25 Ιουλίου 2009

Αναβολή της πρεμιέρας της Σούπερ Ληγκ

Σχεδόν βέβαιη θα πρέπει να θεωρείται η αναβολή της προγραμμα-τισμένης για τις 22 Αυγούστου, 1η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ, καθώς το συνδρομητικό κανάλι της Nova έστειλε την Παρασκευή έγγραφο στην διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος, τονίζοντας πως είναι διατεθειμένο να μεταθέσει την έναρξη της σεζόν για μία εβδομάδα.


Έτσι δεν αποκλείεται το πρωτάθλημα τελικά να ξεκινήσει το διήμερο 29-30 Αυγούστου, αφού τα αιτήματα των ομάδων δεν βρίσκουν πια λόγο να μην εγκριθούν.

Με αιτιολογία την συμμετοχή τους στα ευρωπαϊκά κύπελλα (κάτι όμως που είναι γνωστό από τις τα τέλη της άνοιξης), ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός κατά πρώτο λόγο, χωρίς να έχουν αντίρρηση και οι υπόλοιπες ομάδες, ζήτησαν να μετατεθεί η 1η αγωνιστική για μία εβδομάδα και να ξεκινήσει στις 29-30 Αυγούστου.

Η ΝΟVA που αρχικά παρουσιάστηκε αρνητική σε τέτοιο ενδεχόμενο, γνωστοποίησε στην Σούπερ Λίγκα πως δεν έχει πλέον πρόβλημα, τονίζοντας επίσης πως δεν θα κάνει χρήση της σχετικής ρήτρας, ύψους 3 εκατ. ευρώ (σε περίπτωση αναβολής), η οποία αποτελούσε και το μεγαλύτερο εμπόδιο στο να ληφθεί η απόφαση της αναβολής.

Η ΕΠΟ, η οποία είναι και η αρμόδια αρχή που θα πάρει την τελική απόφαση, δεν έχει κάνει αρχικά δεκτό το αίτημα αυτό. Δεν αποκλείεται όμως μετά τις εξελίξεις αυτές, να δώσει την συγκατάθεσή της και το πρωτάθλημα τελικά να ξεκινήσει το διήμερο 29-30 Αυγούστου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: