18 Ιουλίου 2009

Στοίχημα Α' Σουηδίας:ΚΑΛΜΑΡ – ΜΠΡΟΜΑΠΟΪΚΑΡΝΑ


ΚΑΛΜΑΡ: Πιστοποίησε για άλλη μια φορά πως βρίσκεται σε μεγάλη φόρμα και έχει βρει τον περσινό της εαυτό. Με ηγέτη και πάλι τον Ράσμους Ελμ, διέλυσε με 6-1 την Τζουργκάρντεν, πέτυχε την τρίτη σερί νίκη της και πλησίασε τις θέσεις της Ευρώπης. Την Τετάρτη πάντως στο πρώτο της παιχνίδι για το Τσάμπιονς Λιγκ απογοήτευσε, αφού έχασε με 2-0 από την Ντεμπρέτσεν στην Ουγγαρία και το έργο της για πρόκριση έγινε δύσκολο. Θα μπορούσε να είχε σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο αλλά ο Μέντες και ο Ελμ σπατάλησαν τις καλές ευκαιρίες που είχαν. Στο δεύτερο μέρος οι παίκτες φάνηκαν επηρεασμένοι από τη ζέστη (31 βαθμοί) που επικρατούσε στο γήπεδο και έδωσαν χώρο στους Ούγγρους, οι οποίοι το εκμεταλλεύτηκαν και πέτυχαν δύο τέρματα. Στο τέλος η Κάλμαρ έχασε μεγάλη ευκαιρία να μπει ξανά στο παιχνίδι.

«Η Μπρομαποϊκάρνα είναι μια καλά οργανωμένη ομάδα που παίζει σωστά με αντεπιθέσεις. Πρέπει να το προσέξουμε αυτό. Ελπίζω να συνεχίσουμε να δημιουργούμε τις ευκαιρίες που κάναμε και στα υπόλοιπα παιχνίδια», είπε ο Μπέργκστραντ. Οσο για το παιχνίδι με την Ντεμπρέτσεν για το Τσάμπιονς Λιγκ και το γεγονός πως η κλήρωση για την επόμενη φάση είναι βατή (Βίσλα Κρακοβίας ή Λεβάντια Ταλίν), ο προπονητής των πρωταθλητών δήλωσε: «Εχουμε ένα κρίσιμο παιχνίδι το Σάββατο για το πρωτάθλημα. Δεν μπορώ να μιλάω για παιχνίδια που είναι στο μέλλον». Το σίγουρο είναι πως ο Μπέργκστραντ δεν προτίθεται να ξεκουράσει κανέναν, ενόψει του παιχνιδιού κόντρα στους Ούγγρους.

Τραυματίες οι αμυντικοί Κάρλσον (8/3) και Λίντμπεργκ (11/1), μακροχρόνια εκτός ο μέσος Ισράελσον (0/0) και ο μπακ Εκλουντ (1/0). Ξεπέρασε τον τραυματισμό του ο αναπληρωματικός μέσος Ρόμπλιν (1/0) και είναι στην αποστολή.

ΠΙΘΑΝΗ 11ΑΔΑ (4-5-1): Βάστα – Νούρι, Αλάντερ, Λαντζ, Λάρσον – Σομπραλένσε, Ρίντστρομ, Ρ. Ελμ, Ερικσον, Μέντες – Ν. Ελμ.

ΜΠΡΟΜΑΠΟΪΚΑΡΝΑ:
Βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ στο παιχνίδι με τη Μάλμε και έδειξε αιφνιδιασμένη. Στο 40’ όμως οι φιλοξενούμενοι δέχθηκαν κόκκινη κάρτα και αυτό το εκμεταλλεύτηκε πλήρως. Ισοφάρισε στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου και είχε ευκαιρίες να πάρει τη νίκη. Στο τέλος φάνηκε συμβιβασμένη με την ισοπαλία, που δεν είναι αρνητικό αποτέλεσμα.

«Είμαι ευχαριστημένος από την εμφάνιση. Τώρα μας περιμένουν δύο δύσκολα παιχνίδια με τους πρωταθλητές, από τα οποία περιμένω τουλάχιστον 3 βαθμούς» δήλωσε ο Κιμ Μπέργκστραντ. Ιδια άποψη είχε και ο βοηθός του, Ρότζερ Σάντμπεργκ: «Η Κάλμαρ είναι αναμφισβήτητα μια από τις καλύτερες ομάδες της κατηγορίας. Πάνω απ’ όλα, με έχει εντυπωσιάσει η ικανότητά τους στο ομαδικό παιχνίδι. Α, έχουν και κάποιον Ράσμους Ελμ, αν θυμάμαι καλά»!

Εκτός αποστολής είναι ο αναντικατάστατος αμυντικός Χένρικσον (14/0). Ξεπέρασε τις ενοχλήσεις του ο βασικός μέσος Χάγκλουντ (13/4) και είναι στην αποστολή. Μακροχρόνια εκτός ο μέσος Ερικσον (8/0), ο μπακ Κλάους (0/0), ο μεσοεπιθετικός Κελμέντι (0/0) και ο φορ Κάρλσον (2/0).

Από το Matchmoney.com.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: