10 Ιουλίου 2009

Στοίχημα Ιρλανδία: Με σημαντικά προβλήματα η Μποέμιαν

ΜΠΡΕΪ – ΣΑΜΡΟΚ

ΜΠΡΕΪ:
Τρίτη συνεχόμενη ήττα υπέστη την προηγούμενη εβδομάδα, από την πρωτοπόρο Μποέμιαν με 3-1. Κακή εμφάνιση, σε καμιά περίπτωση δεν μπόρεσε να κοιτάξει στα μάτια την αντίπαλό της και παρέμεινε στην ουρά της βαθμολογίας. Προηγήθηκε με Σιλντς νωρίς, κόντρα στη ροή του αγώνα, από κει και πέρα όμως οι «Μποχς» ήταν πολύ καλύτεροι και πήραν δίκαια το τρίποντο.

«Και πάλι πρόκειται για μια δύσκολη νύχτα, καθώς παίζουμε με μια από τις καλύτερες ομάδες. Oμως, εξακολουθώ να έχω πίστη στους νεαρούς ποδοσφαιριστές μου και ελπίζω ότι απόψε το βράδυ θα καταφέρουν να αποδείξουν ότι μπορούν να αντεπεξέλθουν», τόνισε ο τεχνικός της ομάδας Εντι Κόρμλι.

Ποινή θα εκτίσει ο βασικός στόπερ Κρις Σιλντς (15/1), ο οποίος πλην του γκολ απέναντι στην Μποέμιαν αντίκρισε και την κόκκινη κάρτα. Εξέτισαν ο βασικότατος αριστερός μπακ Μάσεϊ (17/1) και ο βασικός αμυντικός χαφ Μάλκαχι (12/2). Εκτός αποστολής λόγο τραυματισμού ο βασικός δεξιός μπακ Κρις Ντινς (12/0) και ο αναπληρωματικός στόπερ Κολμ Τρέσον (2/0). Αμφίβολη η συμμετοχή των αριστερών χαφ ΜακΚέιμπ (17/3, αναντικατάστατος), Κάφλαν (11/1, οι 5 ως αλλαγή) και του καλού στόπερ Γουέμπστερ (15/0).

ΣΑΜΡΟΚ: Μπορεί να πανηγύρισε το 3ποντο απέναντι στη Σεντ Πάτρικς στο ντέρμπι του Δουβλίνου και να έμεινε για όγδοη αγωνιστική χωρίς ήττα, δεν έπεισε όμως με την απόδοσή της και στάθηκε αρκετά τυχερή σε πολλές περιπτώσεις.

Σε εξαιρετική κατάσταση ο Τουίγκ, σκόρερ και των δύο τερμάτων, διατήρησε την ομάδα του κοντά στην πρωτοπόρο Μποέμιαν, ενώ εκμεταλλεύτηκε και την γκέλα της Ντέρι, πλησιάζοντας στη δεύτερη θέση. Μάλιστα, ο 25χρονος στράικερ βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις για την ανανέωση του συμβολαίου του. «Είμαι πολύ ικανοποιημένος και περνώ υπέροχες στιγμές με τη Σάμροκ. Ετσι, συζητούμε για την ανανέωση της συνεργασίας μας», τόνισε. Φυσικά, αυτό που κλέβει εδώ και καιρό την παράσταση είναι το φιλικό με τη Ρεάλ στις 20 Ιουλίου.

«Είναι ο κακός μας δαίμονας από το ξεκίνημα της περιόδου. Απογοητευτήκαμε πάρα πολύ όταν χάσαμε από την Μπρέι εντός έδρας. Ομως αντιδράσαμε θετικότατα και δεν έχουμε ξαναχάσει από τότε», τόνισε ο προπονητής Μάικλ Ο’ Νιλ, συμπληρώνοντας: «Γνωρίζουμε ότι δεν πρόκειται να είναι εύκολο ματς. Είναι μια νεανική, πεινασμένη ομάδα, γεμάτη ενθουσιασμό».

Εξέτισε ο πολύτιμος μέσος Ράις (17/1), όμως υπάρχουν αρκετά προβλήματα της τελευταίας στιγμής. Ο λόγος για τον στόπερ Μαγκουάιρ (12/0), τον βασικό αριστερό χαφ Κέιχιλ (16/0), τον κεντρικό χαφ Μπράντλι (14/0) και τον χρήσιμο δεξιό χαφ Ο’ Κόνορ (14/0), με τους δύο τελευταίους να τραυματίζονται στο τελευταίο ματς. Λογικά εκτός εκ νέου ο βασικός κίπερ Ντάγκαν (7/0).

ΝΤΑΝΤΑΛΚ – ΜΠΟΕΜΙΑΝ

*** Συνθετικός χλοοτάπητας.

*** 500 εισιτήρια πήραν οι οπαδοί της Μποέμιαν.

ΝΤΑΝΤΑΛΚ: Τρίτη συνεχόμενη νίκη, μία ακόμη καλή εμφάνιση και πολύ ανεβασμένη ψυχολογία στην ομάδα, που έχει καταφέρει να απομακρυνθεί αισθητά από τις τελευταίες θέσεις. 1-0 απέναντι στην Ντέρι, δίκαιο αποτέλεσμα, αυτή ήταν που δικαιούνταν δεύτερο τέρμα. Ντεμπούτο με όμορφο γκολ από τον νεοφερμένο στράικερ Αλεξ Γουίλιαμς, πολύ καλή εμφάνιση και από τον χαφ Μάικλ Κόλινς, με τους δύο παίκτες να δείχνουν με το καλημέρα ότι μπορούν να ανεβάσουν επίπεδο την ομάδα.

«Το πρώτο γκολ θα είναι εξαιρετικά σημαντικό για την εξέλιξη του αγώνα. Γνωρίζουμε πόσο δύσκολο είναι να αντιμετωπίσεις την Μποέμιαν, όμως θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε το μηδέν στην άμυνα και να τους χτυπήσουμε στις αντεπιθέσεις. Είναι μια εξαιρετική βραδιά, μεταδίδεται το παιχνίδι από την τηλεόραση και έχουμε την ευκαιρία να δείξουμε τις δυνατότητές μας», τόνισε ο τεχνικός Σιν Κόνορ.

Μοναδικό μικροπρόβλημα ο πολύτιμος κεντρικός χαφ Μάικλ Ντέιλι (17/3), ο οποίος χτύπησε στο κεφάλι κατά τη διάρκεια προπόνησης, όμως αναμένεται να ξεπεράσει το πρόβλημά του και να βρεθεί κανονικά στην ενδεκάδα. Μέχρι την τελευταία στιγμή αναμένεται η άδεια από την ομοσπονδία για τη συμμετοχή του νεοφερμένου κίπερ Πίτερ Τσέρι.

ΜΠΟΕΜΙΑΝ: Στους τέσσερις βαθμούς αύξησε τη διαφορά της από τους διώκτες της, εκμεταλλευόμενη με τον καλύτερο τρόπο το στραβοπάτημα της Ντέρι. Πολύ καλύτερη από την ουραγό Μπρέι, την προηγούμενη αγωνιστική, παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ δεν… μάσησε και με αντεπίθεση διαρκείας πήρε την εκτός έδρας νίκη με 3-1. Το μυαλό βρίσκεται ήδη στο πρώτο ματς των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στη Σάλτσμπουργκ, με εκπροσώπους της αυστριακής ομάδας να παρακολουθούν το ματς με την Μπρέι.

Πολύ σημαντικά τα προβλήματα, αφού τραυματίες είναι ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος και βαρύ πυροβολικό της επίθεσης, Μπιρν (16/15), ο βασικότατος κίπερ Μέρφι (17/0), ο δεξιός χαφ Κρόνιν (13/0) κι ο στόπερ ΜακΓκίνες (12/0). Οι τρεις πρώτοι αποκόμισαν προβλήματα στο τελευταίο παιχνίδι. Τιμωρημένος είναι ο χαφ Γκάρι Ντίγκαν (12/2). Καμιά σκέψη για ξεκούραση ενόψει Τσάμπιονς Λιγκ, αφού ο τεχνικός Πατ Φένλον βλέπει το ματς ως ευκαιρία για να συνηθίσουν οι βασικοί του το συνθετικό χλοοτάπητα που θα βρουν και στο Σάλτσμπουργκ.

ΝΤΕΡΙ – ΝΤΡΟΧΕΝΤΑ

ΝΤΕΡΙ:
Πολύ… μέτρια, προς κακή απέναντι στην Ντάνταλκ, μάλλον επηρεασμένη από τη διακοπή του πρωταθλήματος, γνώρισε φυσιολογικά την ήττα με 1-0. Πάλεψε κάπως το ματς, όμως αν κάποια ομάδα δικαιούταν γκολ, αυτή ήταν η αντίπαλός της. Αποτέλεσμα που την απομάκρυνε από την πρωτοπόρο Μποέμιαν και πλέον κάθε απώλεια βαθμών μπορεί να είναι καταστροφική.

«Πρέπει να αντιδράσουμε άμεσα και να επιστρέψουμε στις νίκες μετά την ήττα μας την προηγούμενη αγωνιστική. Πριν τη διακοπή ήμασταν σε εξαιρετική κατάσταση, παίζαμε καλό ποδόσφαιρο και περιμένω να επιστρέψουμε σ’ αυτούς τους ρυθμούς», ανέφερε ο τεχνικός, Στέφεν Κένι.

Παραμένουν τιμωρημένοι ο αριστεροπόδαρος αμυντικός Γκρέι (15/0) και ο καλός χαφ Μάρτιν (15/4), εξέτισαν και επιστρέφουν ο δεξιός χαφ ΜακΓκλιν (13/3) και ο στόπερ Ντιλέινι (8/0). Αρκετά τα προβλήματα από κει και πέρα, αφού στο χειρουργείο θα μπει ο στόπερ ΜακΚρίσταλ (13/0) και αναμένεται να χάσει μεγάλο διάστημα, ενώ εκτός είναι και οι χαφ Ντίρι (8/1), Μόλοι (12/1) και Κίρνι (10/0).

ΝΤΡΟΧΕΝΤΑ: Αρκετά τυχερή στάθηκε την προηγούμενη εβδομάδα απέναντι στη Σλίγκο Ρόβερς. Σε καμιά περίπτωση δεν άξιζε το βαθμό της ισοπαλίας (2-2), με την αντίπαλό της να είναι κυρίαρχος στο ματς, να έχει δοκάρι και αρκετές χαμένες ευκαιρίες. Προηγήθηκε κόντρα στη ροή του αγώνα, βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-1, όμως με πέναλτι στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους πήρε το βαθμό, αφού άντεξε και στην πίεση του δεύτερου.

«Εχουμε ένα ακόμη πολύ δύσκολο παιχνίδι μακριά από το γήπεδό μας. Η Ντέρι είναι μια καλή ομάδα, με πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Από την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε το σερί των πέντε αγωνιστικών χωρίς ήττα», ανέφερε ο τεχνικός Αλαν Μάθιους.

Επιστρέφει από τιμωρία ο βασικότατος χαφ Πολ Σιλς (17/1), διαθέσιμοι ο στράικερ Μπέιρς (επιστρέφει μετά το 2007, αγωνιζόταν στη Λα Λουβιέρ) και ο εξτρέμ ΜακΓκιλ (εξτρέμ), που αποκτήθηκαν μεσοβδόμαδα. Μακροχρόνια εκτός ο βασικός κίπερ, Γουίλιαμς (14/0) και ο επιθετικός Φάρελ (6/1, 2 βασικός), που είναι και τα μόνα προβλήματα.

ΣΕΝΤ ΠΑΤΡΙΚΣ – ΓΚΑΛΓΟΥΕΪ

***
Ιδιαίτερο παιχνίδι για τον τεχνικό της Σεντ Πάτρικς, Τζεφ Κένα, ο οποίος μέχρι την περσινή σεζόν προπονούσε την Γκάλγουεϊ.

ΣΕΝΤ ΠΑΤΡΙΚΣ:
Επιβεβαίωσε την αγωνιστική της βελτίωση στο Κορκ το βράδυ της Τρίτης, όπου κατάφερε να πανηγυρίσει το τρίποντο, χάρη σε γκολ του Γκάι στο 89’! Εξαιρετικά στημένη αμυντικά, έδωσε χώρο στην αντίπαλό της, όμως σε καμιά στιγμή του παιχνιδιού δεν κινδύνεψε πραγματικά (είχε κάποια μικροπροβλήματα από τον Ντίχαν, με καλύτερη ευκαιρία στο 15’, έπειτα από λάθος της άμυνας), παίρνοντας την πρώτη της νίκη μετά από δύο αγωνιστικές.

«Δεν υπάρχει κάποια ιδιαιτερότητα για μένα. Είναι απλά το επόμενο παιχνίδι μας», τόνισε ο τεχνικός Κένα, ο οποίος πάντως δύσκολα θα έχει ξεπεράσει τις δύο φετινές ήττες από την πρώην του ομάδα, ιδίως την πρώτη αγωνιστική, όταν και είχε ηττηθεί με 3-0. «Ημασταν πολύ ανοικτοί την πρώτη αγωνιστική. Μας χτύπησαν αλύπητα στον αιφνιδιασμό, ενώ κάναμε και τεράστια λάθη. Το δεύτερο ματς ήταν πολύ πιο κλειστό, απλά σταθήκαμε άτυχοι. Προφανώς θα ήταν πολύ καλό να τους νικήσουμε τώρα, όμως σε καμιά περίπτωση δεν ψάχνουμε εκδίκηση», συμπλήρωσε.

Παραμένει εκτός (θα χάσει περίπου δύο μήνες) ο σταρ επιθετικός και αρχηγός της ομάδας Κουίγκλι (14/2), με σοβαρό πρόβλημα στο σαγόνι. Δεν προλαβαίνουν ο καλός επιθετικός Μαρκ Λιτς (4/1), ο Λετονός μέσος Φρίμανις (2/0) και ο χαφ Ντέμπσι (2/0). Εξέτισαν ο κεντρικός χρήσιμος μέσος Λέστερ (9/1, 5 βασικός) και ο σύνθετος αμυντικός Ντάμιανς Λιντς (12/0).

Αξιο αναφοράς ότι μεσοβδόμαδα κοντράρεται με τη Βαλέτα για το δεύτερο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

ΓΚΑΛΓΟΥΕΪ: Προέρχεται από έξι αγωνιστικές χωρίς νίκη και έχει χάσει σημαντικό έδαφος στη βαθμολογία. Τελευταίο της παιχνίδι η εντός έδρας ήττα με 2-0 από την Κορκ. Ανοικτό ματς, ευκαιρίες εκατέρωθεν, φάνηκε πάντως η ανωτερότητα της αντιπάλου της σε μια μάλλον δίκαιη ήττα.

«Μας έχουν στοιχίσει οι απουσίες, εκεί οφείλεται η κακή αγωνιστική μας κατάσταση. Δεν έχουμε μεγάλο ρόστερ και σε πολλές περιπτώσεις κάναμε αλχημείες για να μπορέσουμε να αγωνιστούμε. Δεν είμαστε ομάδα με πολλές λύσεις και φτάσαμε στα όριά μας», τόνισε ο τεχνικός Ιαν Φόστερ, συμπληρώνοντας: «Ομως κόντρα στη Σεντ Πάτρικς θα έχουμε επιστροφές, θα παίξουμε με σχεδόν πλήρη ομάδα και περιμένω μεγάλη αλλαγή στην απόδοσή μας».

Επιστρέφουν στην αποστολή ο στόπερ Κέλι (9/0) και οι αναπληρωματικοί χαφ Μέρφι (8/0, οι 7 ως αλλαγή)) και Φιτζέραλντ (2/0). Αντίθετα, το ματς έρχεται πολύ νωρίς για τον αριστερό χαφ Ο’ Μπράιεν (15/2, πρώην της Σεντ Πάτρικς, που είχε σκοράρει δις την πρώτη αγωνιστική). Λογικά θα είναι το τελευταίο παιχνίδι για τον πολύτιμο δεξιό εξτρέμ Τζέι Ο’ Σέι (17/2), καθώς υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από αγγλικές ομάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: