18 Ιουλίου 2009

Τεν Κάτε :"Τίποτα δεν πήγε καλά με την Χόνφεχάιμ..."

Ο Χένκ Τεν Κάτε δεν ήταν ικανοποιημένος από την απόδοση στο φιλικό με την Χόφενχαϊμ. "Τίποτα δεν πήγε καλά", σχολίασε ο ολλανδός τεχνικός, που απέδωσε την ήττα με 0-1 στην κούραση από τις σκληρές προπονήσεις. Σχολίασε ακόμη πως η απουσία του Καραγκούνη ήταν σημαντική για την ομάδα του, ενώ έπλεξε το εγκώμιο του Σιμάο, τονίζοντας πως χωρίς αυτόν ο Παναθηναϊκός είναι άλλη ομάδα.



Στην αρχική του τοποθέτηση ο Τεν Κάτε τόνισε: "Δεν ήταν καλό παιχνίδι. Είδατε πολλούς παίκτες κουρασμένους. Λέτο, Κατσουράνη. Αλλοι όχι τόσο καλοί πρώτη φορά αυτό το σύστημα. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά. Δεν ανησυχώ. Αντίπαλοί μας ήταν μια πολύ καλή ομάδα".

Στη συνέχεια ο ολλανδός απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων:

-Δεύτερη φορά που παίζετε 4-3-3. Θα συνεχίσετε με αυτό το σύστημα χωρίς επιτελικό μέσο;

"Δεν σκοπεύω να παίξω αυτό το σύστημα. το 4-3-3".

-Τι δεν πήγε καλά;

"Oλα δεν πήγαν καλά. Ειδικά στον τομέα της φυσικής κατάστασης ήταν πολύ πιο μπροστά. Προπονούμαστε σκληρά. Αυτοί μπορούν να παίξουν καλό ποδόσφαιρο".

-Σε δέκα μέρες θα είστε έτοιμοι;

"Πρέπει να είμαστε έτοιμοι με Σπάρτα. Μετράνε αυτά τα ματς και πρέπει να νικήσουμε και να περάσουμε στην επόμενη φάση".

-Ποια είναι η γνώμη σας για τη Σπάρτα;

"Είναι μια ομάδα που παίζει ποδόσφαιρο. Δυνατό ποδόσφαιρο. Ισως να έχει αλλάξει από πέρσι. Μπορεί να έχει νέους παίκτες. Πρέπει να τους δούμε θα τους τσεκάρουμε θα πάρουμε dvd θα δούμε παιχνίδια τους. Θα είμαστε προετοιμασμένοι. Είναι καλύτερο πάντα να παίζεις έξω και να έχεις το κρίσιμο στην έδρα με τον κόσμο σου. Είναι καλό αυτό. Σημαντικό να έχεις τον κόσμο δίπλα σου".

-Στο σημερινό ματς δεν πήραν πάσες ο Λέτο και ο Σισέ. Γι’ αυτό δεν ήταν καλοί;

"Είναι η πρώτη φορά που έπαιξαν Λέτο-Σισέ βασικοί. Τα πράγματα δεν δούλεψαν όπως θα έπρεπε. Πρέπει να δουλέψουμε κάποια πράγματα. Αν θες κάποια πράγματα να τα δουλέψεις καλύτερα πρέπει να έχεις πιο αδύναμους αντιπάλους. Με μικρή ομάδα μπορείς να δουλέψεις κάποια πράγματα, αυτοί είναι μεγάλη ομάδα. Είναι δυνατοί με πολύ κίνηση. Μια ομάδα που παίζει μαζί για περισσότερο από ένα χρόνο".

-Με τη χρησιμοποίηση του Μάτος στα χαφ έδειξε η ομάδα να μην μπορεί να βγει μπροστά…

"Οταν παίζεις με αυτό τον τρόπο είναι καλύτερα να έχεις έναν μέσο να έχει επαφή με τον επιθετικό. Εναν μέσο σαν τον Καραγκούνη που κρατάει την μπάλα και να κάνει 4-5 πάσες στον Σισέ και στον Λέτο. Δεν τον είχαμε".

-Παίξατε με βαθιές μπαλιές από την άμυνα…

"Ναι, επειδή πίεσαν ψηλά και ήμασταν αναγκασμένοι γι` αυτό και εξ’ αιτίας του επιπέδου φυσικής κατάστασης. Δεν είχαμε συνεχή κίνηση σε αντίθεση με τον αντίπαλο. Δεν ήταν δυνατό να είμαστε απόλυτα έτοιμοι. Ξέρουμε που βρισκόμαστε κι ότι πολύ δουλειά να κάνουμε".

-Είδαμε για πρώτη φορά και τον Μπιέρσμιρ…

"Απλά ήθελα να του δώσω ένα ματς. Τον Μπιάρσμιρ θέλω να τον δω. Δεν έκανε κάτι εντυπωσιακό και δεν έκανε κάτι άσχημο. Δεν μπορούμε να τον κρίνουμε. Τον μόνο που μπορούμε να κρίνουμε είναι ο Σιμάο".

-Τι εννοείτε;

"Την ομάδα με τον Σιμάο και την ομάδα χωρίς τον Σιμάο".

Από τη μεριά του ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης είπε: "Σίγουρα δεν είμαστε στο επιθυμητό επίπεδο. Στο πρώτο εικοσάλεπτο ήμασταν αρκετά καλοί, όμως στο δεύτερο εικοσάλεπτο έπεσε η απόδοσή μας. Στο δεύτερο ημίχρονο κατά διαστήματα ανεβάσαμε στροφές. Παρουσιάσαμε σκαμπανεβάσματα και δεν νομίζω ότι είμαστε ακόμα έτοιμοι για τις επίσημες υποχρεώσεις. Την κατάλληλη στιγμή η ομάδα θα είναι έτοιμη και θα είμαστε μια χαρά. Είναι φυσιολογικό αυτό που συμβαίνει γιατί είμαστε στην προετοιμασία. Για αυτό το λόγο άλλωστε γίνεται και η προετοιμασία. Τα παιχνίδια με τη Σπάρτα θα είναι διαφορετικά γιατί έχει περάσει ένας ολόκληρος χρόνος. Είναι μια αρκετά καλή ομάδα, θέλει προσοχή για να περάσουμε στην επόμενη φάση. Είμαστε καλύτερη ομάδα".


Δεν υπάρχουν σχόλια: