12 Ιουλίου 2009

Στοίχημα Β' Σουηδίας: Χωρίς τον πρώτο σκόρερ της η Γιόνσεπινγκ


ΑΣΙΡΙΣΚΑ – ΓΙΟΝΣΕΠΙΝΓΚ

ΑΣΙΡΙΣΚΑ:
Νέα καλή εμφάνιση για την ομάδα του Γιόχανσον, η οποία μετά από καιρό επανέρχεται στις θέσεις που οδηγούν στην πρώτη κατηγορία. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Τιάγκο Περέιρα, που πέτυχε χατ τρικ στο δεύτερο ημίχρονο και οδήγησε την ομάδα στη νίκη επί της Λαντσκρόνα. Η Ασιρίσκα είχε ισοφαριστεί προσωρινά στο 60’ αλλά ο Βραζιλιάνος έδειξε πως είναι σε μεγάλη φόρμα, αφού έχει πετύχει 5 γκολ σε 2 παιχνίδια. Σκαρφάλωσε στην 3η θέση η ομάδα, που έχει και παιχνίδι λιγότερο, με τη Βάσμπι στις 16 του μήνα. Αν κερδίσει και εκείνο, τότε ανεβαίνει δεύτερη.

«Ξύπνησε η Ωραία Κοιμωμένη», λένε στα άρθρα τους οι οπαδοί της Ασιρίσκα, αναφερόμενοι στον Τιάγκο. Ο Βραζιλιάνος στα πρώτα πέντε του παιχνίδια με την ομάδα δεν είχε κάνει απολύτως τίποτα, έπειτα τραυματίστηκε και στην επανεμφάνισή του πέτυχε δύο γκολ, για να έρθει το χατ τρικ της περασμένης εβδομάδας.

Ντεμπούτο αναμένεται να κάνει ο φορ Φουρούσεθ, δεν υπάρχουν προβλήματα στην αποστολή και η ομάδα θα παραταχθεί πλήρης.

ΓΙΟΝΣΕΠΙΝΓΚ: Ούτε τώρα ήρθε η νίκη για τη Γιόνσεπινγκ, που περνάει κρίση και απομακρύνεται από τις πρώτες θέσεις. Αγωνίστηκε με παίχτη παραπάνω από το 21’ αλλά δέχτηκε πρώτη γκολ, στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου. Ισοφάρισε σχεδόν αμέσως αλλά η κόκκινη που δέχθηκε ο Σάντος επανέφερε τις ισορροπίες και τελικά η Νόρκεπινγκ πήρε τη νίκη με τέρμα στο 65’.

«Πρέπει να συνέλθουμε», είπε εκνευρισμένος ο Νορντίν, που έκοψε το ρεπό της εβδομάδας. Για το σημερινό παιχνίδι, δήλωσε: «Εχουμε προετοιμαστεί καλά, όπως κάνουμε και σε όλα τα παιχνίδια μας. Η Ασιρίσκα είναι καλή ομάδα και το παιχνίδι θα είναι δύσκολο. Σε πολλά παιχνίδια παίζουμε καλά και δεν παίρνουμε βαθμούς. Ελπίζω αυτό να αλλάξει σήμερα».

Τιμωρημένος ο πρώτος σκόρερ Σάντος (13/7), που είναι και η μοναδική απουσία γι’ αυτό το παιχνίδι, αφού η αποστολή κατά τ’ άλλα είναι πλήρης.

ΒΑΣΑΛΟΥΝΤ – ΤΡΟΛΧΑΤΑΝ


ΒΑΣΑΛΟΥΝΤ:
Ακόμα μια συντριβή, αυτήν τη φορά από την Ατβίνταμπεργκ με 5-0 και πλέον η Βάσαλουντ βρίσκεται στις θέσεις του υποβιβασμού. Αγωνίστηκε με 10 παίκτες από το 28’ και κράτησε στο πρώτο μέρος την Ατβίνταμπεργκ μακριά από τα καρέ της, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο κατέρρευσε, μόλις δέχθηκε το πρώτο γκολ. «Παίξαμε για πολλή ώρα με παίκτη λιγότερο και τα πήγαμε καλά. Το τελικό σκορ είναι πλασματικό και δεν έχω ουσιαστικό παράπονο από τους παίκτες», δήλωσε ο Λένελ.

Αλλαγές προανήγγειλε πως θα γίνουν ο βοηθός προπονητή, Περ Ακε Σβάρντ: «Είμαστε σε δύσκολη θέση και θα δοθούν ευκαιρίες και σε άλλους παίκτες να δείξουν πως αξίζουν να παίζουν στην ομάδα».

Τιμωρημένος είναι ο μπακ Σενατόρε (11/0), ενώ συμπλήρωσαν κάρτες και θα απουσιάσουν ο μέσος Δημητριάδης (13/0) και ο φορ Γιάσαρ (11/0).

ΤΡΟΛΧΑΤΑΝ:
Απλά καταιγιστική, διέλυσε τη Σίριους με 5-2 και πέτυχε τη δεύτερη σερί νίκη της. Δεν αιφνιδιάστηκε από το γρήγορο γκολ που δέχθηκε στο 9’ και στο ημίχρονο το σκορ ήταν ήδη 3-1 υπέρ της. Στο δεύτερο μέρος ήταν πολύ καλύτερη και το τελικό σκορ τα λέει όλα. Δικαιώνεται ο Μάτσον για την πίστη που είχε στους παίκτες του, αφού η Τρολχάταν βγήκε επιτέλους από τη ζώνη του υποβιβασμού.

«Τώρα που έχουμε πλέον πλήρη αποστολή, έχω και περισσότερες επιλογές για την ομάδα. Σας είχα πει να μη μας ξεγράψετε, δεν θα τα παρατήσουμε τόσο εύκολα», δήλωσε ο τεχνικός.

Δεν υπάρχουν προβλήματα και η αποστολή είναι πλήρης. Ντεμπούτο θα κάνει σήμερα ο δανεικός φορ από την Γκέτεμποργκ, Ετέους. Στον πάγκο θα κάτσει ο έτερος νεοαποκτηθέντας, επιθετικός Μικάελσον, που αποκτήθηκε από τις ρεζέρβες της Αστον Βίλλα.

ΚΒΙΝΤΙΝΓΚ – ΒΑΣΜΠΙ


ΚΒΙΝΤΙΝΓΚ:
Σαν να έχει κλείσει ο διακόπτης δείχνει η Κβίντινγκ, που υποχρεώθηκε σε νέα ήττα από τη Συριάνσκα με 3-1. Μέχρι το 60’ το σκορ ήταν 1-1 και η Κβίντινγκ πατούσε γερά στο γήπεδο, αλλά η αποβολή ενός παίκτη της έγειρε την πλάστιγγα του αγώνα υπέρ των γηπεδούχων και μοιραία ήρθε το τελικό σκορ.

«Δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει. Είμαστε η ίδια ομάδα, με τους ίδιους παίκτες και ακολουθούμε το ίδιο σύστημα. Τέτοια πτώση στην απόδοση δεν είναι φυσιολογική. Το συζητήσαμε με τους παίκτες και πιστεύω πως ο αγώνας με τη Βάσμπι θα είναι μια καινούργια αρχή», είπε στη συνέντευξη Τύπου ο Βερόνα.

Εκτός αποστολής λόγω τιμωρίας έμεινε ο μπακ Κονβέα (5/1), που πάντως είναι στην πόρτα της εξόδου και λογικά καταλήγει στη Ρόζενμποργκ. Επιστρέφει ο μέσος Γουικλάντερ (12/0), δεν υπάρχουν άλλα προβλήματα.

ΒΑΣΜΠΙ:
Μέχρι το 76’ ήταν πίσω με 2-0 στο ματς με την Ανγκελχολμς και όλα έδειχναν πως θα γνώριζε ακόμα μια ήττα. Με μια εντυπωσιακή, όσο και ύποπτη, ανατροπή, κατάφερε να πετύχει τρία γκολ στα τελευταία 10 λεπτά και να κάνει το 3-2. Ηταν η πρώτη νίκη μετά από 3 παιχνίδια και ξεκόλλησε από την τελευταία θέση.

«Τα πράγματα είναι δύσκολα αλλά θα παλέψουμε ως το τέλος», δήλωσε ο Λάγκερλοφ. «Το παιχνίδι κόντρα στην Ανγκελχολμς ανήκει στην ιστορία. Θα ακολουθήσουμε το σχέδιό μας και στο ματς με την Κβίντινγκ, το οποίο είναι πως πάντα πηγαίνουμε για τη νίκη».

Επιστρέφει από τιμωρία ο μέσος Λούντμπεργκ (3/0) ενώ θα απουσιάσει ο μέσος Ελβις (12/4), που συμπλήρωσε κάρτες. Τη θέση του θα πάρει ο Βόσνιος Κάτοβιτς, ο οποίος επέστρεψε από το δανεισμό του στη Σιριάνσκα (4 συμ. 0 γκολ).

ΣΟΥΝΤΣΒΑΛ – ΛΑΝΤΣΚΡΟΝΑ

*** Τελείωσε η προσθήκη τεχνητού γρασιδιού στο γήπεδο της Σούντσβαλ και σήμερα θα γίνει το πρώτο παιχνίδι υπό αυτές τις συνθήκες.

ΣΟΥΝΤΣΒΑΛ:
Παίζοντας κατά διαστήματα πολύ καλό ποδόσφαιρο, ήρθε ισόπαλη εκτός έδρας, 2-2, με τη Λιουνγκσκίλε. Μοναδικό μελανό σημείο το διάστημα 60’-75’, όπου και δέχτηκε δύο τέρματα. Κατάφερε να ισοφαρίσει στο 87’ με πέναλτι και θα μπορούσε στις καθυστερήσεις να πάρει τη νίκη, την οποία δικαιούνταν.

«Δεν πρέπει να χάνουμε τέτοια παιχνίδια, στα οποία είμαστε καλύτεροι. Ας ελπίσουμε να πάρουμε αυτούς τους τρεις βαθμούς από αλλού», είπε ο προπονητής. Οσον αφορά το τεχνητό γρασίδι του γηπέδου, συμπλήρωσε: «Ο νέος τάπητας είναι όμορφος. Θα προσφέρει μια πιο φυσική αναπήδηση στην μπάλα σε σχέση με τον παλιό. Η Λαντσκρόνα είναι επικίνδυνη ομάδα και έχω ήδη προειδοποιήσει τους παίκτες μου».

Επιστρέφει από τιμωρία ο φορ Σίγκουρτσον (12/4) και πλέον η αποστολή είναι πλήρης. Αποκτήθηκε ο πρώην αριστερός μέσος της Βάσμπι, Ζαν και ο Νορβηγός αμυντικός της Λιν, Μπρινκ (2/0 φέτος), οι οποίοι αναμένεται να ξεκινήσουν.

ΛΑΝΤΣΚΡΟΝΑ:
Εχασε ξανά εντός έδρας, αυτήν τη φορά από την Ασιρίσκα και έδειξε πως έχει πρόβλημα. Της ταιριάζει περισσότερο το σύστημα με τις αντεπιθέσεις που παίζει εκτός, όπου και έχει πετύχει τις περισσότερες νίκες της. Στα τελευταία έξι έχει τέσσερις εντός έδρας ήττες και δύο εκτός έδρας νίκες!

Δεν πίστευε στα μάτια του ο Λίντεροθ με την εμφάνιση των παικτών του και τα έβαλε με τον Μόλντερ, που είχε αναλάβει τον Τιάγκο. Για τον τεχνητό χλοοτάπητα του γηπέδου, δήλωσε: «Κάναμε ήδη δύο προπονήσεις στο γήπεδο και δεν νομίζω να αντιμετωπίσουμε πρόβλημα. Το πρόβλημα θα είναι αν παίξουμε όπως και στο προηγούμενο παιχνίδι».

Αμφίβολος είναι ο Βραζιλιάνος φορ Φρανκά (9/1) που χτύπησε στην προπόνηση. Μακροχρόνια εκτός είναι ο Βόσνιος φορ Γιέλεζακ (0/0) και ο επίσης φορ Γκένμπεργκ (0/0), αν και ο τελευταίος έχει μπει σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: