεις βαθμούς και να συνεχίσουμε την προσπάθεια για το πρωτάθλημα», όπως δήλωσε.

Δεν θα μπορέσει να δώσει το παρών ο μέσος Περτότ (8/0). Επιστρέφει ο μεσοεπιθετικός Οϊάλα (11/2) και ο στόπερ Βερίνο (13/1) είναι αμφίβολος αλλά όπως όλα δείχνουν θα αγωνιστεί κανονικά.

ΧΑΚΑ - ΒΑΑΣΑ


ΧΑΚΑ:
Γκρέμισε ό,τι έχτιζε τόσο καιρό. Ηττήθηκε στην έδρα της από την Τούρκου με 3-0 κι έπεσε από την κορυφή. Ολα ξεκίνησαν στραβά για τη Χάκα αφού στο 11' βρέθηκε πίσω στο σκορ καθώς σε σουτ που έκανε ο Βούσου η μπάλα κόντραρε σε έναν αμυντικό και ξεγέλασε τον τερματοφύλακα. Το 2-0 προήλθε από ασυνεννοησία κεντρικού αμυντικού και πορτιέρο μέσα στη μικρή περιοχή της ομάδας ενώ το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε από αντεπίθεση.

Ο προπονητής της Χάκα, Ολι Χουτούνεν ξεχώρισε δύο παίκτες της Βάασα που θέλουν ιδιαίτερη προσοχή: «Από τότε που η Βάασα άλλαξε προπονητή έπαιξε εξαιρετικό ποδόσφαιρο. Εχει παίκτες που μπορούν να κερδίσουν ένα παιχνίδι μόνοι τους. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με τους Καϊνού και Ααλτο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δεν έχει σημαντικά προβλήματα τραυματισμών. Από τη σουηδική ομάδα Βάσαλουντ (β' κατηγορίας) δοκιμάζονται ο μέσος Μίνκενεν (4/0) και ο αμυντικός Βιλιάνεν (8/0). Αμφίβολος είναι ο μέσος Κιβίστο (6/0) που λείπει καιρό.

ΒΑΑΣΑ:
Δεν βρίσκεται και στην καλύτερή της κατάσταση καθώς μετά τις πέντε σερί νίκες της έπεσε απότομα. Ηττήθηκε στην έδρα της από την Τάμπερε Γιουνάιτεντ με 1-0 με τους φιλοξενούμενους μέχρι τότε να μην έχουν βαθμό μακριά από το σπίτι τους. Αν και το πάλεψε κόντρα στους κατόχους του Λιγκ Καπ δεν ήταν σε καλή μέρα και δίκαια ηττήθηκε. Με μόλις ένα βαθμό στα τρία τελευταία παιχνίδια έχει ένα ακόμα δύσκολο έργο στην έδρα της Χάκα.

Ο τεχνικός της Βάασα, Πέτρι Βουορίνεν στάθηκε στην αμυντική λειτουργία της Χάκα: «Κάθε ματς είναι διαφορετικό και δεν περιμένουμε τη Χάκα να παίξει τόσο χάλια εναντίον μας όσο στο προηγούμενο παιχνίδι της. Δεν πιστεύω ότι θα αγωνιστεί αμυντικά παρότι το όπλο τις είναι οι γρήγορες αντεπιθέσεις. Εχουμε δεχτεί πολλά γκολ έτσι και κόντρα στη Χάκα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί. Εχει τον ίδιο προπονητή χρόνια και πολύ καλή οργανωμένη άμυνα. Ετσι είναι ένα τεστ για τους επιθετικούς και να μπορούν να αντεπεξέλθουν στην πίεση», όπως τόνισε.

Εκτός είναι ο τραυματίας αμυντικός Γιούσι Αϊγιάλα (10/0) και ο τιμωρημένος μέσος Φορσέλ (8/1).

Δεν υπάρχουν σχόλια: