18 Ιουλίου 2009

Στοίχημα Ελβετία: Για το 2 στα 2 η Γιούνγκ Μπόις


Γ. ΜΠΟΪΣ – ΣΕΝΤ ΓΚΑΛΕΝ

Γ. ΜΠΟΪΣ:
Χάρη στο πολύ καλό της ξεκίνημα, κατάφερε να αιφνιδιάσει τη Ζυρίχη και να μπει με το δεξί στο πρωτάθλημα. Διακρίθηκε κυρίως μεσοεπιθετικά. Προηγήθηκε 0-2, ισοφαρίστηκε, αλλά με πέναλτι του Ντουμπιά διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Χρειάστηκε πάντως δύο μεγάλες επεμβάσεις του τερματοφύλακά της μετά το 2-2.

Τραυματίας όπως και στην πρεμιέρα ο βασικός ακραίος επιθετικός Ραϊμόντι (30/10 πέρυσι). Δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής ο νεοαποκτηθείς επιθετικός Ματάρ Κολί. Ο Πέτκοβιτς δεν προτίθεται να αλλάξει τα πλάνα του. Το 3-4-3 παραμένει το σήμα κατατεθέν της ομάδας του, με τον Γιαπί επιτελικό ρόλο και τους ικανούς Ρεγκατσόνι, Ντουμπιά και Σνέουλι στην επίθεση.

ΣΕΝΤ ΓΚΑΛΕΝ: Με μεγάλη ψυχή, πάθος και ενθουσιασμό από πλευράς κόσμου που γέμισε (20.000) το γήπεδο, Επέβαλε το ρυθμό της από την αρχή και σκόραρε δύο φορές στην επανάληψη. Μοναδικό σημείο που κινδύνεψε μετά το 1-0, όταν ο τερματοφύλακάς της πραγματοποίησε μια καταπληκτική απόκρουση. Την Τετάρτη υποδέχθηκε τη Λίβερπουλ (αγωνίστηκε με αρκετές ρεζέρβες) σε φιλικό και έφερε 0-0.

Εκτός όπως και στην πρεμιέρα ο μέσος Κόλαρ (25/1 πέρυσι) και ο μεσοεπιθετικός Βίντερ (17/5 πέρυσι).

«Αν δεν αποκτήσουμε σύντομα επιθετικούς, θα έχουμε πρόβλημα για την παραμονή μας. Η ενδεκάδα είναι καλή, αλλά από εκεί και πέρα, ειδικά αν προκύψουν τραυματίες, έχουμε πρόβλημα. Θα προσπαθήσουμε να δείξουμε την ίδια πειθαρχία με την προηγούμενη εβδομάδα. Αλλά είμαστε ρεαλιστές. Ακόμη και ένας βαθμός θα είναι τεράστια έκπληξη» δήλωσε ο τεχνικός της.

ΞΑΜΑΞ – ΖΥΡΙΧΗ

ΞΑΜΑΞ:
Καλή η εικόνα που άφησε στην πρεμιέρα. Επαιξε με επιθετικότητα και άξιζε ακόμη και να κερδίσει στη Μπελιντσόνα (1-1). Είχε τόσο τεράστια ευκαιρία για να προηγηθεί όσο και για να πάρει τη νίκη μετά την ισοφάριση που πέτυχε ο νεοαποκτηθείς Γκαβράνοβιτς. Ο Σύρμαν στάθηκε στο χαρακτήρα που έδειξε η ομάδα του, αφού δεν λύγισε όταν βρέθηκε να χάνει.

Αποκτήθηκε ο Γάλλος αριστερός μπακ Νταμιέν Τιξιέ (πέρυσι στη Χάβρη) αλλά δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής. Τραυματίες ο αμυντικός Γκάιγκερ (17/0 πέρυσι), ο μεσοαμυντικός Μπα (24/0 πέρυσι), και από πέρυσι ο καλός μεσοεπιθετικός Ρόσι (13/5 πέρυσι). Μόνο ο Μπα έχει λίγες πιθανότητες συμμετοχής.

«Σεβόμαστε τη Ζυρίχη, αλλά μέχρι εκεί. Δεν πρόκειται να τη δούμε διαφορετικά από κάποια άλλη ομάδα. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και συγκέντρωση στην τελική προσπάθεια. Με τη Μπελιντσόνα δημιουργήσαμε 27 επικίνδυνες καταστάσεις με τις έντεκα να φτάνουν κοντά στο γκολ. Τελικά πετύχαμε μόλις ένα» δήλωσε ο προπονητής της.

ΖΥΡΙΧΗ:
Οι πολλές αμυντικές της απουσίες έπαιξαν τελικά σημαντικό ρόλο στην απόδοσή της με τη Γ. Μπόις. Τις πλήρωσε ειδικά στο ξεκίνημα και βρέθηκε να χάνει με 2-0. Με τύχη αλλά και το χαρακτήρα της ισοφάρισε, ενώ άγγιξε το 3-2 με τον Ασλί που έχασε τετ α τετ. Λίγο αργότερο, ήρθε το 2-3 και αντέμειψε την ομάδα που έδειξε περισσότερα πράγματα.

Προλαβαίνει ο νεοαποκτηθείς (Σάλτσμπουργκ) μεσοεπιθετικός Βονλάντεν. Τραυματίες ο τερματοφύλακας Λεόνι (34), οι αμυντικοί Στάχελ (27/1 πέρυσι), Στούκι (13/0), Μπαρμέτλερ (27/0), ο μεσοαμυντικός Έγκερτερ (34/5) και ο μεσοεπιθετικός Μαργκερά (13/2). Στο Γκολντ Καπ απουσιάζει ο επιθετικός Αλφόνς (30/13). Παραμένει εκτός ο Τυνήσιος μεσοεπιθετικός Σικαουί. Απ’ όλους αυτούς, ο Λεόνι και ο Μαργκερά έχουν λίγες πιθανότητες συμμετοχής. Οι επιθετικοί Μεχμέντι και Σονμπάχλερ απουσιάζουν με την ομάδα των Νέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: