17 Ιουλίου 2009

Δεν ικανοποίησε ο Παναθηναϊκός-Νέα ήττα με 1-0

Στο πιο δυνατό φιλικό προετοιμασίας που έχει δώσει ως τώρα, ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα με 0-1 από την γερμανική Χόφενχαϊμ στο Λέογκανγκ της Αυστρίας. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Βένταντ Ιμπίσεβιτς στο 27'. Οι πράσινοι είχαν σοβαρό πρόβλημα στην επιθετική τους ανάπτυξη και δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν καθόλου τον Τζιμπρίλ Σισέ, ο οποίος ξεκίνησε για πρώτη φορά ως βασικός. Παράλληλα, υπήρξε ένα νεκρό διάστημα στην ανασταλτική τους λειτουργία στο πρώτο ημίχρονο, στο διάστημα κατά το οποίο δέχτηκαν και το γκολ από μια ανώτερη ομάδα τόσο σε ατομική τεχνική όσο και σε φυσική κατάσταση. Ντεμπούτο με τη φανέλα του Τριφυλλιού έκανε ο Ματίας Μπιέρσμιρ, ο οποίος πέρασε ως αλλαγή στο παιχνίδι.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Χενκ Τεν Κάτε, ξεκίνησε τον αγώνα με την 11άδα που (κατά δήλωσή του) προτίθεται να χρησιμοποιήσει στον πρώτο επίσημο αγώνα της σεζόν, κόντρα στην Σπάρτα Πράγας για τον γ' προκριματικό γύρο του Champions League.

Στο σχήμα 4-1-2-3 του ολλανδού τεχνικού, ο Γκαλίνοβιτς βρέθηκε κάτω από τα δοκάρια, ο Μουν κάλυπτε το δεξί άκρο της άμυνας και ο Σπυρόπουλος το αριστερό, ενώ οι Βύντρα και Σαριέγκι συνέθεταν το δίδυμο των κεντρικών αμυντικών.

Ο Μάτος αγωνίστηκε στο ρόλο του αμυντικού χαφ, έχοντας λίγο πιο μπροστά και δεξιά του τον Γκάμπριελ και λίγο πιο αριστερά τον Κατσουράνη, ο Σαλπιγγίδης έπαιξε στην δεξιά πτέρυγα της επίθεσης, ο Λέτο στην αριστερή και μοναδικός προωθημένος ήταν ο Σισέ.

Στα πρώτα 20 λεπτά ο Παναθηναϊκός είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας στο χώρο του κέντρου, ενώ η πίεση των τριών μέσων του απέδιδε στην γρήγορη αναχαίτιση των αντίπαλων επιθετικών ενεργειών.

Ωστόσο στο δεύτερο μισό του ημιχρόνου οι παίκτες της Χόφενχαϊμ ανέβασαν την απόδοσή τους και δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες, καθώς η άμυνα των πρασίνων δεν ήταν σε θέση να τους κρατήσει μακριά από την εστία του Γκαλίνοβιτς.

Σε μία από τις φάσεις που δημιούργησε, η γερμανική ομάδα κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ηταν στο 27', όταν ύστερα από λάθος γύρισμα του Βύντρα προς τους συμπαίκτες του στην άμυνα, ο Ιμπίσεβιτς πήρε την μπάλα, απέφυγε με άνεση τον Σαριέγκι και εκτέλεσε από κοντά τον Γκαλίνοβιτς για το 1-0.

Ακολούθησαν δύο ακόμα καλές στιγμές για την Χόφενχαϊμ προς το τέλος, με ένα σουτ του Ιμπίσεβιτς να περνάει λίγο άουτ και τον Μαϊκοσουέλ να κάνει ό,τι θέλει τους αμυντικούς του Τριφυλλιού, αλλά να αστοχεί στο συρτό σουτ που επιχείρησε.

Τα πράγματα δεν ήταν καλύτερα για τον Παναθηναϊκό στην άλλη άκρη του γηπέδου. Ο Σισέ δεν τροφοδοτήθηκε σχεδόν καθόλου στην επίθεση, κάτι που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αδυναμία των συμπαικτών του να φτάξουν παιχνίδι από τα δύο άκρα.

Η μοναδική καλή ευκαιρία των πράσινων ήρθε από στημένη φάση στο 14', με τον Χίλντενμπραντ να βγάζει με δυσκολία σε κόρνερ μια κοντινή κεφαλιά του Σαλπιγγίδη, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Γκάμπριελ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του Παναθηναϊκού παρέμεινε η ίδια όσον αφορά τον επιθετικό τομέα, ωστόσο υπήρξε βελτίωση στη μεσαία γραμμή. Εκεί οι παίκτες του Τεν Κάτε κατάφεραν να ισορροπήσουν, μπλοκάροντας τις επιτελικές προσπάθειες των αντιπάλων τους.

Ο ρυθμός στην επανάληψη ήταν κατά πολύ χαμηλότερος, με μόνο δύο γεγονότα να ξεχωρίζουν.

Το πρώτο ήταν η πρώτη εμφάνιση του Μπιέρσμιρ με την πράσινη φανέλα. Ο σουηδός σέντερ μπακ είχε την ευκαιρία να παίξει για περίπου μισή ώρα, έχοντας περάσει στο 65' αντί του Μουν.

Το δεύτερο, ένα πολύ δυνατό σουτ του Πετρόπουλου (που αντικατέστησε τον Σισέ στο 83'), με την μπάλα να φεύγει λίγο δίπλα από την εστία της Χόφενχαϊμ. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή φάση του παιχνιδιού.

Παναθηναϊκός: Γκαλίνοβιτς, Μουν (65' Μπιέρσμιρ), Σπυρόπουλος, Βύντρα, Σαριέγκι, Μάτος (59' Σιμάο), Γκάμπριελ, Κατσουράνης (72' Καντέ, 88' Μαχλελής), Σαλπιγγίδης, Σισέ (83' Πετρόπουλος), Λέτο (77' Χριστοδουλόπουλος)

Δεν υπάρχουν σχόλια: