21 Ιουλίου 2009

Οι μετεγγραφές της ημέρας στην Ευρώπη


Παίκτης της Στουτγκάρδης πρέπει να θεωρείται πια ο Χούντελαρ. Ο διεθνής Ολλανδός συμφώνησε με τους Γερμανούς και μετά από έξι μήνες αφήνει τη Ρεάλ Μαδρίτης. Την ίδια στιγμή ο Νούνο Μανίς ανακοινώθηκε επίσημα από την Κολονία.

Στη Στουτγκάρδη ο Χούντελαρ

Παίκτης της Στουτγκάρδης θα πρέπει να θεωρείται ο Κλας Γιαν Χούντελαρ. Η γερμανική ομάδα έψαχνε τον αντικαταστάτη τουΜάριο Γκόμεζ, ο οποίος πήγε στη Μπάγερν Μονάχου, και φαίνεται ότι τον βρήκε στο πρόσωπο του Ολλανδού επιθετικού, δίνοντας στη Ρεάλ Μαδρίτης το ποσό των 23 εκατομμυρίων ευρώ.

Κολονία: Ανανεώθηκε ο Μανίς

Στην Μπουντεσλίγκα και την Κολονία θα συνεχίσει την καριέρα του οΝούνο Μανίς. Ο Πορτογάλος χαφ, που το 2004 στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης με την Πόρτο, έχει ίσως την τελευταία ευκαιρία της καριέρας του να αποδείξει ότι αξίζει ακόμη, αφού από τη στιγμή που άφησε τους "δράκους" και πήγε στη Ρωσία, ακολουθεί πτωτική πορεία. Ο 31χρόνος Μανίς, που στο παρελθόν είχε αγωνιστεί σε Ιντερ και Τσέλσι, αποδεσμεύτηκε τον περασμένο Μάιο από την Ατλέτικο Μαδρίτης, ως συνέπεια του πειθαρχικού παραπτώματος στο οποίο υπέπεσε, μαζί με τον Γιούρκα Σεϊταρίδη. Το συμβόλαιό του με την Κολονία έχει διετή διάρκεια.

Οριστικοποιήθηκε του Λούσιο στην Ίντερ

Παίκτης της Ίντερ και επίσημα είναι ο Λούσιο. Η Ιταλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έλαβε τα απαραίτητα έγγραφα και έτσι η μετακίνηση του αρχηγού της εθνικής Βραζιλίας από την Μπάγερν στους “νερατζούρι” επισημοποιήθηκε. Ο 31χρόνος άσος θα φορά τη φανέλα των «νερατζούρι» για τα επόμενα τρία χρόνια, ενώ το ποσό που απαιτήθηκε για να πάρει την ελευθέρας του από την Μπάγερν Μονάχου άγγιξε τα 5 εκατομμύρια ευρώ.

Επανέρχεται η Σίτι για Τέρι

Αποφασισμένη να τινάξει την μπάνκα στον αέρα είναι η Μάντσεστερ Σίτι στο θέμα της απόκτησης του Τζον Τέρι. Η Τσέλσι απέρριψε πρόταση ύψους 36 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά οι "πολίτες" είναι διατεθειμένοι να επιστρέψουν με 46 εκατιομμύρια! Ο ίδιος ο 29χρόνος αμυντικός δεν έχει τοποθετηθεί δημοσίως, όμως αναμφισβήτητα το δέλεαρ των 300.000 ευρώ τη βδομάδα που του προσφέρει η Σίτι είναι μεγάλο.

Ένας... Πελέ στη Βαγιαδολίδ

Παίκτης της Βαγιαδολίδ θα είναι από την επόμενη σεζόν ο Βίτορ Ούγκο Γκόμες Πάσος, που ευρύτερα είναι γνωστός ως «Πελέ». Ο 21χρονος άσος, που στο παρελθόν έχει φορέσει και τη φανέλα της Ίντερ, θα αγωνιστεί στην Πριμέρα Ντιβιζιόν με τη μορφή δανεισμού από την Πόρτο, στην οποία ανήκουν τα δικαιώματά του. Ωστόσο υπάρχει και οψιόν αγοράς του στο τέλος του κόσμου.

Ανακοινώθηκε από τη Βασιλεία ο Φράι

Στην ομάδα όπου ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα και από την οποία έφυγε με τη σύσταση να…αλλάξει επάγγελμα, επέστρεψε οΑλεξάντερ Φράι. Ο 30χρονος φορ έχει πετύχει 140 γκολ σε 230 αγώνες πρωταθλήματος, ενώ με την εθνική ομάδα έχει αγωνιστεί σε 67 παιχνίδια, βρίσκοντας 39 φορές το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα.

Ντα Κόστα: "Δεν πωλείται ο Άλβες"

Δεν πωλείται ο Μπρούνο Άλβες, όπως τόνισε ο πρόεδρος της Πόρτο,Πίντο ντα Κόστα, στον πορτογαλικό Τύπο. Το τελευταίο διάστημα οι φήμες που θέλουν την Τσέλσι και την Μπαρτσελόνα να κινούνται για την απόκτηση του Πορτογάλου αμυντικού πληθαίνουν, ωστόσο ο πρόεδρος της Πόρτο ανέφερε ότι οι «δράκοι» δεν έχουν δεχθεί κάποια προσφορά για την παραχώρηση του διεθνούς παίκτη.

Διπλή μετεγγραφή για τη Φενέρ

Δύο παίκτες απέκτησε από την Κορίνθιανς η Φενέρμπαχτσε. Ο τουρκικός σύλλογος έφερε στην Κωνσταντινούπολη τον 26χρονο αριστερό μπακ,Αντρέ Σάντος και τον μέσο Κρίστιαν, επίσης 26 χρονών.

Στη Λιλ ο Ζερβίνιο

Μετά από μία πολύ καλή σεζόν στη Λε Μαν, ο Ζερβίνιο αποκτήθηκε από τη Λιλ. Ο 22χρονος επιθετικός, 3 φορές διεθνής με την εθνική Ακτής Ελεφαντοστού, υπέγραψε μέχρι το 2012.

Στη Σπόρτινγκ ο Καϊσέδο

Ο Φελίπε Καϊσέδο είναι πλέον παίκτης της Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Ο επιθετικός από το Εκουαδόρ δεν είχε θέση στη Σίτι των τόσων αστέρων και έτσι θα αναζητήσει την τύχη του στην Πορτογαλία. Ο 21χρονος παίκτης έχει φορέσει ήδη 25 φορές τη φανέλα της εθνικής ομάδας, σημειώνοντας 5 γκολ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: