26 Ιουλίου 2009

Στοίχημα Δανία: Αναβολή στο ΑΑΛΜΠΟΡΓΚ - ΝΟΡΤΖΕΛΑΝΤ


ΑΑΛΜΠΟΡΓΚ - ΝΟΡΤΖΕΛΑΝΤ

Κατόπιν πρότασης της Ααλμποργκ, το σημερινό παιχνίδι της στο «Φάρουμ» με τη Νόρντζελαντ αναβλήθηκε εξαιτίας της κρίσιμης κατάστασης στην οποία βρίσκεται ο 24χρονος μέσος των «τίγρεων», Ρίχτερ, ο οποίος τη Δευτέρα το απόγευμα χτυπήθηκε από κεραυνό κι έκτοτε βρίσκεται σε τεχνητό κώμα στην εντατική του τοπικού νοσοκομείου.

ΣΙΛΚΕΜΠΟΡΓΚ – ΜΙΝΤΙΛΑΝΤ

*** Τοπική μονομαχία.

*** Προϊστορία: 3-4-11.

ΣΙΛΚΕΜΠΟΡΓΚ: Εχοντας πάρει τον αέρα της Κόγκε από τη διετή τους συνύπαρξη στην 1η κατηγορία (μετρούσε τρεις νίκες και μια ισοπαλία), μπήκε με... αέρα και φουλ επιθετικό σχήμα στην πρεμιέρα της περασμένης εβδομάδας. Επιλογή που αρχικά δεν της βγήκε σε καλό, αφού στην πρώτη αξιόλογη επίσκεψη των γηπεδούχων στα καρέ της βρέθηκε να κυνηγάει στο σκορ. Και παρά την καθολική της υπεροχή από το ημίωρο και μετά, μόλις στο 85’ κατάφερε να βρει το γκολ, με το μεγάλο της μεταγραφικό απόκτημα, τον Γ. Μπεκ, να ανοίγει το λογαριασμό του διαμορφώνοντας το τελικό 1-1.

Αποτέλεσμα που ικανοποίησε εν τέλει τον τεχνικό των νεοφώτιστων Τρόελς Μπεκ, ο οποίος μάλιστα υπεραμύνθηκε της επιλογής του να παρατάξει τόσο επιθετικογενή ενδεκάδα, έστω και αν παραμονές του σημερινού παιχνιδιού διαφοροποίησε κάπως το μοτό του. Χαρακτηριστικά, σκιαγραφώντας την προσέγγιση της ομάδας του ενόψει της φιλοξενίας της συντοπίτισσας Μίντιλαντ, επισήμανε την ανάγκη να μάθουν οι παίκτες του πώς είναι να μην είναι το φαβορί μιας αναμέτρησης. Διαφορετικό προφανώς το status των γηπεδούχων στην 1η κατηγορία, διαφορετικό στη Superligaen. Πόσο μάλλον κόντρα στη σημερινή τους αντίπαλο, την οποία στον 21ο αιώνα έχουν κερδίσει μόλις μία φορά σε 16 συνολικά αναμετρήσεις, ανεξαρτήτου έδρας, σε επίπεδο Superligaen, ενώ σε 18 στην ιστορία στο γήπεδο τους έχουν επικρατήσει μόλις στις 3!

Αγωνιστικά, το δυσάρεστο προέκυψε από το σοβαρό τραυματισμό του πολύπειρου επιθετικού και περυσινού 2ου σκόρερ της ομάδας, του 34χρονου Χ. Τ .Πέτερσεν, ο οποίος χτύπησε στο γόνατο, με την απουσία του να υπολογίζεται σε τουλάχιστον δύο μήνες. Από εκεί και πέρα, σε σχέση με την αποστολή της πρεμιέρας -στη μοναδική διαφοροποίηση- επιστρέφει έχοντας ξεπεράσει τον δικό του τραυματισμό ο μέσος Φλίντα (εντάχθηκε στο ρόστερ από τη Μίντιλαντ, τον περασμένο Ιανουάριο).

Αποστολή: Φάλκενμπεργκ, Λουστού, Τ. Λάρσεν, Ορσνκοβ, Ντεγκν, Λέκιτς, Σ. Α .Πέντερσεν, Γ. Μπεκ, Φλίντα, Μπέλουμ, Τ. Χάνσεν, Σάαγκ, Χολστ, Φ. Χάνσεν, Μ. Σβένσον, Φάρβερ, Τ. Χ .Ράσμουσεν, Χέινζε.

ΜΙΝΤΙΛΑΝΤ: Το μόνο που δεν είχε το παιχνίδι της πρεμιέρας ήταν γκολ! Ξεκίνησε με πολύ καλό ρυθμό, επιθετικό στιλ, εκατέρωθεν ευκαιρίες, ωστόσο δίχτυα δεν σπαρτάρισαν. Κι από τη στιγμή που και η Εσμπιεργκ μετά το 60΄ αρκέστηκε στην προάσπιση των κεκτημένων, αλλά κι οι «λύκοι» εμφανώς κατέβασαν –λόγω αντοχών– στροφές, το 0-0 προέκυψε φυσιολογικά.
Αποτέλεσμα εξαιρετικά σπάνιο για την ομάδα του Τόμας Τόμασμπεργκ, αφού εμφανίστηκε ξανά, εντός έδρας, ύστερα από 39 μήνες, ενώ έκτοτε, στα τελευταία δηλαδή τρία χρόνια, μόλις δύο φορές η Μίντιλαντ δεν είχε καταφέρει να σκοράρει στο «σπίτι» της. Προφανώς λοιπόν, το συγκεκριμένο αποτέλεσμα δεν αποτέλεσε και… ξεκίνημα με το δεξί για τους «λύκους», ο τεχνικός των οποίων δεν έκρυψε την απογοήτευση του, κρατώντας ωστόσο στα θετικά το γεγονός ότι δεν παραβιάστηκε η εστία της ομάδας του (κάτι επίσης σπάνιο για τα επιθετικογενή δεδομένα της).
Παρθενική, κοντινή, έξοδος για τους φιλοξενούμενους σήμερα, με το τοπικό ντέρμπι να συνιστά ακόμη ένα τεστ αναφορικά με τις φετινές δυνατότητές τους. Το ευτύχημα για τον Τόμασμπεργκ -μπορεί να γλίτωσε πέρυσι στο τέλος την απόλυση, αλλά ακόμη δεν είναι σε καμία περίπτωση διασφαλισμένος και το μόνο που δεν θα ήθελε είναι ένα αρνητικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα– είναι ότι ουσιαστικά δεν αντιμετωπίζει κανένα ουσιαστικό αγωνιστικό πρόβλημα.
Τουλάχιστον σε επίπεδο στελέχωσης της αποστολής του, αφού κανονικά συμπεριλήφθηκε σε αυτήν ο βασικότατος επιθετικός και περυσινός 1ος σκόρερ, Φ. Κρίστενσεν, το πρόβλημα του οποίου στο γόνατο παραμένει, ωστόσο δεν φαίνεται να είναι τόσο σοβαρό ώστε να του στερήσει τη συμμετοχή. Από εκεί και πέρα, οι μοναδικές αξιοσημείωτες απουσίες, παρότι φυσικά δεν λογίζονται ως βασικές επιλογές, είναι αυτές του μέσου Λαβάλ και του νεοφερμένου έπειτα από τον περυσινό του δανεισμό στη Βέιλε, επιθετικού Κόλινς.

Αποστολή: Ονίτσκο, Ντ. Ολσεν, Ράσκα, Αφρίγε, Σαλάμι, Ριντ, Λ. Γέσεν, Πόουλσεν, Ουζοτσούκβου, Σίβεμπεκ, Κάλιφ, Φλορέσκου, Αλμπεκ, Ολίσε, Ιπσα, Μπόρινγκ, Ν’Βόρουχ, Τάιγκεσεν, Φ. Κρίστενσεν.

ΕΣΜΠΙΕΡΓΚ – ΜΠΡΟΝΤΜΠΙ

*** Προϊστορία: 10-8-19.

ΕΣΜΠΙΕΡΓΚ: Θετικό το πρόσημο που της άφησε η πρεμιέρα, αφού σε μια παραδοσιακά πολύ δυνατή έδρα, όπως αυτή της Μίντιλαντ, έπαιξε ανοιχτά, δημιούργησε ευκαιρίες για να σκοράρει και όταν μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα προφανώς έκλεισε την άμυνά της για να διαφυλάξει το βαθμό, τον κράτησε με ευκολία. Κάθε λόγο συνεπώς είχε ο Οβε Πέντερσεν να είναι ικανοποιημένος από την εμφάνιση της ομάδας του, συνεχίζοντας μάλιστα στο ίδιο μήκος κύματος με αυτό της προετοιμασίας, επισημαίνοντας ότι η φετινή Εσμπιεργκ είναι σε θέση να κάνει την υπέρβαση στο πρωτάθλημα.

Κι αν μη τι άλλο, το σημερινό της συναπάντημα με την Μπρόντμπι προσφέρει μια ακόμη ευκαιρία για ένα crash test. Σε ένα κατάμεστο γήπεδο (πέρυσι, στο αντίστοιχο παιχνίδι είχε δημιουργηθεί ρεκόρ εισιτηρίων, το οποίο αναμένεται να σπάσει απόψε), και διόλου φιλόξενο, αφού, αν εξαιρέσει κανείς την ανοιξιάτικη επικράτησή της, δεν έχει κερδίσει εκεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ο προσανατολισμός της, σύμφωνα πάντα με τον τεχνικό της, θα είναι δύναμη στη δύναμη της Μπρόντμπι.

Αγωνιστικά, οι γηπεδούχοι –τη Δευτέρα, σε φιλικό στο Βέιλε επικράτησαν ύστερα από καλή εμφάνιση της τοπικής ομάδας με 3-1– αντιμετωπίζουν δύο εκκρεμότητες, αφού ο χρήσιμος επιθετικός Γ. Λάνγκε και ο βασικός στόπερ Ν. Χογκ αντιμετώπισαν το τελευταίο τριήμερο προβλήματα τραυματισμών και παρότι συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή, η συμμετοχή τους στο αρχικό σχήμα θα εξαρτηθεί από τα τεστ ετοιμότητας στα οποία θα υποβληθούν πριν τη σέντρα.

Αποστολή: Βίντε, Χράντεκι, Κ. Χάνσεν, Ραϊνέλ, Γ. Γιόργκενσεν, Θόρβαλντσον, Τ. Γιάνσεν, Νάιμαν, Ουκπάι, Κονμπόι, Κούσι-Ασάρε, Κλάρστρεμ, Μεχλ, Μπιορκ, Λάνγκε, Χογκ, Βέντελμπο, Ρίεκς.

ΜΠΡΟΝΤΜΠΙ: Σίγουρα διαφορετικά την είχαν φανταστεί την παρθενική αγωνιστική εβδομάδα της νέας σεζόν οι «κίτρινοι», αφού κατά τη διάρκειά της έγιναν τα... πάντα! Το ξεκίνημα συνέβη την προπερασμένη Πέμπτη, με την εντός έδρας ήττα από τη Φλόρα Ταλίν για το Europa League. Αποτέλεσμα που ενέτεινε τη φημολογία και τις αντιδράσεις των οπαδών προς το πρόσωπο του Κεντ Νίλσεν, ο οποίος αρχικά έπαιζε την καρέκλα του στο ντέρμπι της πρεμιέρας κόντρα στην Οντένσε. Εκεί, η Μπρόντμπι εμφανίστηκε σαφώς βελτιωμένη, ήταν καλύτερη, είχε τις ευκαιρίες, ωστόσο χρειάστηκε ένα ανύπαρκτο πέναλτι για να πάρει το προβάδισμα στο 40’. Ενα λεπτό όμως αργότερα, πάλι από τη «βούλα», οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν, παίρνοντας μάλιστα κεφάλι στο σκορ στο ξεκίνημα της επανάληψης. Τα... χειρότερα αποφεύχθηκαν με την ισοφάριση στο 66’ και τη μεγάλη προσπάθεια για ένα ακόμη γκολ ως το τέλος.

Εκεί, σταμάτησε το εντός του γηπέδου παρασκήνιο ή για την ακρίβεια πήρε παράταση μέχρι τη ρεβάνς του Ταλίν. Την ίδια στιγμή όμως, στο μεσοδιάστημα, ξεκίνησε ένας αδυσώπητος διοικητικός πόλεμος στο εσωτερικό των φιλοξενούμενων, με προς το παρόν άγνωστες συνέπειες στη λειτουργία της ομάδας. Ολα ξεκίνησαν όταν το πρωί της Δευτέρας, κυκλοφόρησε η φήμη ότι ο βασικός οικονομικός χορηγός της ομάδας, ο Γ. Νίλσεν, ηγούμενος ενός επιχειρηματικού κονσόρτσιουμ υπέβαλλε πρόταση εξαγοράς του πλειοψηφικού μετοχικού πακέτου. Εξέλιξη που μπορεί να διαψεύστηκε, ωστόσο σήμανε συναγερμό στο Δ.Σ. των «κιτρίνων», με τον επί χρόνια πρόεδρο (37 συνολικά) Π. Μπιέρεγκααρντ να βάλλει ανοιχτά τόσο κατά του Νίλσεν όσο και κατά του νεόκοπου –τον τελευταίο χρόνο διορισμένο– διευθυντή, Χάραλντσον.

Ο τελευταίος μάλιστα, θεωρούμενος ως... πιόνι του Νίλσεν, παύτηκε των καθηκόντων του ύστερα από γενική συνέλευση του Δ.Σ. το ίδιο βράδυ, κίνηση που θεωρήθηκε ως αιτία... πολέμου από τον Νίλσεν, ο οποίος το επόμενο κιόλας πρωί πέρασε στην αντεπίθεση αξιώνοντας, εμμέσως πλην σαφώς, την απομάκρυνση του Μπιέρεγκααρντ (είναι κάτι σαν σημαία της Μπρόντμπι και τον τελευταίο χρόνο αποτελεί ουσιαστικά τον ισόβιο πρόεδρο της) και τη ριζική αναδιάρθρωσή της οικονομικής της πολιτικής, δημοσιοποιώντας σχετική πρόταση. Ο Μπιέρεγκααρντ ανταπάντησε, χλευάζοντας την εν λόγω κίνηση, επισημαίνοντας μάλιστα ότι δεν σκοπεύει να αποχωρήσει από τα διοικητικά του συλλόγου.

Κι όλα αυτά παραμονές της ρεβάνς στο Ταλίν, με τον Κεντ Νίλσεν να παίζει για δεύτερη φορά μέσα σε μερικές μέρες το κεφάλι του και η ομάδα σημαντικό μέρος της φετινής, οικονομικής της, βιωσιμότητας. Εύλογα, το ξεκίνημα της στο παιχνίδι ήταν νωθρό, ωστόσο από τη στιγμή που βρήκε δίχτυα στο ημίωρο, λύθηκε, φτάνοντας στο 3-0 ως το τέλος του πρώτου μέρους και στο εμφατικό 4-1 τελικά, που της χάρισε την πρόκριση για τον επόμενο γύρο, όπου και θα αντιμετωπίσει τη Λέγκια (το πρώτο παιχνίδι την ερχόμενη εβδομάδα). Η εν λόγω εξέλιξη ήταν αρκετή για να ρίξει κάπως τους τόνους, τόσο της διοικητικής αντιπαράθεσης όσο και της μουρμούρας κατά του Νίλσεν. Η αλήθεια όμως είναι πως όλη αυτή η διαφαινόμενη από την Πέμπτη και μετά ηρεμία είναι μάλλον επιφανειακή και περιμένει απλώς μια ακόμη αφορμή προκειμένου να διαταραχθεί.

Η σημερινή έξοδος στο παραδοσιακά αφιλόξενο για τους «κίτρινους» Εσμπιεργκ δεν έρχεται προφανώς την καταλληλότερη στιγμή για τους πρωτευουσιάνους, οι οποίοι πέραν όλων των υπολοίπων καλούνται να αντεπεξέλθουν και μερικών ιδιαίτερα σημαντικών προβλημάτων. Πρώτο και καλύτερο αυτό του βασικότατου επιθετικού και περυσινού 1ου σκόρερ, Μ. Ντ. Ράσμουσεν, ο οποίος μπορεί να ακολούθησε την αποστολή στο Ταλίν –κάθισε μάλιστα στον πάγκο–, ωστόσο, από τη στιγμή που η εξέλιξη του παιχνιδιού βοήθησε, δεν επιβαρύνθηκε καθόλου, χωρίς να αγωνιστεί ούτε λεπτό. Προέρχεται από σημαντική αποχή, γι’ αυτό και προτιμήθηκε να μη ρισκαριστεί ενδεχόμενο υποτροπής του τραυματισμού του και να επιστρέψει σταδιακά σε φουλ ρυθμούς, γι’ αυτό και αγωνίστηκε χτες σε παιχνίδι της 2ης ομάδας, με αποτέλεσμα να μην ακολουθήσει την αποστολή για τη σημερινή αναμέτρηση.

Επίσης, εκτός αυτής έμειναν και τα δύο «θύματα» του Ταλίν, ο χρήσιμος μέσος Χολμέν κι ο αναπληρωματικός στόπερ Μπίσκοφ, οι οποίοι επέστρεψαν τραυματίες στην Κοπεγχάγη, πλαισιώνοντας στο απουσιολόγιο τον, επίσης τραυματία το τελευταίο διάστημα, βασικό μέσο Γκίσλασον. Τέλος, κάτι που δεν έχει τόσο μεγάλη σχέση με το σημερινό αγώνα, αλλά σκιαγραφεί τη δυναμική της Μπρόντμπι και αφορά το πιο «καυτό» αυτή τη στιγμή όνομα που υπάρχει εντός των συνόρων και δεν αγωνίζεται στους «μεγάλους», είναι η συμφωνία του Μάρτιν Μπέρνμπουργκ, του επιθετικού της Νόρντζελαντ, ο οποίος σύμφωνα με δημοσιεύματα του εγχώριου Τύπου τα βρήκε με την Μπρόντμπι και τον ερχόμενο Ιανουάριο θα μετακομίσει στην πρωτεύουσα.

Αποστολή: Σ. Αντερσεν, Τέρνες, Ράντρουπ, Σέλμπριγκε, Φρεντέρικσεν, Νίλσον, Φάρνερουντ, Π. Μάντσεν, Γιόνσον, Αγκερ, Τ. Ράσμουσεν, Τζάλοου, Κρον Ντέλι, Μ. Γένσεν, Γ. Κρίστιανσεν, Βας, Κάνστρουπ, Γ.Λάρσεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: