29 Ιουλίου 2009

Σαλπιγίδης: "Θα προκριθούμε..."

Παρά το αρνητικό αποτέλεσμα και την ήττα με 3-1 από την Σπάρτα στην Πράγα, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης εμφανίστηκε αισιόδοξος για πρόκριση του Παναθηναϊκού. Αναγνώρισε πως ήταν μία κακή βραδιά για τους «πράσινους», προσθέτοντας πως «εάν παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας, εμείς θα πάρουμε την πρόκριση». Ο σκόρερ του «τριφυλλιού» υποστήριξε επίσης πως δεν ήρθε.... η καταστροφή, καθώς η ελληνική ομάδα έχει την ποιότητα να ανατρέψει την κατάσταση.

«Νομίζω δεν ήταν καλή βραδιά για εμάς. Δεν έχει τελειώσει τίποτα όμως. Εχουμε κι άλλο ένα ματς και πιστεύω πως θα πάρουμε την πρόκριση. Δεν ήμασταν καλοί στο α' ημίχρονο, είχαμε ευκαιρίες αλλά δεν είχαμε τύχη. Στο β' μέρος ανεβάσαμε την απόδοσή μας πετύχαμε ένα γκολ αλλά στο τέλος, δεχτήκαμε ακόμα ένα τέρμα από λάθος δικό μας» είπε ο Σαλπιγγίδης.

Και πρόσθεσε:

«Δεν πρέπει να φέρουμε την καταστροφή. Εχουμε ρεβάνς και θα περάσουμε αν παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας. Θα πρέπει να είμαστε πολύ πιο προσεκτικοί στα αμυντικά μας καθήκοντα και αυτό δεν είναι μόνο για την άμυνα αλλά για την νοοτροπία όλων μας. Ολοι μαζί κάνουμε άμυνα.

» Η Σπάρτα είναι κατώτερη από εμάς, είμαστε καλύτεροι, έχουμε την ποιότητα και τους ποδοσφαιριστές για να πετύχουμε δύο γκολ και να πάρουμε την πρόκριση. Στο ΟΑΚΑ θα έχουμε την στήριξη του κόσμου. Εχουμε πει πολλές φορές ότι τον χρειαζόμαστε και τον ευχαριστούμε για την στήριξή τους».

Ζιλμπέρτο: «Είχαμε πολύ κακή βραδιά»

Για κακή βραδιά έκανε λόγο ο Ζιλμπέρτο Σίλβα. Ο Βραζιλιάνος μέσος υποστήριξε πως ο Παναθηναϊκός μπορεί να γυρίσει το ματς και να πάρει την πρόκριση στον επαναληπτικό.

«Είχαμε πολύ κακή βραδιά. Τίποτα δεν πήγε καλά. Πρέπει να αλλάξουμε πολλά πράγματα ενόψει του επαναληπτικού την. Ακόμη πιστεύω ότι είμαστε καλύτερη ομάδα» τόνισε αρχικά ο Ζιλμπέρτο Σίλβα.

Και πρόσθεσε:

«Έχουμε ακόμη ένα παιχνίδι μπροστά στους οπαδούς μας και αυτό είναι σημαντικό. Μπορούν να μας βοηθήσουν και μαζί τους μπορούμε να τα καταφέρουμε. Ασφαλώς και έχουμε πολύ ποιότητα. Χρειάζεται απλώς αυτό να το δείξουμε μέσα στο γήπεδο».

Για να καταλήξει λέγοντας:

«Πρέπει να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να πάρουμε την πρόκριση».

Καντέ: «Είμαστε απογοητευμένοι, αλλά μπορούμε»

Με τη σειρά του, ο Σεντρίκ Καντέ μίλησε για απογοητευτικό αποτέλεσμα, ωστόσο δεν χάνει τις ελπίδες του και τονίζει πως οι «πράσινοι» μπορούν να αντιστρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση.

«Όταν χάνεις 2-0 στο ημίχρονο τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Αν ήταν 0-0 θα ήταν διαφορετικά. Το 2-1 δεν ήταν κακό σκορ, όμως μετά δεχτήκαμε και το τρίτο γκολ και τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα» είπε αρχικά ο αμυντικός από το Μάλι, ενώ για την ρεβάνς πρόσθεσε:

«Είναι αναμφισβήτητα δύσκολο, αλλά είναι στο χέρι μας. Πιστεύω ότι μπορούμε να προκριθούμε. Είμαστε όλοι απογοητευμένοι. Θεωρώ ότι χαρίσαμε το παιχνίδι».

Τέλος, ο Καντέ επισήμανε πως όλη η ομάδα έκανε λάθη και πως δεν ευθύνονται μονάχα οι αμυντικοί, ενώ παραδέχθηκε πως ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε ανέτοιμος για μια τέτοια αναμέτρηση:

«Όλη η ομάδα έκανε λάθη. Το ηθικό μας δεν ήταν καλό για ένα τέτοιο παιχνίδι. Δεν ήμασταν έτοιμοι».



Δεν υπάρχουν σχόλια: