26 Ιουλίου 2009

Στοίχημα Ελβετία: Θα ρεφάρει η Γιουνγκ Μπόις;


ΑΑΡΑΟΥ – Γ. ΜΠΟΪΣ

ΑΑΡΑΟΥ: Για δεύτερο σερί παιχνίδι έδειξε πως φέτος θα στηριχθεί κατά κύριο λόγο στη μεσοαμυντική της ισορροπία, στην πειθαρχία και την οργάνωσή της. Θα μπορούσε να πάρει την ισοπαλία στη Βασιλεία, αλλά τελικά έχασε με 2-1 με γκολ στο 93’ μετά από τραγικό λάθος αμυντικού της. Μέχρι εκείνο το σημείο δεν είχε απειληθεί σχεδόν καθόλου. Αγωνίστηκε και πάλι με γεμάτο κέντρο (πέντε χαφ), αφήνοντας τον νεοαποκτηθέντα Καμερουνέζο Μπενγκόντο (σκόραρε) μόνο στην κορυφή.

Είναι άρρωστος και θα απουσιάσει ο νεοαποκτηθείς βασικός μέσος Πολβερίνο.

«Ο μοναδικός τρόπος για να ελπίζουμε είναι να έχουμε πειθαρχία. Με τα μέσα που διαθέτουμε, δεν έχουμε άλλα περιθώρια» δήλωσε ο τεχνικός της, που δοκιμάζει στις προπονήσεις κάποιους επιθετικούς παίκτες. Είναι ο τομέας που «πονάει» η ομάδα του.

Γ. ΜΠΟΪΣ:
Μετά το μεγάλο διπλό στην πρεμιέρα στη Ζυρίχη, άλλη συνέχεια περιμέναμε. Τελικά όμως κόλλησε με την Γκάλεν και παραχώρησε 1-1. Καλή κατά διαστήματα, αλλά χωρίς σταθερότητα στην απόδοσή της, δεν κατάφερε μετά το 1-0 να καθαρίσει το παιχνίδι. Της ακυρώθηκε πάντως αμφισβητούμενο γκολ στην αρχή της επανάληψης. Στην επανάληψη ισοφαρίστηκε και θα μπορούσε ακόμη και να χάσει. Ο Ιβοριανός επιθετικός Ντουμπιά, που πέρυσι σκόραρε συνεχώς παίζοντας αλλαγή, φέτος ξεκινά βασικός στο 3-4-3 του Πέτκοβιτς και έχει σκοράρει και στα δύο παιχνίδια.

Παραμένουν τραυματίες ο βασικός ακραίος μεσοεπιθετικός Ραϊμόντι και ο νεοαποκτηθείς φορ Ματάρ Κολί. Ο στόπερ Αφόλτερ αγωνίζεται με την Εθνική ομάδα Νέων.

ΛΟΥΚΕΡΝΗ – ΓΚΡΑΣΧΟΠΕΡΣ


*** Τα εντός έδρας παιχνίδια της Λουκέρνης, μέχρι τα εγκαίνια του νέου γηπέδου της, διεξάγονται στο Γκέρσαγκ του γειτονικού Εμερμπρύκε.

*** Από το 2006 και μετά, η Γκρασχόπερς δεν έχει χάσει από τη Λουκέρνη. 8-4-0 ο απολογισμός της.

ΛΟΥΚΕΡΝΗ:
Θετική κρίνεται η εικόνα της στα δύο πρώτα. Ηταν και τα εκτός έδρας (ήθελε λίγο χρόνο μέχρι να ετοιμάσει το προσωρινό της γήπεδο) και στάθηκε αρκετά καλά. Μεσοβδόμαδα έχασε με 3-1 στη Σιόν. Επαιξε κυρίως για το βαθμό. Το 1-0 όμως στο 45’ την ανάγκασε να αλλάξει τα πλάνα της. Δέχθηκε δύο γκολ στην επανάληψη, πριν μειώσει με τον Ρουμάνο Ιάνου που σκόραρε για δεύτερο σερί παιχνίδι. Στο Γκέρσαγκ προπονήθηκε για πρώτη φορά την Παρασκευή.

Παραμένουν εκτός ο επιτελικός Κιουμιέντο και ο επιθετικός Τσούγκα. Λίγες οι πιθανότητες για να ξεκινήσει ο έμπειρος νεοαποκτηθείς μεσοεπιθετικός Γιακίν που απουσιάζει μέχρι στιγμής λόγω τραυματισμού. Ο Φρίνγκερ τόνισε πως μπορεί να βοηθήσει έστω και για λίγο.

Με 4-4-2 ξεκίνησε μεσοβδόμαδα ο Φρίνγκερ και τον Ιάνου παρτενέρ του Πάιβα (εξαιρετικό δεύτερο γύρο) στην επίθεση. Ζβέροτιτς και Φερέιρα –ικανοί και οι δύο- βοηθούν από τα πλάγια.

ΓΚΡΑΣΧΟΠΕΡΣ:
Μετά την ήττα της πρεμιέρας, στην οποία άφησε ερωτηματικά για την ποιότητά της, εμφανίστηκε βελτιωμένη στη δεύτερη εμφάνισή της. Δεν αγχώθηκε από το ότι βρέθηκε να κυνηγά το σκορ με τη Σιόν και τελικά κέρδισε με 3-1. Θα μπορούσε να βρεθεί πάντως να χάνει με 2-1, αφού είχαν δοκάρι οι φιλοξενούμενοι στο 1-1, αλλά δεν το άξιζε καθόλου.

Παραμένουν τραυματίες ο στόπερ Σμίλιανιτς κι ο μπακ Μενέζες (βασικός στην πρεμιέρα). Οι νεαροί Νταπρελά, Λαλομπόνγκο απουσιάζουν στην τελική φάση των Νέων. Ο, νεοαποκτηθείς από το Λουγκάνο, επιθετικός Ρενέλα είναι πάντα εκτός.

Ο Σφόρτσα δεν αναμένεται να αλλάξει ιδιαίτερα τα πλάνα του. Παίζει με ενισχυμένο κέντρο και τους Καμπάνας, Λούλιτς και Αντόνιο, σαν στηρίγματα του Ζάρατε. Ο τεχνικός της Γκρασχόπερς είχε απολυθεί πριν περίπου ένα χρόνο από τη Λουκέρνη μετά από το πολύ κακό της ξεκίνημα.

ΣΙΟΝ – ΒΑΣΙΛΕΙΑ

ΣΙΟΝ:
Με το ίδιο σκορ, 3-1, που έχασε στο πρώτο της παιχνίδι από την Γκρασχόπερς, απάντησε επί της Λουκέρνης. Καλή εμφάνιση, ειδικά από το 45’ και μετά όταν και άνοιξε το σκορ. Στην επανάληψη μπήκε αλλαγή ο Μπενζά και σκόραρε στην πρώτη του εμφάνιση.

Αμφίβολοι ο δεξιός μπακ Πάιτο, ο στόπερ Αλιούι, ο επιτελικός Ομπράντοβιτς και ο νεαρός επιθετικός Αφόνσο (βοήθησε πολύ πέρυσι). Στο Γκόλντεν Καπ απουσιάζει ο τραγικός επιθετικός Σαμπόριο. Στην Αίγυπτο επέστρεψε για να συνεχίσει την καριέρα του ο βετεράνος τερματοφύλακας Ελ Χαντάρι.

Γεμάτο το κέντρο που προτιμά ο Τολό. Ο Γιοντά (αποκτήθηκε από τη Σερβέτ) με τον Κρετενάρ (21/1 πέρυσι) είναι οι πιθανοί ακραίοι, με τον Νταμπό (σκόραρε με τη Λουκέρνη) να είναι φαβορί για την επίθεση.

«Είναι πάντα δύσκολο να κερδίζεις δύο σερί εντός έδρας. Θα περιμένω την τελευταία στιγμή για να πάρω κάποιες αποφάσεις» είπε ο Τολό.

ΒΑΣΙΛΕΙΑ:
Με μέτριες εμφανίσεις, κατάφερε να πάρει κάποια καλά αποτελέσματα και έτσι να διατηρήσει σε αρκετά καλά επίπεδα το ηθικό της. Πέτυχε και τη μεγάλη πρόκριση με τη Σάντα Κολόμα (με μεγάλο διπλό, 4-1 μέσα στην Ανδόρα) και τα χαμόγελα επέστρεψαν πιο γεμάτα από κάθε άλλη φορά.

Παραμένουν εκτός ο Αργεντίνος στόπερ Αμπρααμ, ο μπακ Ζάνι και ο καλός μέσος Τσίπερφιλντ. Εξέτισε την ποινή του ο σημαντικός μέσος Χιούγκελ, εξασφάλισε άδεια συμμετοχής ο νεοαποκτηθείς διεθνής επιθετικός Αλεξάντερ Φράι.

Ο Φινκ έχει πλέον αρκετές επιλογές επιθετικά, αφού τόσο ο Φράι όσο και ο Καρλίτος που επανήρθε την περασμένη εβδομάδα, είναι πολύ αξιόπιστες λύσεις. Στα δύο πρώτα παιχνίδια ξεκίνησε με δίδυμο τον διεθνή Στρέλερ και τον Αργεντίνο Αλμεράρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: