12 Ιουλίου 2009

Στοίχημα Αργεντινή: Για την ανατροπή η Χιμνάσια Λ.Π.

ΧΙΜΝΑΣΙΑ ΛΑ ΠΛΑΤΑ - ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΡΑΦΑΕΛΑ

*** TI ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ Α’ ΜΑΤΣ (Ατλέτικο Ραφαέλα – Χιμνάσια Λα Πλάτα 3-0): Από αμφίβολος λόγω τραυματισμού πριν το παιχνίδι ο Βισκόντι έγινε ο ήρωας της Ραφαέλα, καθώς με το χατ τρικ που σημείωσε έδωσε στην ομάδα του σούπερ προβάδισμα. Τέλειο παιχνίδι από τους γηπεδούχους που σκόραραν μία φορά στο α’ μέρος (15’) και δύο στο β’ (63’, 68’), μόνο μετά το δεύτερο γκολ έπαιξε λίγο μπάλα η νευρική Χιμνάσια που τελείωσε το ματς με δέκα παίκτες.

ΧΙΜΝΑΣΙΑ ΛΑ ΠΛΑΤΑ (Α’): Μπορεί να κατέλαβε την 7η θέση στο πρωτάθλημα της Κλαουσούρα, ωστόσο παλιές… αμαρτίες την οδήγησαν στα μπαράζ παραμονής, τα οποία και εξασφάλισε μόλις την τελευταία αγωνιστική, επικρατώντας της αδιάφορης Χουχούι. Πάντως τις τελευταίες εβδομάδες οι γηπεδούχοι επέδειξαν πολύ σοβαρό πρόσωπο με θετικότατα αποτελέσματα και παλεύουν κόντρα στη Ραφαέλα (στο εκτός έδρας παιχνίδι τη συνόδευσαν 3.500 οπαδοί τους) να αποφύγουν τον πέμπτο υποβιβασμό της ιστορίας τους από τη μεγάλη κατηγορία. Τελευταία φορά που το έπαθαν ήταν το 1979.

Μετά την πολύ κακή της εμφάνιση στο πρώτο παιχνίδι η «lobo» αναζητεί πλέον ένα μικρό θαύμα, με τον Λεονάρντο Μαντελόν να δουλεύει ακατάπαυστα στο διάστημα που μεσολάβησε στην ψυχολογική προετοιμασία των παικτών του για την ανατροπή. Ο τεχνικός των γηπεδούχων σκέφτεται να αφαιρέσει έναν παίκτη από την άμυνα (Καρντόσο), για να βάλει έναν ακόμη (Αουέδ) στη μεσαία γραμμή και να πιέσει από το πρώτο λεπτό. «Η θέση της Χιμνάσια είναι στην 1η κατηγορία. Παίζουμε στην έδρα μας και με τη βοήθεια του κοινού μας (σ.σ. η ατμόσφαιρα θα είναι όντως "καυτή" απόψε, ειδικά αφού το ματς δεν άλλαξε έδρα, όπως ζήτησε αρχική η αστυνομία) θα προσπαθήσουμε να κάνουμε την ανατροπή», δήλωσε ο αρχηγός Σέσα.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (3-5-2): Σέσα – Ορμένιο, Μαλντονάδο, Αγουέρο – Μεσέρα, Ρινάουδο, Εστ. Γκονζάλες, Ρομέρο, Αουέδ – Κουέβας, Αλόνσο.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΡΑΦΑΕΛΑ (Β’): Λίγο έλειψε στο τέλος να την πατήσει η ομάδα του Μαρσέλο Φουέντες αναφορικά με τη συμμετοχή της στα μπαράζ ανόδου, καθώς τρεις ομάδες διεκδικούσαν τις δύο θέσεις, ωστόσο στο φινάλε με τη νίκη της επί της Ιντεπεντιέντε «καθάρισε». Ετσι, διεκδικεί πλέον με πολύ μεγάλες αξιώσεις την άνοδο της στη μεγάλη κατηγορία για πρώτη φορά ύστερα από την περίοδο 2002-03 όταν και προβιβάστηκε για να «πέσει» ένα χρόνο αργότερα.

Μεγάλη αισιοδοξία επικρατεί στις τάξεις της «crema» (που έχει στην ιστορία της τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια επί της Χιμνάσια, σκοράροντας τουλάχιστον τρία γκολ κάθε φορά, ενώ ποτέ ομάδα σε μπαράζ ανόδου δεν είχε προβάδισμα τριών γκολ άλλη φορά) πως ο στόχος θα επιτευχθεί, αρκεί να υπάρξει προσοχή και αυτοσυγκέντρωση. Νοκ άουτ έχει τεθεί ο Ζ. Φερνάντες που τραυματίστηκε στο ματς της Πέμπτης. «Είμαστε στον 7ο έβδομο ουρανό, σκοπός μας ήταν να νικήσουμε με ένα γκολ διαφορά, αλλά ήρθαν τρία. Το αποψινό ματς θα είναι διαφορετικό και θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για να μην πάθουμε καμιά συντριβή», σχολίασε ο Βισκόντι.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (3-4-1-2): Καπογκρόσο – Μένγκι, Σρμπουν, Φοντανίνι – Χιλ, Σεράνο, Κάσερες, Κραβέρο – Χουάρες – Βισκόντι, Λόπες.

ΡΟΖΑΡΙΟ ΣΕΝΤΡΑΛ – ΜΠΕΛΓΡΑΝΟ

*** TI ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ Α’ ΜΑΤΣ (Μπελγράνο – Ροζάριο Σεντράλ 0-1): Το πολύ όμορφο γκολ του Μέντες στο 48’ έκανε τη διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες, αν και η Μπελγράνο άξιζε τουλάχιστον την ισοπαλία, καθώς έχασε αρκετές ευκαιρίες για γκολ, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο (πιο ισορροπημένη η επανάληψη), κι ενώ αγωνιζόταν με δέκα παίκτες από το 78’.

ΡΟΖΑΡΙΟ ΣΕΝΤΡΑΛ (Α’): Στη μέση της βαθμολογίας της Κλαουσούρα βρήκε το φινάλε της χρονιάς τους γηπεδούχους που κατάφεραν να εξασφαλίσουν την παρουσία τους στα μπαράζ παραμονής την προτελευταία αγωνιστική. Ετσι, έστω κι αν πέρασαν δύσκολες στιγμές την Τετάρτη είναι πλέον κοντά στην παραμονή τους στην κατηγορία μετά τη νίκη τους. Την ίδια αρχική ενδεκάδα εκείνου του ματς θα παρατάξει ο Μιγκέλ Ανχελ Ρούσο, ο οποίος δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα.
Κι αυτό γιατί ο μεσοεπιθετικός Εσκομπάρ αποθεραπεύτηκε εγκαίρως από τον τραυματισμό του στο πρώτο παιχνίδι και θα είναι βασικός, ενώ ετοιμοπόλεμος είναι και ο γνωστός μας Εκι Γκονζάλες που θα είναι στον πάγκο. Με κλειστές πόρτες έγιναν οι προπονήσεις της Ροζάριο ως χθες, καθώς ο Ρούσο δεν θέλει οι παίκτες του να χάσουν τη συγκέντρωσή τους, τονίζοντάς τους διαρκώς πως η υπόθεση παραμονή δεν έχει τελειώσει.
«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να κάνουμε κάτι ανάλογο με την Τετάρτη ή κάτι καλύτερο. Παίζουμε δύο τελικούς. Ο κόσμος είναι ήρεμος γιατί η ισοπαλία μας αρκεί, ωστόσο εγώ δεν είμαι γιατί μένουν άλλα 90 λεπτά», δήλωσε ο τεχνικός των «κανάγιας». Εξαντλήθηκαν τα 17.000 εισιτήρια που βγήκαν στην κυκλοφορία κι έτσι ο κόσμος θα κατακλείσει απόψε το «Χιχάντε ντε Αρογιότο».

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Μπρόουν – Αλβαρες, Βαλεντίνι, Μπραγκιέρι, Λίμα – Μέντες, Εσκομπάρ, Φαμπιανέσι, Κίλι Γκονζάλες – Φραντσόια, Σελάγια.

ΜΠΕΛΓΡΑΝΟ (Β’): Παρά την ήττα της την τελευταία αγωνιστική στη Β’ κατηγορία η ομάδα από την Κόρδοβα κατάφερε να πάρει την 4η θέση στη βαθμολογία και να πάει στα μπαράζ, όπου είναι έμπειρη από τη διαδικασία. Κι αυτό γιατί το 2000 και το 2001 κατάφερε να παραμείνει στην κατηγορία, το 2006 δεν κατάφερε να ανέβει, όπως και το 2008.
Κάτι που είναι δύσκολο και τώρα, αφού πρέπει να επικρατήσει με δύο γκολ εκτός έδρας της Ροζάριο. Τιμωρημένος είναι ο βασικός αμυντικός Μπέρσα, ο οποίος θα αντικατασταθεί από τον νεαρό Μπάριος ή από τον Καρδένας. Παράλληλα, ο Ομάρ Λαμπρούνα θα ανακατέψει λίγο περισσότερο την τράπουλα, καθώς φέρνει τον Παουτάσο στα μπακ και βάζει τον Λουξ στα χαφ στη θέση του Βάσκες. Οι «πιράτας» στο δύσκολο έργο τους θα έχουν τη συμπαράσταση 2.500 οπαδών τους.
ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-4-2): Ολάβε – Παουτάσο, Λόγιο, Μπάριος (Καρδένας), Τουρούς – Μανσανέλι, Λουξ, Μαϊδάνα, Μαλντονάδο – Τσαβαρία, Μπούστος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: