17 Ιουλίου 2009

ΒΙΝΤΕΟ: ΠΑΟΚ - ΣΙΒΑΣ 0-1. Θέλει ακόμη δουλειά, επιθετικά. ο δικέφαλος

Μπορεί ο ΠΑΟΚ, για ακόμα ένα παιχνίδι, να λειτούργησε σωστά στον ανασταλτικό τομέα, έδειξε όμως ότι θέλει ακόμη δουλειά για να γίνει πιο δημιουργικός στην επίθεση. Ο «Δικέφαλος» ηττήθηκε με 1-0 από την Τσίβας Γκουνταλάχαρα στο Έντιγκ της Γερμανίας, με τον Φερνάντο Σάντος να δηλώνει την αισιοδοξία του ότι η ομάδα του θα βρει σύντομα το δρόμο της.



Ο Πορτογάλος τεχνικός προχώρησε σε πολλές αλλαγές στο βασικό σχήμα σε σχέση με αυτό που ξεκίνησε τον αγώνα με την Ναϊμέγκεν. Ο Κρέσιτς αντικατέστησε τον Κώστα Χαλκιά, ενώ στο κέντρο της άμυνας προτιμήθηκε ο Μαλεζάς αντί του Μπιζέρα. Ο Πάμπλο Κοντρέρας χρησιμοποιήθηκε στη δεξιά πλευρά, ενώ ο Λίνο διατηρήθηκε στην αριστερή πτέρυγα. Στον άξονα, συνεργάστηκαν οι Πάμπλο Γκαρσία, Αμπουμπακάρι, ενώ στα άκρα αγωνίστηκαν οι Κονσεϊσάο (δεξιά), Σορλέν (αριστερά). Μουσλίμοβιτς και Κουτσιανικούλης συνεργάστηκαν στην επίθεση.

Η διάταξη 4-4-2 φάνηκε να συμβάλλει στην καλή λειτουργία του συνόλου στον ανασταλτικό τομέα, αφού οι Μεξικανοί κρατήθηκαν μακριά από την περιοχή. Από την άλλη πλευρά όμως, ο ΠΑΟΚ ήταν κυριολεκτικά ακίνδυνος στην επίθεση. Δημιούργησε μόλις μία φάση κι αυτή από λανθασμένη εκτίμηση της πορείας της μπάλας από τον Πόνσε. Από εκεί και πέρα, οι προσωπικές μονομαχίες και οι. βεντέτες μεταξύ παικτών, χαρακτήρισαν το πρώτο ημίχρονο.
Ο Σίβας διατήρησε την κατοχή της μπάλας και στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ ο Φερνάντο Σάντος προχώρησε σε αρκετές αλλαγές, χωρίς να διαφοροποιήσει όμως το σχήμα της ομάδας του.

Η υπεροχή των Μεξικανών καρποφόρησε στο 65ο λεπτό, όπου ο Πόνσε με άψογη εκτέλεσε φάουλ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κρέσιτς γράφοντας το 1-0. Ο ΠΑΟΚ άγγιξε το 1-1 οκτώ λεπτά αργότερα, όταν ο Σαβίνι τροφοδότησε τον Μουσλίμοβιτς, αλλά η γυριστή κεφαλιά του Βόσνιου δεν βρήκε στόχο.

Στο 77' πάντως, ο Κρέσιτς γλίτωσε τον Δικέφαλο καθώς αντέδρασε υποδειγματικά στο τετ α τετ με τον Πινέδα.

Σάντος: Δεν έχουμε πολύ χρόνο, αλλά η ομάδα θα βρει τον δρόμο της

Ο Φερνάντο Σάντος κάθε άλλο παρά ικανοποιημένος εμφανίστηκε από την απόδοση του ΠΑΟΚ λέγοντας ότι «πρώτα απ' όλα σίγουρα δεν μπορούμε να πούμε ότι μας άρεσε το αποτέλεσμα. Και όταν χάνεις ποτέ δεν είσαι ικανοποιημένος. Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να αλλάξουμε και όσο το συντομότερο το κάνουμε, τόσο το καλύτερο. Δεν είχαμε την ένταση που θέλαμε αμυντικά και επιιθετικά, δεν πιέσαμε, δεν μειώσαμε τις αποστάσεις με τους αντιπάλους. Επιθετικά, θα πρέπει να κοιτάμε περισσότερο το γκολ και να κοιτάμε τις συνθήκες, γιατί με το να αλλάζουμε συνέχεια πασούλες στα πέντε και δέκα μέτρα δεν έρχεται το γκολ».

Στη συνέχεια συμπλήρωσε:

«Αυτές τις ημέρες που μένουν μέχρι το επόμενο παιχνίδι, θα μιλήσουμε με τους ποδοσφαιριστές, να δούμε τι θα κάνουμε για να έχουμε καλύτερη εικόνα'. Σε ερώτηση σχετική με το πότε θα είναι έτοιμος ο ΠΑΟΚ είπε πως 'θα είμαστε έτοιμοι, αλλά πρέπει να αλλαξουμε κάποια πράγματα, πρέπει να πιέσουμε καταστάσεις.

» Δεν έχουμε πολύ χρόνο, αλλά η ομάδα θα βρει τον δρόμο της '. Σε ερώτηση σχετική με το αν η επίθεση αποτελεί το βασικό πρόβλημα, απάντησε πως 'ο ρυθμός της ομάδας ήταν γενικότερα χαμηλός, δεν είχαμε δυναμική στο παιχνίδι μας. Δεν είναι πάντα σωστό να κάνεις τη μεγάλη μπαλιά, πρέπει να ανεβαίνει όλη η ομάδα μπροστά για να βοηθάει τους επιθετικούς».

ΠΑΟΚ: Κρέσιτς Τσιρίλο (46' Μπιζέρα), Μαλεζάς, Κοντρέρας (46' Σνάουτσνερ), Λίνο (46' Σαβίνι), Πάμπλο Γκαρσία (71' Αναστασάκος), Σορλέν (46' Φωτάκης), Αμπουμπακάρι (46' Βερόν), Κονσεϊσάο (79' Μπαλάφας), Κουτσιανικούλης (46' Φιλομένο), Μουσλίμοβιτς (79' Παπάζογλου).

Δεν υπάρχουν σχόλια: